In Flames – Foregone

in flames foregone cover 2023

in flames foregone cover 2023In Flames, Dark TranquillityAt the Gates priekopníci štýlu, dnes známeho ako melodic death metal alebo Gothenburg sound (z dôvodu, že všetky tri kapely sú z toho mesta).

Spomínaní In Flames už dnes vlastne tento štýl nehrajú a keď kapelu sledujete dlhodobo, nadobudnete dojem, akoby páni celý čas hľadali svoju vlastnú cestu a nie vždy s úspechom.

Foregone

Novinka Foregone vyšla 10. februára 2023 a ako človek, čo zmeny štýlov u kapiel akceptuje, som bola zvedavá, či páni konečne našli ten pravý.

Na albume je dvanásť kvalitatívne rôznorodých piesní. Je fakt, že všetky moje očakávania neboli splnené, ale keď som sa s tým zmierila. Tých 45 minút som si užila. A mohol to byť skvelý návrat k tomu najlepšiemu, čo kapela dokáže, keby…

Je tu pár skutočne výborných skladieb, ale aj pár takých, ktoré znejú trocha prevarene. Nový gitarista Chris Broderick je v gitarových sólach skvelý, čo rozhodne pridáva každej piesni. Sem tam je to muzika, čo svojou energiou rozbíja hlavy a vyhadzuje mosty do vzduchu a je škoda, že to nevydrží na celom albume. Niekedy sa namiesto čistého spevu žiada viac growlingu.

Človek si občas povie, že by to mohlo byť ešte tvrdšie, no napríklad pri inštrumentálke The Beginning Of All Things That Will End som pohodový až jemný zvuk gitár a violončela celkom ocenila. Song State of Slow Decay je akoby vystrihnutý z najlepších časov kapely. Podobné pocity síce nemáte z každej piesne, ale aj tu nájdete zaujímavé striedanie growlingu a čistých vokálov a kvalitnú gitarovú hru.

A celkový dojem?

Foregone je určite najlepší album kapely za posledné roky. Ale ak čakáte “starý” In Flames, toto nebude úplne ono. Vlastne ani neviem, či je to škoda.

Lineup:

  • Anders Fridén – spev
  • Chris Broderick – gitary
  • Bryce Paul Newman – basa, doprovodné vokály
  • Björn Gelotte – bicie, gitary
  • Tanner Wayne – bicie

Hostia

  • Örjan Örnkloo – klávey, programovanie
  • Joe Rickard – klávey, programovanie
  • Howard Benson – klávey
  • David Werthén – dvojitá basa (track 1)
  • Johannes Bergion- čelo (track 1)

Tracklist:

  1. The Beginning of All Things That Will End
  2. State of Slow Decay
  3. Meet Your Maker
  4. Bleeding Out
  5. Foregone, Pt. 1
  6. Foregone, Pt. 2
  7. Pure Light of Mind
  8. The Great Deceiver
  9. In the Dark
  10. A Dialogue in B Flat Minor
  11. Cynosure
  12. End the Transmission

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.inflames.com/
https://www.facebook.com/inflames/
https://www.instagram.com/inflames/

Hodnotenie: 4/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *