Saxon – Carpe Diem

saxon capre cover 2022

saxon capre cover 2022Ak máme určiť najväčšie tradične metalové kapely všetkých čias, tak v prvej šestke určite budú aj Saxon, spolu s Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath, Motörhead a Accept. Dodnes majú popularitu, ktorú by mnohí mohli závidieť.

Od roku 2005 stabilná zostava a jeden úspešný album za druhým. Samozrejme sa dá polemizovať, či toľko albumov aj splňuje kvalitu. Naživo sú sú jedna z najlepších formácii planéty. To dokázali aj nedávno v Bratislave.

Stávka na istotu?

Ich albumy po fenomenálnom Metalhead sa takpovediac trošku zliali do jednej šablóny. Neurážlivo sa tomu hovorí štandard. Kapela hrá na istotu, aby nikoho neurazila. Občas im to klapne na sto percent a sem tam si kúpite CD len do počtu.

Carpe Diem nie je tento prípad. Krásny zvuk a skvelé výkony. Je to veľmi vydarená, zábavná a melodická nahrávka. Osobne mám problém určiť najväčšieho favorita z piesní.

Prvá trojica Age Of Steam, Pilgrimage, Dambuster vládne. Štvrtá Remember The Fallen spevom až trápne pripomína ich klasiku Forever Free. Preto pre mňa táto skladba stratila význam.

Na platni sa vystrieda viac nálad a občas sa doslova pritvrdí k power metalu. Milujem náladovú Lady In Gray a záverečnú Living On The Limit, ktorá sa doslova dostala to heavy metalového teritória takých Accept a hlavne U.D.O.

Verdikt

Saxon nesklamali a zabavili. Nedostali sme kvalitu akú nám dlhodobo ponúkali pred albumom Killing Ground, ale ani priemer ako napríklad na Battering Ram alebo Thunderbolt. Ja mám veľkú radosť.

Lineup:

  • Biff Byford – spev
  • Paul Quinn – gitary
  • Doug Scarratt – gitary
  • Nibbs Carter – basa
  • Nigel Glockler – bicie

Hostia:

  • Seb Byford – doprovodné vokály

Tracklist:

  1. Carpe Diem (Seize the Day)
  2. Age of Steam
  3. The Pilgrimage
  4. Dambusters
  5. Remember the Fallen
  6. Super Nova
  7. Lady in Gray
  8. All for One
  9. Black Is the Night
  10. Living on the Limit

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Silver Lining Music

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.saxon747.com/
https://www.facebook.com/saxon/
https://www.instagram.com/saxon.official/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *