Kiske a Iron Maiden?

O slávnych hudobníkoch sa často šíria rôzne fámy, ktoré však nemusia byť pravdivé. Nevyhol sa im ani, tak trochu ,,kontroverzný“ Michael Kiske, ktorý v súčasnosti slávi úspech po svojom návrate do Helloweenu.

kiske helloween 2021

90-te roky

Toto obdobie bolo pre tradičné heavy metalové zoskupenia tak trochu zakliate. V rokoch 1992-1993 tri legendárne kapely stratili svojich spevákov – Judas Priest opustil R. Halford, z Iron Maiden odišiel Bruce Dickinson a došlo aj k rozchodu Michaela Kiskeho a Helloweenu.

Michael Kiske a Iron Maiden?

Dodnes niektorí veria, že Michal Kiske mal nahradiť Bruca v Irone. Aká je však pravda? V nedávnom rozhovore pre The Neil Jones Rock Show M. Kiske povedal, že nikdy nedostal ponuku na konkurz na speváka Iron Maiden.

,,Počul som o tom dokonca v televízii. V nemeckej televízií. To bola heavy metalová show na jednom kanály a tam bola pekne vyzerajúca dáma, ktorá povedala – ,,Všetci vedia, že Michael Kiske je novým spevákom Iron Maiden“. Ale nevedel som o tom.

Fáma pravdepodobne vznikla preto, lebo Bruce Dickinson už nebol v kapele. Ja už som nebol v Helloweene, takže som bol k dispozícii. Možno odtiaľ pochádza ten nápad.

Keby som bol požiadaný, aby som sa pripojil k Iron Maiden myslím, žeby som sa nepridal… Aj keď som bol vždy fanúšikom Iron Maiden… Iron Maiden a Judas Priest – to boli pre mňa top kapely, keď som sa dostal k tomu druhu muziky. Myslím, že som mal 14…“

Ďalej dodal: ,,Pripojiť sa k Iron Maiden – to nie Pretože keď to nefunguje, tak to nefunguje. Takže si nemyslím, žeby som to urobil. Bola to dobrá vec, že sa Bruce neskôr vrátil

Keď sa Bruce pripojil k Iron Maiden, boli to prvé roky. Vytvorili dve nahrávky s Paulom Di’Annom, ktoré boli úspešne, ale to bol ďalší krok. Dickinson bol dôvod, prečo mi záležalo na Iron Maiden. Bol to jeho hlas. Počul som Run to the Hills v rádiu a bol som ako obarený. Čo to je?“

Začiatkom mesiaca sa M. Kiske vyjadril aj k Blazeovi Bayleymu

Nechcem Blazeovi ublížiť, nepoznám ho. No nebol to Bruce. Vlastne som počúval som album X Factor. Doniesol mi ho Adrian Smith, keď sme v mojom byte obaja trochu blbli pri nahrávaní mojej prvej sólovky Inastant Clarity. Nechápali sme tomu. Bol to veľmi zvláštny druh albumu.

Zdroj: https://skr.sk/dkWy9, Titulná foto: V-spectrum, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *