Silent Knight – Full Force

silent knight full cover

silent knight full coverTak. Další album plné rychlé melodické muziky, ale taky další album, na které jsem s přibývajícími poslechy poopravil názor. Nebo možná názor spíš nějak uzrál. Album Full Force od australských Silent Knight.

Pravda je, že já moc ty „závodní“ kapely, kde se vše točí kolem toho kolik tónů se stihne nacpat do tří čtyř minut písničky, nemusím. Příliš často mi to splývá v nudný celek.

Obyčejný power/speed metal?

Tady ale postupně, s přibývajícími poslechy, vyplouvají na povrch i nápady! A možná v tom je jisté kouzlo této desky. Je to sice smaženice, ale dají se objevovat místa, která mě baví. Tu je to brejk na bicí, támhle zase melodie a jinde zase brilantní kytara.

Až si říkám, kde jsou hranice toho, co ruce nebo nohy ještě zvládnou. Zároveň tu ale cítím kořeny klasického heavy metalu z osmdesátých let. Taková je třeba skladba Screaming Eagle. Představte si Dokken, kteří hrají asi tak čtyřikrát rychleji a máte tuto skladbu.

Možná si budete chvíli, stejně jako já, zvykat na zpěv. Je místy celkem dost uječený, ale holt jsme každý nějaký a postupně zjistíte, že to jde a nějak to funguje a dojem z alba po dvou týdnech poslouchání se velmi zlepšuje. To samozřejmě neznamená, že se vám musí líbit každá písnička celá.

Pokud je to ale vaše první seznámení se Silent Knight, doporučuji písničku The Last Candle Burns. Taky se mi líbí sedmá Awakening. Pro milovníky kytarových sól a jejich „soubojů“ pak třeba Into Oblivion.

Závěr

Stopáže písní jsou kolem pěti šesti minut, tak jich je na albu jen osm, ale téhle melodické speedové jízdě to stačí akorát. Nakonec třeba zjistíte, stejně jako já, že je to vlastně v rámci stylu fajn album.

Lineup:

  • Dan Brittain – spev
  • Cam Nicholas – gitary
  • Stu McGill – gitary, vokály
  • Cameron Daw – basa
  • Dan Grainger – bicie

Tracklist:

  1. Blood in the Water
  2. Full Force
  3. The Last Candle Burns
  4. Dark & Mysterious Times
  5. Screaming Eagle
  6. Into Oblivion
  7. Awakening
  8. Create a New World

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/silentknightband/
https://www.instagram.com/silentknightband/
https://www.youtube.com/silentknightband/
https://silentknightband.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/5zt3YkAQNyHiVQ8iMPx01b

Hodnotenie: 6/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *