Conan – Evidence of Immortality

conan evidence cover

conan evidence coverDoom patrí k odnožiam metalu, ktorým dávam prednosť. Tá temná melanchólia hudby ma už dávno dostala. Aj keď liverpoolská kapela Conan hrá mix sludge/stoner/doomu, je to niečo, na čo som vždy zvedavá

Od svojho vzniku v roku 2006 a vydania prvej platne Monnos sa páni  výrazne posunuli k melodickejšiemu výrazu, pričom si zachovali dravosť gitár a bicích.

Či zmena napreduje, si môžeme overiť na novinke Evidence of Immortality, ktorú vydali 19. augusta ako svoj piaty štúdiový album.

Horor

Od prvých sekúnd znie hudba ako z hororového filmu. Nadupaná gitara a pomalý začiatok prvej a zároveň jednej z dvoch najdlhších skladieb A Cleaved Head No Longer Plots celkom pekne človeka pripraví na všetko, čo sa bude diať.

Je to boží šramot, vibrujú vám z toho vnútornosti. Vydesí vás to a z mozgu vám to postupne urobí maglajz. A záverečná najdlhšia vec Grief Sequence je ozaj nádherná. Toľko temnoty sa na človeka vyvalí, že aj v tomto teple má zimomriavky.

Muzika pripomína pochod zatratených, škrípavý zvuk gitary je ako volanie z pekla. Nejakú výraznú melódiu nehľadajte, ale surovosť muziky a hlučné vokály vo vás pekne vyvolajú nasranosť. Je to svojrázne dielko. Páni sa vyhrávajú s motívmi a vynikajú tu bicie a surové gitarové tóny.

Verdikt

Toto je hudba, na ktorú potrebujete tú správnu náladu. Je to predsa len sludge/stoner/doom a to nesadne každému.

Lineup:

  • Jon Davis – spev, gitary
  • Chris Fielding – spev, basa
  • Johnny King – bicie

Tracklist:

  1. A Cleaved Head No Longer Plots
  2. Levitation Hoax
  3. Ritual of Anonymity
  4. Equilibrium of Mankind
  5. Righteous Alliance
  6. Grief Sequence

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://hailconan.com/
https://www.facebook.com/hailconan/
https://www.instagram.com/hailconan/
https://conan-conan.bandcamp.com/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *