The Steve Foglia Society – Here & Now

steve foglia here cover

steve foglia here coverSteve Foglia je skvelý taliansky bubeník. Hral v metalových kapelách The Fallen Angel, Dayan Same a v rockových Jennifer Scream a Rain Bird. Po čase sa vydal na sólovú dráhu.

Vydal zopár albumov pod vlastným menom.  Na jednom z nich Steve in Wonderland (2014) si dokonca zaspieval aj samotný Blaze Bayley.

Steve neskôr začal používať  značku The Steve Foglia Society. Momentálne sú jeho spoluhráčmi Paolo Rossi (spev), Daniele Arieta (gitara), Edoardo Tavanti (klávesy), Mario Pedone (basgitara) a Steve Foglia (bicie).

Verní tradíciám

17. júna 2022 vydali album Here and Now. Disk obsahuje deväť skladieb s reflexnými témami , ktoré sa prelínajú s hard-rockom v štýle Whitesnake, Deep Purple a Led Zeppelin.

Rocková hudba a introspekcia, zaujímavá kombinácia, ktorú líder Steve vytvoril a pomenoval ako Zen-Rock. A skladby sú to perfektné s neopakovateľnou atmosférou rokov osemdesiatych, s krásnymi bicími, intenzívnymi gitarovými riffmi a nákazlivými melódiami.

Energia

Originálna muzika vás naspíduje lepšie ako mariška na Woodstocku. Je plná obrazov, dobrých nápadov a skutočne veľmi zábavná. Tento album určite sadne každému bláznovi, ktorý si rád zadžemuje.

Chytľavý spev a energické piesne vás stopro rozpohybujú. Tento pán muzikant jednoznačne vie, ako sa to má robiť. Parádny zvuk bicích si vychutnáte do poslednej sekundy, takže chvíľami to vyzerá, že Steve s paličkami čaruje (wingardium musicosa).

Verdikt

Naozaj budete mať chvíľami pocit, že ste sa vrátili do zlatých čias rock and rollu. Ak máte tento druh hudby radi ako ja, toto si neuveriteľne vychutnáte.

Lineup:

  • Paolo Rossi – spev
  • Daniele Arieta – gitary
  • Edoardo Tavanti – klávesy
  • Mario Pedone – basa
  • Steve Foglia – bicie

Tracklist:

  1. Don’t Kill My Desire
  2. Angels & Demons
  3. Master of Nothing
  4. Hic et Nunc
  5. Life is a Game
  6. Redemption
  7. Give It Time
  8. Deafening Silence
  9. Don’t Be Afraid

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/SteveFoglia
https://www.instagram.com/stevefoglia/
https://open.spotify.com/artist/05NTuUuV7j3ansXpbKUPIG?si=wmsPv97wQ-ywXlJ4qWRUVQ
https://www.youtube.com/watch?v=ce-4SvgEXCg

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *