Helloween – vzťahy medzi členmi kapely

Nemci Helloween jednoznačne patria medzi najväčšie legendy v histórii metalovej muziky. To potvrdili aj na tohtoročnom koncerte na Slovensku s HammerFallom, ktorý sa konal 2. júla 2022 v Zvolenskej Slatine.
helloween kapela 2022

Od roku 1993, kedy došlo k veľkej výmene spevákov (Michaela Kiskeho vystriedal Andi Deris) sa tiahne medzi fanúšikmi spor. Kto je lepší? Michael Kiske alebo Andi Deris? Alebo sú dobrí obaja? Avšak v roku 2017, keď sa vytvorila zostava ,,Pumpins United“, tento spor stratil na aktuálnosti.

Vzťahy Andiho a Michaela

Samotný Andi Deris sa o Michaelovi vždy vyjadroval s rešpektom. Taktiež vždy odpovedal kladne na otázku, či si vie predstaviť, že bude stáť s Michaelom na jednom pódiu.

O začiatkoch ,,veľkej zostavy“ sa nedávno vyjadril v rozhovore pre ekvádorské rádio Telón De Acero:

,,Môžem povedať, že Michael a Kai sú priateľmi. Predtým, než sme sa stretli, aby sme prediskutovali ich návrat do Helloween som ich nepoznal. Úprimne, nevedel som, čo od toho očakávať. Nepoznal som Kaia ani Michaela a len sme sedeli okolo veľkého okrúhleho stola a navzájom sa očuchávali, ako takí psi…”

helloween koncert kosice 2023

HELLOWEEN – Hello Feast + Rage, Battle Beast, Freedom Call a ďalší…; 5.8.2023; Steel Aréna – Košice

Ako sa ďalej vyvíjali ich vzťahy?

Andi pokračuje: Postupom času sme sa naučili jeden druhého rešpektovať a mať rád. A môžem povedať, že v Michaelovi Kiskem som našiel priateľa na celý život, ktorý mi chýbal. Oboch nás mrzí, že sme sa nespoznali skôr, pretože dvaja speváci, fungujúci na rovnakých vibráciách? Za posledných 20 rokov to mohla byť jedna z najväčších veci môjho života. Takže som rád, že ho teraz poznám. A môžem to povedať preto, lebo vy všetci viete, že nie som gay 🙂

Chémia medzi tekvicami

Helloween tvorí ,,sedem tekvíc“ a každá ma iný charakter…

,,Pretože sme tak, myslím, super bláznivé postavy, že každý deň sa odohráva iný príbeh. Takže je to niečo, čo vás môže nadchnúť a čakáte, čo sa bude diať ďalej; v tejto kapele nikdy neviete. Ale pretože si myslím, že všetci sa majú prinajmenšom radi a rešpektujú sa, myslím, že je to niečo, čo… Keď už nebudeme robiť hudbu, pravdepodobne sa pozriete späť do toho obdobia a poviete si, že to bolo najlepšie obdobie môjho života, pretože to bolo vzrušujúce a každý deň sa dialo niečo iné.“

Comebackový rovnomenný reunion album Helloweenu uzrel svetlo sveta 16. júna 2021.

Súčasná zostava kapely:

  • Michael Kiske – spev
  • Andi Deris – spev
  • Kai Hansen – spev, gitary
  • Michael Weikath – gitary
  • Sascha Gerstner – gitary
  • Markus Grosskopf – basa
  • Dani Löble – bicie

Linky:
https://www.helloween.org/
https://www.facebook.com/helloweenofficial/
https://www.instagram.com/helloweenofficial/
https://helloween.bandcamp.com/


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *