Dvota – Antichiromantia

dvota antichiromantia cover

dvota antichiromantia coverDeathmetalovej dvojici Dvota vyšiel v júni debutový album s názvom Antichiromantia. Čo je zaujímavé, vydanie z verejných zdrojov supportoval Fond na podporu umenia.

Kapela vznikla pred dvomi rokmi v Bratislave, ale ich tvorba rozhodne nie je materiálom pre začínajúceho kata.

Antiveštenie z dlaní

Je to technické, mierne disharmonické a melodické dielo s masívnym zvukom, v ktorom sa sem tam mihnú blastbeaty, ale aj nečakaná rocková pasáž v strede skladby ,oKKo’. Tá tvorí nadprirodzené bluesové srdce debutu.

Hlavným záujmom dua Dvota nie je rýchlosť, ale vytváranie metalovej art atmosféry. Držia sa prevažne stredných temp a spolu so syntezátormi posúvajú songy do vyšších sfér. Svojimi občasnými prirodzenými vokálmi mi pripomínajú Fear Factory. Niekedy sú až omamne zasnené. Ja by som uvítal viac takýchto momentov.

Album má ideálnu dĺžku 36 minút a uzatvára ho psychedelicky zadumčivá kompozícia ,Tyresta’ so zvukmi mora a náladou Pink Floyd.

Zaujímavé a netradičné sú slovenské texty so svojskými novotvarmi, ktoré ma zaujali o niečo viac ako samotná hudba. Tá by mohla okoreniť život fanúšikom Slugdge, Fit for an Autopsy, či Gojira.

Verdikt

Album Antichiromantia by som si dovolil označiť za vydarený a nádejný prog-death metal na domácej palube. Možno ,,prichádza zvukopaľba, vyhlásili vojnu hluku, ako stroj v tranze, páliš sluch…”

Lineup:

  • Pekka – spev, všetky nástroje
  • Lucas – všetky nástroje, doprovodné vokály

Tracklist:

  1. Tarot
  2. N.M.B.
  3. Kardioplegia
  4. oKKo
  5. Nebslog
  6. Enfant Terrible
  7. Tyresta

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Full album:

Linky:
https://www.instagram.com/lemi_heroes/
https://dvota.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/4enWJrWgc1yYEMfGF0GN5C/
https://www.youtube.com/channel/UCX94IXaaBNsd8ErxMY-TsQA/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *