Novinky z prostredia interpretov HammerFall, U.D.O., Athena XIX, Redemption

HammerFall sa vrátili k Nuclear Blastu

15.12.2022

hammerfall kapela metal 2022Vydavateľstvo Nuclear Blast oznámilo, že kapela HammerFall s nimi uzavrela novú zmluvu. Oscar Dronjak a spol. začali spolupracovať s týmto labelom už v roku 1997.

V roku 2016 si odskočili pod Napalm Records. Pod ich hlavičkou vydali platne Built to Last (2016), Dominion (2019), Hammer of Dawn (2022).

hammerfall nuclear blast 2022

Kapela sa k podpisu zmluvy vyjadrila nasledovne:

,,V minulosti sme sa podieľali na budovaní vydavateľstva, počnúc naším prvým albumom. Dlho sme boli  pri tom, ako sa Nuclear Blast vyvíjal do dnešnej podoby. Hoci sme odišli na tri štúdiové albumy,  sme s nimi spokojní a ďakujeme všetkým, ktorí s nami na nich pracovali, sme veľmi radi, že sme opäť tam, kam patríme: u Nuclear Blast. Je to naozaj pocit, akoby sme sa vrátili domov.”

Marcus Hammer, výkonný riaditeľ spoločnosti Nuclear Blast, komentuje:

,,V najtemnejších časoch 90. rokov death a black metalu sa HammerFall podieľali na oživení záujmu o klasický melodický metal a teraz sú väčší ako kedykoľvek predtým. Je to pôsobivá kariéra plná tvorivej sily a my sme viac než šťastní, že ich môžeme privítať späť vo vydavateľstve, kde začínali. Počas posledných rokov sme vždy zostali v dobrom kontakte pri práci na ich masívnom back katalógu a je nám potešením pokračovať vo vzťahu pri nových albumoch v blízkej budúcnosti. Vďaka HammerFall, ich manažmentu a úžasnej posádke!”

Na budúci rok HammerFall vydajú platinovú edíciu Crimson Thunder s množstvom bonusového materiálu.

Linky:
http://www.hammerfall.net/
https://www.facebook.com/hammerfall
https://www.instagram.com/hammerfall_official/
https://www.youtube.com/user/HammerFall4REAL/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Silke Yli-Sirniö, Foto: Dirk Behlau

U.D.O. – rozchod s basgitaristom

15.12.2022

udo dirkschneider 2022Formáciu okolo Uda Dirkschneidera opustil basgitarista Tilen Hudrap, ktorý v jej zostave pôsobil od roku 2018. Stalo sa tak na jeho vlastnú žiadosť.

tilen hudrap 2022

Tilen uvádza nasledovné:

,, Po troch albumoch (2 štúdiové a 1 live album/DVD) a celosvetových živých vystúpeniach s U.D.O. aj Dirkschneider som sa rozhodol, že je čas venovať sa iným záujmom v metalovom svete. Ďakujem všetkým fanúšikom po celom svete a prajem kapele veľa šťastia vo všetkých budúcich aktivitách.“

Linky:
http://www.udo-online.com/
https://www.facebook.com/udoonline/
https://www.instagram.com/u.d.o._official/
https://www.youtube.com/user/UDOtubetv

Zdroj: https://lnk.sk/focd, Foto Tilen: https://lnk.sk/ppqz

Athena XIX – zmluva s Atomic Fire

14.12.2022

athena fabio lione 2022Athena, talianska progressive metalová kultovka, odštartovala novú etapu vo svojej histórii – podpísala zmluvu s gigantom Atomic Fire Records. A navyše oznámila, že do jej zostavy sa vrátil zakladajúci člen. Nie je im nik iný ako samotný Fabio Lione (Turilli/Lione Rhapsody, Angra, ex-Rhapsody of Fire, ex-Vision Divine). Navyše začali používať nový názov – Athena XIX.

Dôvodom bola skutočnosť, že vo svete existuje veľa zoskupení s názvom Athena a navyše je to rok reunionu pôvodnej zostavy.

Markus Wosgien, A&R/zakladateľ Atomic Fire Records, k tomu povedal:

,,Keď nás Fabio Lione oslovil a povedal nám o návrate svojej kapely Athena z 90. rokov a o novom albume, samozrejme, že nás to okamžite zaujalo. Ich druhá platňa A New Religion? (1998) nie je ničím iným ako vynikajúcou progmetalovou nahrávkou, ale po jej vydaní sa Fabio sústredil na Rhapsody. Nové skladby Atheny nadchnú nielen fanúšikov kapely, ale aj milovníkov takých interpretov ako Kamelot, Conception a Angra. Začína sa druhá éra Atheny. Fabiov hlas na nových skladbách Atheny je hotovým zjavením a rozbúši srdce každého metalistu.”

Fabio Lione dodáva:

,,Ľudí z Atomic Fire Records poznám už dlhé roky. Rozprávali sme sa o iných veciach, keď som ich zrazu požiadal, aby si vypočuli nejaké demo verzie našich nových skladieb, aby som od nich jednoducho získal názor. Ich reakcia po ich vypočutí však bola taká pozitívna, že nás rýchlo oslovili, aby sme s nimi spolupracovali a dokonca podpísali zmluvu. Naozaj si myslím, že sme vytvorili niečo, o čom sa bude veľa hovoriť. Atomic Fire Records je ten najlepší tím a vydavateľstvo, s ktorým sa dá spolupracovať. Sme naozaj šťastní a hrdí na spoluprácu s nimi a som si istý, že čoskoro pre vás všetkých pripravíme nejaké skvelé prekvapenie!”

O hudobnom smerovaní ATHEN-y XIX: ,,Je to obrovská evolúcia nášho pôvodného zvuku. Dotýkame sa mnohých štýlov a výsledok je veľmi zaujímavý. Obsahuje množstvo detailov, nápadov spojených s konceptom atď… Som si istý, že ľudia budú pri počúvaní týchto skladieb prekvapení a naozaj si momentálne neviem predstaviť žiadnu podobne znejúcu kapelu. Keby som mal náš zvuk opísať len jedným slovom, povedal by som jedinečný!”

A New Religion? – debutový album s Fabiom Lionem

Linky:
www.facebook.com/athena.band.italy
www.instagram.com/athenax1x_official
www.youtube.com/@athenaxixofficial
https://label.atomicfire-records.com/project/athena-xix/

Zdroj: Barbara Francone – Atomic Fire Records, Foto: Damiano Tarantino

Redemption – prvý singel z chystaného albumu

14.12.2022

redemption kapela 2022Americkí progressive metalisti Redemption 17. marca 2023 potešia fanúšikov novou platňou I Am the Storm. Samotné vydanie zastrešia AFM Records.

redemption i am cover

Tracklist:

  1. I Am the Storm
  2. Seven Minutes from Sunset
  3. Remember the Dawn
  4. The Emotional Depiction of Light
  5. Resilience
  6. Action at a Distance
  7. Turn it on Again
  8. All this Time (and not Enough)
  9. The Emotional Depiction of Light (Remix)
  10. Red Rain

Prvým singlom je titulná skladba:

Linky:
www.redemptionweb.com
www.facebook.com/RedemptionBand
www.instagram.com/redemtionmetal
www.afm-records.de

Zdroj: Mona Miluski ALL NOIR, Foto: Stephen Schmidt

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *