Twilight Force – Tales of Ancient Prophecies

twilight force tales cover

twilight force tales coverV hudobnom svete to tak často býva. Slávne kapely inšpirujú ďalších hudobníkov, aby ich nasledovali. Niečo podobné sa stalo u švédskej dvojice Philip „Lynd“ Lindh a Daniel Beckman.

Tí od roku 2000 začali skladať nové piesne. Okrem metalu milovali aj fantasy. Postupne sa k nim pridali aj ďalší ľudia a tak v 2011. roku vznikla formácia Twilight Force. Hudobne nadväzovali na tie najslávnejšie power metalové kapely z konca 90.  rokov.

Ešte pred vydaným debutového albumu, 30. novembra 2013 odohrali koncert v španielskom Madride. Už tam bolo vidieť a počuť, že ide o originálne teleso.

Všetci členovia vystúpili v špeciálnych kostýmoch, každý mal svoju prezývku (mena boli odhalené až neskôr) a predstavoval rolu vo fantasy príbehu. Podľa ich slov medzi ich inšpirácie patrila aj známa PC hra Heroes of Might & Magic a k vzhľadu ich zas inšpirovala spoločenská hra Dungeons & Dragons.

Staroveké príbehy

Začiatkom roka 2014 prišiel čas na debutový album Tales of Ancient Prophecies, obsahujúci materiál z rokov 2011-2014. Hudobne mal veľmi blízko k prvotinám od Rhapsody of Fire. Melodický metal, ktorému dominujú klávesy, fantasy témy. Nechýbalo ani striedanie sólového a zborového spevu.

Nachádza sa tu aj hit The Power of the Ancient Force. Doteraz ho môžete počuť na koncertoch Twilight Force. Pre túto formáciu je zrejme tým, čo pre ich kolegov Emerald Sword. Všetky skladby majú okolo päť minút, čo je tak akurát.

Avšak bolo tu aj niekoľko odlišností. Lynd a Daniel vo svojich piesňach dávali väčší dôraz na rýchlosť a vtedajší spevák Christian  “Chrileon” Eriksson je narozdiel od Fabia ,,viac metalový“. Samozrejme, má svoje kvality. Napr. song Twilight Horizon je dôkazom, že zvládne aj iné ako vysokánske polohy.

V piesňach budete môcť počuť aj hostí, dokonca aj ,,megahviezdného hosťa“ Joakima Brodéna. Jeho voľba je viac než skvelá, pekne zapadol.

Verdikt

Pre niekoho je to pravdepodobne len vykrádačka slávnejších kapiel, no ďalší to zas považujú za pekný rozbeh kariéry novej power/symphonic metalovej kapely. Ja osobne patrím do druhej skupiny.

Lineup:

  • Christian Hedgren – spev
  • Felipe – gitary, lutna, doprovodné vokály
  • Daniele – klávesy, piano, viola, čembalo, hovorené slovo, doprovodné vokály
  • Borne – basa
  • Roberto – bicie, perkusie

Hostia:

  • Andreas O. – gitary, doprovodné vokály
  • Hanna Berglund – doprovodné vokály
  • Barbro Beckman – doprovodné vokály
  • Kenny Leckremo – spev (track 6)
  • Joakim Brodén – doprovodné vokály (tracks 1, 2), spev (additional) (track 11)

Tracklist:

  1. Enchanted Dragon of Wisdom
  2. The Power of the Ancient Force
  3. Twilight Horizon
  4. The Summoning
  5. Whispering Winds (instrumental)
  6. Fall of the Eternal Winter
  7. Forest of Destiny
  8. In the Mighty Hall of the Fire King
  9. Made of Steel
  10. Sword of Magic Steel
  11. Gates of Glory

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Black Lodge Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/twilightforce/
https://www.instagram.com/twilight_force/
https://www.youtube.com/channel/UCCC2vosEc_9UsSLkE36T3yA

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *