Visions of Atlantis – Pirates

visions of pirates coverVisions Of Atlantis patria medzi najpopulárnejšie kapely tvz. novej vlny symfonického pop doom power metalu. Žáner, ktorý sa vyznačuje množstvom gýču a balastu, ale aj príjemnými prekvapeniami. V.O.A. stoja tak na pól ceste.

O tejto formácii som sa dozvedel vďaka hosťovaniu speváčky Clémentine Delauney na živáku sólo koncertu Kaia Hansena z Helloween a Gamma Ray. Tam ma nesmierne zaujala nádhernou osobnosťou s roztomilým vystupovaním.

A to sa niekoľkonásobne prehĺbilo po vzhliadnutí koncertu V.O.A. na Masters Of Rock, kde sme ju potom náhodne stretli. Napriek tomu, že to nie je úplne top speváčka, pre mňa osobne sa vďaka jej vystupovaniu stala jednou z najobľúbenejších.

Piráti

Nový album Pirates nám ponúka všetko, čo je typické pre žáner. Jednoduché riffy, veľa klávesov, mnoho symfonických aranžmánov a fantastický masívny až filmový sound. Do toho Clémentine strieda pseudo operný a popový spev. To funguje dobre.

No vrcholom je rozhodne spev Michela “Meeka” Guaitoliho. Žiaľ nie je až tak v popredí ako ten ženský, ale on spieva úplne fantasticky. Jeho väčšinou pop rockový prejav robí z albumu skutočne zaujímavý posluch.

Skladby znejú dosť podobne a treba viac vypočutí, aby ste ich od seba rozoznali. K tým najlepších patrí určite úvodná Pirates Will Return, power metalovka Master Hurricane, krásne baladická Freedom a vrcholom je až a.o.r. muzikálová Darkness Inside. V poslednej menovanej  počujem vplyv takej bohyne ako je Bonnie Tyler (nesmejte sa prosím ;)).

Finálny verdikt

Visions Of Atlantis nahrali príjemný a moderný album. Ak budem mať možnosť vidieť Clémentine, Meeka a spol. naživo, určite si ich nenechám ujsť.

Lineup:

  • Clémentine Delauney – spev
  • Michele “Meek” Guaitoli – spev (mužský)
  • Christian Douscha – gitary
  • Herbert Glos – basa
  • Thomas Caser – bicie

Hostia:

  • Prinz R. Hodenherz III – flauta, gajdy (3, 9, 11)

Tracklist:

  1. Pirates will Return
  2. Melancholy Angel
  3. Master the Hurricane
  4. Clocks
  5. Freedom
  6. Legion of the Seas
  7. Wild Elysium
  8. Darkness Inside
  9. In my World
  10. Mercy
  11. Heal the Scars
  12. I will be Gone

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.facebook.com/visionsofatlantisofficial
http://www.napalmrecords.com
http://www.facebook.com/napalmrecords
https://www.instagram.com/visionsofatlantis/

Hodnotenie: 4,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *