Smokes Of Krakatau – Smokes Of Krakatau

smokes of cover 2022

smokes of cover 2022Svojrázne trio Smokes Of Krakatau pochádza z mesta Poznaň, jedného z najstarších v Poľsku.

Začiatkom augusta vydali svoj rovnomenný debutový album. Názov si zvolili podľa činnej sopky Krakatoa v Indonézii a prvé demo nahrali v roku 2019.

Hudobná erupcia

Štyri skladby z neho, Pleiades, Carousel, Septic a Kombajn Bizon sa nachádzajú aj na novinke, ktorú držím v rukách. Podľa slov samotnej kapely, vznikla v krvi, pote, slzách a ďalších tekutín neznámeho pôvodu.

Zaujímavá trojica kombinuje psychedéliu a heavy metal so štipkou blues a výhonkami rock’n’rollu. Výsledkom je ťažký, drsný a clivo melodický stoner doom amerického strihu s patrične špinavým zvukom.

Občas mi pripomínajú Corrosion Of Conformity z obdobia albumu Deliverance, ale ich tvorba siaha až kdesi ku koreňom Black Sabbath, či Iron Maiden. Niektorí o nich hovoria, že tak by znel B.B. King, ak by používal fuzz pedal, slávny efekt 60. a 70. rokov. Debut je dosť dlhý. Sedem skladieb má takmer hodinu, ale táto kapela vie, čo robí.

Posledný song Kombajn Bizon je vydarenou coververziou od hudobného kabaretu Wały Jagiellońskie. Je to hold poľským roľníkom a technickej vynaliezavosti inžinierov. Prvý kombajn značky Bizon povstal z fabriky v Płocku roku 1984. Považujem to za skvelý nápad, ktorý dokazuje, že poľská hudobná scéna je nesmierne bohatá.

Verdikt

Smokes Of Krakatau predstavuje viditeľný potenciál. Je to celkom temný materiál, ktorý sa dokonale hodí k sychravým jesenným dňom. Milovníci tohto žánru budú určite stonať blahom. Pretože aj keď svet nemá slzy rád, stále ho priťahuje metalová pochmúrnosť, ktorá má nadhľad. Vhodné pre fans Sasquatch, Elder a Egypt.

Lineup:

  • Byron Kałuża – spev, basa
  • Wojciech Gruźliński – gitary
  • Arkadiusz Namysłowski – bicie

Tracklist:

  1. Absence of Light
  2. GrassHopper
  3. Pleiades
  4. Turbocharged Direct Injection 05:26
  5. Carousel
  6. Septic
  7. Kombajn Bizon

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Samovydanie

Full album:

Linky:
https://www.facebook.com/SmokesOfKrakatau/
https://www.instagram.com/smokes_of_krakatau/
https://smokesofkrakatau.bandcamp.com/album/smokes-of-krakatau/
https://www.youtube.com/channel/UCX52OcKDy5ebh8zABnIvwXA/

Hodnotenie: 6/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *