Novinky z prostredia interpretov HammerFall, Avatarium, Ignea, Mitoda

Hammerfall svedsko 2023

HammerFall znovuvydajú kultový album Crimson Thunder

15.2.2023

hammerfall kapela svedsko 2023Švédi HammerFall pokračujú v reedícii svojich nahrávok. V roku 2021 znovuvydali platňu Renegade (pod názvom Renegade 2.0) a tento rok padla voľba na Crimson Thunder, ktorá pôvodne vyšla v roku 2001. Okrem iného obsahovala aj veľhit Hearts on Fire.

hammerfall crimson cover

Tracklist:

  1. Riders of the Storm
  2. Hearts on Fire
  3. On the Edge of Honour
  4. Crimson Thunder
  5. Lore of the Arcane (instrumental)
  6. Trailblazers
  7. Dreams Come True
  8. Angel of Mercy (Chastain cover)
  9. The Unforgiving Blade
  10. In Memoriam (instrumental)
  11. Hero’s Return

Špeciálna edícia Crimson Thunder uzrie svetlo sveta 28. apríla.

Celý album prešiel remixom a remastrom Fredrika Nordströma a bude obsahovať aj predtým nevydaný materiál (demoverzie niektorých skladieb, medly a nejaké tie live akustické verzie).

Vypočujte si Heats on Fire v remastrovanej verzii

Link: https://hammerfall.bfan.link/hearts-on-fire-1442.ema

Gitarista Oscar Dronjak hovorí:
,,Aj keď ste poctiví Templári a vo svojej zbierke už máte všetko, na toto nové vydanie sa môžete tešiť. Album obsahuje úplne nový remix od Fredrika Nordströma, nikdy predtým nepočuté predprodukčné verzie skladieb, exkluzívne akustické živé verzie. Táto jubilejná edícia je nabitá jedinečnými vecami, ktoré po prvýkrát uzrú svetlo sveta. Toto je zatiaľ naše najväčšie výročné vydanie!“

Linky:
http://www.hammerfall.net/
https://www.facebook.com/hammerfall
https://www.instagram.com/hammerfall_official/
https://www.youtube.com/user/HammerFall4REAL/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Silke Yli-Sirniö

Avatarium – nový videoklip

16.2.2023

Známa doom/rocková formácia Avatarium minulý rok vydala album Death, Where Is Your Sting. Momentálne sa pripravuje na turné so Swallow the Sun a taktiež zverejnila aj klip k skladbe A Love Like Ours:

Linky:
https://www.avatariumofficial.com/
https://www.facebook.com/avatariumofficial/
https://www.instagram.com/avatariumofficial/
https://open.spotify.com/artist/2W5ONRbOs5vXUbedSWJQlA
https://www.youtube.com/avatariumofficial

Zdroj: Mona Miluski/ALL NOIR

Ignea – prvý singel z nového albumu

15.2.2023

ignea kapela 2023Originálna ukrajinská kapela Ignea, ktorá vyniká talentom v rozprávaní príbehov a pôsobivou kombináciou hudobných žánrov (symphonic/progressive metal a blízkovýchodnej muziky), vydá 28. apríla album Dreams of Lands Unseen.

Desaťskladbový koncepčný album Dreams of Lands Unseen zachytáva život ukrajinsko-francúzskej fotografky a dokumentaristky Sofie Jablonskej (1907-1971), známej tým, že cestovala do veľmi vzdialených kútov sveta a dokumentovala život kmeňov a domorodcov, čo bolo pre ženu v jej dobe mimoriadne nebezpečné a nezvyčajné.

Bude to podmanivé dielo, ktoré  pripomína epický soundtrack. Produkciu, mixáž a mastering mal na starosti Max Morton (Jinjer, Morton), zatiaľ čo Dmitry Kim sa postaral o nazvučenie a produkciu bicích.

Pre Ingeu to bude prvý album pod hlavičkou gigantu Napalm Records.

ignea dreams cover

Tracklist:

  1. Téoura
  2. Dunes
  3. Camera Obscura
  4. Далекі Обрії
  5. To No One I Owe
  6. Incurable Disease
  7. Nomad’s Luck
  8. The Golden Shell
  9. Opiumist feat. Tuomas Saukkonen
  10. Zénith

Pozrite si videoklip k prvému singlu Nomad’s Luck:

Kapela hovorí:

,,Nomad’s Luck je o všetkých nebezpečenstvách na cestách. Pri cestovaní na vlastnú päsť do vzdialených kútov sveta mohla Jablonská viackrát zomrieť kvôli jedovatým rastlinám, chorobám alebo poverám domorodcov. Mohla sa usadiť, ale jej túžba objavovať nové miesta zatienila všetky riziká. V tejto piesni akoby si Jablonská kládla otázku, ako dlho by vydržala na tejto ceste.“

Linky:
https://ignea.band/
https://www.facebook.com/ignea.band/
https://www.instagram.com/ignea.band/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Sergii Chernov

Prichádza rock z Trebišova. Skupina MITODA predstavuje skladbu Galaxie, v klipe vás nastrašia mimozemšťania!

14.2. 2023

Na slovenskú hudobnú scénu prichádza nový objav! Mladá rocková kapela MITODA z Trebišova predstavuje skladbu Galaxie, ktorá je o pocitoch človeka väzneného očakávaniami okolia. K novinke nakrútili hudobníci z východného Slovenska napínavý klip, v ktorom sa objavia dokonca mimozemšťania. Pozrite si novinku Galaxie, nakrúcanie klipu bolo pre všetkých členov kapely premiérové!

Kapela MITODA doteraz vydala tri skladby v angličtine. Teraz sa rozhodla zverejniť štvrtú, tentokrát so slovenským textom. Text aj hudbu k novinke Galaxie má na konte Dávid Toma s pomocou gitaristu Daniela Demka. Nahral, postrihal aj zmixoval ju rovnako ako predchádzajúce skladby, bývalý učiteľ a priateľ kapely Ján Čverčko.

„Galaxie je skladba o pocitoch človeka väzneného očakávaniami ostatných okolo neho. Celý život sa ich snaží napĺňať a zároveň sa z tohto väzenia dostať von. Je inšpirovaná hlavne britskými alternatívnymi rockovými skupinami ako Radiohead alebo Muse. Použité sú aj prvky progresívnych rockových skupín ako Rush. V skladbe sme experimentovali s rôznymi zvukmi a snažili sme sa, aby bola jedinečná a originálna,“ vysvetľuje autor skladby Dávid Toma.

Skupina MITODA vznikla v roku 2018 a hrá v zložení basgitarista Ivo Micišin, gitarista Dávid Toma, bubeník Dominik Obrin a gitarista Daniel Demko. Neskôr sa k chalanom pridala speváčka Radka Olahová a naskytla sa prvá príležitosť zahrať si na verejných aj súkromných koncertoch.

„Hlavným skladateľom MITODY je Dávid, ktorý príde s nápadom na skladbu, následne nahrá demo a pošle ho ostatným členom. Na najbližšej skúške sa to snažíme dať dokopy a zisťujeme či tá skladba má nejaký potenciál. Potom nasleduje dlhý proces rôznych úprav, kde sa spoločne snažíme skladbu vylepšiť a zdokonaliť,“ vysvetľuje skladateľský proces v kapele basgitarista Ivo Micišin,

ignea kapela trebisov 2023

Vesmírny klip

Talentovaní hudobníci nakrútili k novinke Galaxie klip, ktorí zasadili do vesmírnej tematiky. Nechýbajú v ňom napínavé scény a mimozemšťania.

„Nakrúcali sme v Trebišove a bolo to náročné, keďže sme natáčali v noci a v zime. Nakoniec sme to zvládli celkom dobre, aj keď sme spočiatku mali veľké obavy, pretože nikto z nás predtým nemal skúseností s natáčaním klipu. Scenár sme vymysleli spoločne. Prešiel mnohými úpravami, kým nás napadol príbeh, ktorý mal hlavu aj pätu. Daniel premyslel všetky detaily a dal tomu finálnu formu. Klip nám nakrútila a zostrihala Lívia Kánocz, ktorá študuje na filmovej škole. V klipe hrá celá naša skupina, každý má svoj vlastný príbeh, ktorý sa na konci spája,“ prezradila speváčka Radka Olahová.

Talentovaní hudobníci aktuálne pracujú na nových piesňach a zdokonaľujú seba a svoju tvorbu. V budúcnosti by chceli vydať album, venovať sa hudbe naplno a dostať sa čo najviac do povedomia ľudí.

Link na klip Galaxie:
FB: https://www.facebook.com/mitoda.kapela
INSTA: https://www.instagram.com/kapelamitoda/

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *