Novinky z prostredia interpretov Godsmack, Nanowar of Steel, Hand Grenade; kniha Kult nikdy nezemře!

Godsmack zverejnili druhý singel z chystaného ablumu

11.11.2022

godsmack kapela 2022Vydavateľstvo BMG 24. februára 2023 vydá nový album americkej kapely Godsmack, ktorý bude mať názov Lighting Up The Sky.

Témou piesni bude stretnutie chlapca s dievčaťom, prekážky vo vzťahoch, polarizovaná politická klíma, stav sveta, zrada a ďalšie veci. Podľa slov gitaristu Sullyho Ernu spomínaná nahrávka nepredstavuje koniec, ale skôr nový začiatok.

,,Uvedomil som si, že je to príbeh o ceste jedného človeka, o jeho vzostupoch a pádoch. Verím, že sa s ním každý stotožní, pretože všetci sme si v živote niečím prešli.” hovorí Erna.

godsmack lighting up cover

Tracklist:

  1. You And I
  2. Red White & Blue
  3. Surrender
  4. What About Me
  5. Truth
  6. Hell’s Not Dead
  7. Soul On Fire
  8. Let’s Go
  9. Best of Times
  10. Growing Old
  11. Lighting Up The Sky

Druhým singlom je skladba You And I:

Prvý singel:
Surrender: https://youtu.be/fsmntbHyFKA

Linky:
http://www.godsmack.com/
https://www.facebook.com/Godsmack/
https://www.instagram.com/godsmack/
https://www.youtube.com/channel/UCe9rl8k6yymUeVzzXfFGWwA

Zdroj: https://lnk.sk/btx2, Foto: https://lnk.sk/cxu2

Nanowar of Steel – singel s Rossom The Bossom

10.11.2022

Talianski “parody metalisti” Nanowar of Steel sa rozhodli vydať nový singel so špeciálnym hosťom, a to nie s hocijakým.

Je ním gitarista Ross The Boss, bývalý člen Manowar.

Kapela hovorí: ,,Táto pieseň je oslavou návratu festivalovej sezóny. Nie preto, že by sme radi hrali naživo, ale preto, že radi cítime silný telesný pach iných ľudí!“

Linky:
https://www.nanowar.it/
https://www.facebook.com/nanowarofsteel/
https://www.instagram.com/nanowarofsteel/

Zdroj: Napalm Records

Hand Grenade a Honza Toužimský? To rozhodně chcete slyšet.

8.11.2022

hand grenade kapela 2022

Švíco:

„Metalcore pro Honzu rozhodně není cizí slovo, poslali jsme mu demo a okamžitě bylo jasno. Digitální jed je zatím největší nářez, který jsme s kapelou vytvořili a ani zdaleka nekončíme.“

Metalová kapela Hand Grenade v neděli vypustila do světa svůj nejnovější singl s názvem „Digitiální jed.“ Zároveň se jedná o ochutnávku z připravovaného CD, které se kluci chystají vydat na jaře 2023.

Švíco:

„Moc jsme si přáli mít Honzu jako hosta v některém z našich songů. Konečně jsme měli větší možnost si na jednom z letních festivalů popovídat. Slovo dalo slovo, okamžitě jsme si lidsky i muzikantky sedli a společný song byl na světě. Honza nám dokonce pomáhal i jako producent vokálů.“

Energická a agresivní skladba pojednává o dezinformacích a fake news, které přirovnává k digitálnímu jedu, jenž tráví společnost.

Švíco:

„ Je to silné, ale zároveň nebezpečné téma, které bylo hodně těžké zpracovat. Text vznikal několik měsíců, ale o to víc věřím, že v lidech něco zanechá.“

Hand Grenade si dávají na produkci hudby, ale i videoklipů opravdu záležet. Klip je pojatý také velmi moderně, aby vystihl energii a náladu skladby. Spousta střihů, efektů a postprodukce, kterou společně s kapelou obstaral Martin Vaněk, tvůrce klipů kapel např. Dymytry, Cocotte Minute a mnoha dalších.

Švíco:

„Nástroje jsme nahráli ve studiu HollySound u Martina Hollandra, zpěv společně s Honzou v jeho domácím studiu a finální mix a master jsme posílali opět do zahraničí, tentokrát jsme zvolili Itálii. Zkoušíme a hledáme, kde bude zvuk nejlépe sedět našim představám, abychom pak měli jasno, kde bude vznikat celé CD.“

Skladba i klip nově vznikly pod taktovkou agentury Black Hornet Production, která zastupuje Hand Grenade a toto je prý pouhý začátek. Takže se máme na co těšit.

Švíco: „Věřím, že spojení Hand Grenade a Honzy Toužimského, pro mě nejlepšího metalového hlasu v ČR, bude lidi bavit. Dali jsme si opravdu záležet, ladili každý detail,
abychom ukázali, co od nás můžou fanoušci na budoucím albu čekat.“

Kult nikdy nezemře! MetalGate brzy vydá další díl úspěšné knižní série o black metalu

8.11.2022

black metal kniha cz 2022

Před rokem vtrhly na tuzemský trh hned dvě knihy o black metalu z dílny anglického spisovatele Dayala Pattersona. Black Metal: Evoluce kultu a Black Metal: Předehra ke kultu měly úspěch u čtenářů i kritiků, proto se nakladatelství MetalGate rozhodlo ve vydávání této série pokračovat. Již brzy se tak sbírka čtenářů rozšíří o třetí díl s podtitulem Kult nikdy nezemře.

 Dílo, jehož originál vyšel v roce 2015, nabídne 19 kapitol rozdělených do tří částí

Navazuje na první dvě knihy, s nimiž tvoří jeden velký celek. V první části se Dayal vrací do Norska ke kapelám, na něž se v minulých dílech dostalo buď jen okrajově, nebo vůbec, jmenovitě například Satyricon, Manes, Kampfar, Solefald či Wardruna,“ popisuje Ondřej Šmejkal z MetalGate. „Druhá část pak nabízí bližší pohled na polskou blackovou scénu, konkrétně na kapely Xantotol, Mastiphal, Arkona, Evilfeast, Mgła a Kriegsmachine. Závěrečná třetí část je věnována fenoménu depresivního black metalu, přičemž hlavní roli zde hrají kapely Strid, Bethlehem, Silencer, Forgotten Tomb a Total Negation.“

Stejně jako u předešlých knih nechybí fotografie, které skvěle dotváří atmosféru celého díla.

Byť se Kult nikdy nezemře výborně doplňuje s Evolucí kultu a Předehrou ke kultu, dá se zároveň mluvit o samostatné řadě; ostatně nyní vycházející kniha má v podtitulu „díl první“.

„Cílem Kult nikdy nezemře je zveřejnění nových textů týkajících se tématu, které se jednoduše mohly stát součástí první knihy, kdybych nemusel dodržet daný rozsah. Knihy z řady Kult nikdy nezemře v podstatě považuji za součást jednoho velkého osobního projektu, jehož cílem je postupné skládání úplného obrazu blackmetalového hnutí a jeho různých podob, odnoží a variací,“ uvádí autor v předmluvě knihy.

Black Metal: Kult nikdy nezemře vyjde 14. listopadu. Už nyní se dá předobjednat na stránkách MetalGate, kde si zároveň můžete pořídit i první dva díly, a to buď samostatně, nebo jako celek za zvýhodněnou cenu.

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *