Alessandro Conti (Twilight Force, Trick or Treat ) – ,,Každá skladba je príbeh, opisujúci svet Twilight Kindoms…”

twilight force kapela power 2023

alessandro conti spevak 2023Alessandro Conti sa stál slávnym ako spevák jednej z inkarnácií Rhapsody – Luca Turilli’s Rhapsody. No už dlho prevádzkuje formáciu Trick or Treat a spieva aj vo švédskej symphonic metalovej kapele Twilight Force. V nej používa pseudonym Allyon. Koncom januára vydal s ňou už druhý album At the Heart of Wintervale. Napriek tomu, že sa ešte len pred pár dňami vrátil z turné, ochotne odpovedal na otázky. Dozviete sa niečo zo zákulisia príprav spomínanej platne, ako sa darí minuloročnému počinu Trick or Treat, ale napr. aj to či je aspoň hypotetická šanca na obnovenie L.T.R..

Zdravím Alessandro. Nedávno vydaná nahrávka At the Heart of Wintervale je druhým albumom, ktorý si vydal s Twilight Force. Aký máš z neho pocit?

Alessandro Conti: Ahoj! Som veľmi šťastný. Ohlasy sú veľmi pozitívne a my sme úspešne dokončili turné.

Za seba poviem, že som z neho veľmi nadšený. Už pri jeho prvom posluchu som mal pocit, že počúvam album roka. Ako dlho ste na ňom pracovali? Predsa – toľko symfónie, toľko majestátnych zborových spevov zrejme nebolo jednoduché nahrať.

Alessandro Conti: Blackwald a Lyndh na ňom tvrdo pracovali veľa mesiacov. Dlho im trvalo zložiť a zaranžovať všetky songy.

Čo sa týka mňa, 10 dní som trávil vo švédskom meste Falun kompletizovaním všetkých vokálnych partov. A jasne, bola to pre mňa veľká výzva ah….. 🙂 Niektoré tie party boli oveľa vyššie posadené ako som kedy spieval, ale je to charakteristické pre tento druh power metalu a aj preto ho rád spievam! 🙂

Skús trochu priblížiť príbeh, ktorý sa skrýva v textoch.

Alessandro Conti: Blackwald napísal všetky texty… Každá skladba je príbeh, opisujúci svet Twilight Kindoms, v ktorom sa odohrávajú všetky albumy.

Podieľal si sa aj ty na tvorení piesní?

Alessandro Conti: V podstate nie. Keď som prišiel do štúdia, všetko bolo zložené a zaranžované. Mohol som niečo pridať alebo zmeniť, ale zvyčajne všetko je ppc pripravené a stačí to len naspievať.

Rovnako ako u Lucu Turilliho, čiže pre mňa nič nové. Zvyčajne rád píšem muziku a pre mňa byť skladateľom je rovnako dôležité ako byť spevákom. No ak existuje rovnováha, ktorá funguje dokonale, nemá zmysel sa ju snažiť meniť.

A vlastne, ako sa podarilo vytvoriť, tak majestátne znejúce zbory? Podľa oficiálnych informácií, čo sledujem, album ste nahrali ako kapela a hosť bol len jeden človek – dievčina Kristin Starkey.

Alessandro Conti: Áno, Kristin je neuveriteľná speváčka. Nahrala množstvo doprovodných vokálov na tento album. Mal by si vedieť, že nahrala aj veľa hlavných vokálov. Je to proces, ktorý mi veľmi pomohol počas štúdiového nahrávania.

Navyše je Američanka a pomohla mi zlepšiť moju anglickú výslovnosť, čo pre talianskeho speváka nie je najjednoduchšia vec ahhhh. 🙂

twilight force kapela power 2023

Koncerty

V úvode si spomínal, že ste práve dokončili turné.

Alessandro Conti: Tesne po jeho skončení odpovedám na tvoje otázky. 🙂 Bolo to naše prvé headliningové turné a môžem vám povedať, že to bol neuveriteľný zážitok aj vďaka pocitu, ktorý sme našli u supportných kapiel Seven Spires, a Silver Bullet, ktoré ponúkli vysoko kvalitnú šou.

Je v pláne konečne prísť aj k nám na Slovensko?

Alessandro Conti: Momentálne nie, ale verím, že sa tak stane čoskoro.

Ako vyzerá tvoj bežný deň, keď nie si v štúdiu alebo na turné?

Alessandro Conti: Keď nie som na turné, tak pracujem ako tatér. Túto profesiu robím už 10 rokov a pre mňa je výtvarné umenie rovnako dôležité ako muzika a umožňuje mi v rámci hudby fungovať  podľa mojich predstáv. V podstate sa nemusím obávať, že budem musieť spievať niečo, s čím sa nestotožňujem, aby som to prežil a to je základ.

alessandro conti tetovanie

Prítomnosť-minulosť

V piesňach, ktoré spievaš sa s hlasom väčšinou šplháš do výšin (napr. aj na aktuálnom albume At the Heart of Wintervale). Venuješ mu nejakú špeciálnu starostlivosť?

Alessandro Conti: Nerobím neuveriteľné veci s hlasom. Trochu každodenného cvičenia mi stačí na udržanie sa vo forme, keď nie som na turné.

Texty Twilight Force sú fantazijne ladené. Čo ty a fantasy?

Alessandro Conti: Jednoznačne!  Som závislý na hre Magic: The Gathering. Je to závislosť, ktorá trvá už viac než 20 rokov heh 🙂 Ale moja najobľúbenejšia hra je Skyrim, kým z literatúry milujem Pána Prsteňov a trilógiu Dragonlance Chronicles. Skrátka, milujem všetky druhy fantasy haha 🙂

Ty okrem Twilight Force spievaš aj v Trick or Treat. Ako sa darí vášmu poslednému albumu Creepy Symphonies?

Alessandro Conti: Jasné, ďakujem ti za opýtanie. Creeping Symphonies vyšlo minulý rok v apríli a musím povedať, že kapela rýchlo rastie. Sme celkom populárni v Taliansku, kde sme odohrali už množstvo koncertov, ale snažíme sa rozšíriť povedomie o nás v ostatnej Európe.

Poďme trochu do minulosti. Vyrozprávaj svoj hudobný príbeh. Ako si sa dostal k muzike?

Alessandro Conti: Začalo to v 16. rokoch po vypočutí Keeper of the seven keys! Povedal som si vááááv, musím to skúsiť heh :-).

Začal som študovať lyrický soprán (typ operného hlasu) a potom som sa pripojil k modeneskému Rossiniho zboru, rovnakému, kde Luciano Pavarotti začínal spievať. Bel Canto (Modena) je akousi tradíciou, ktorá sa bohužiaľ stráca, ale až do minulého storočia bolo bežné mať operný spev aj len ako koníček a bol to fantastický zvyk.

Luca Turilli’s Rhapsody

Do širšieho povedomia metalistov si sa dostal ako spevák Luca Turilli’s Rhapsody. Je šanca, aby ešte niekedy vznikol nový materiál pod hlavičkou LTR?

Alessandro Conti: Bohužiaľ, nie. Myslím, že by to bolo výborné. Veci, ktoré sme spolu spravili boli fakt skvelé, ale pre Lucu je skladanie albumu proces, ktorý si vyžaduje veľa energie, času a prostriedkov, a viem, že má iné plány do budúcnosti.

Udržiavaš kontakt s Lucom?

Alessandro Conti: Jasné, až do týchto dní. Asi už nie tak vytrvalo ako kedysi, ale stále je to jeden z najlepších priateľov, akých v hudobnom biznise mám.

Pochádzaš z talianskeho mesta Sassuolo – krajiny, ktorá dala svetu osobnosti ako Fabio Lione, Luca Turilli, Andrea Ferro, Francesco Paoli. Aké je to byť ,,metal star“ v Taliansku?

Alessandro Conti: Haha, fakt som? 🙂 Možno vieš, že metal nie je v Taliansku populárny. Keď chodím na koncerty alebo festivaly vždy stretnem veľa priateľov alebo niekto ma spozná. Ale mimo toho mám pokojný život a vôbec mi to nevadí haha! 🙂

Ok, veľmi pekne ďakujem za rozhovor a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Alessandro Conti: Ďakujem všetkým čitateľom. Dúfam, že sa čoskoro uvidíme.

Youtube ukážky:

Twilight Force:

Trick or Treat:

 

Linky:

Twilight Force:
https://www.facebook.com/twilightforce/
https://www.instagram.com/twilight_force/
https://www.youtube.com/channel/UCCC2vosEc_9UsSLkE36T3yA

Trick or Treat:
http://www.trickortreatband.com/
https://www.facebook.com/trickortreatband
https://www.instagram.com/trickortreat_official/
https://www.youtube.com/channel/UCKOIyPjjpG4zaTyk1jotsuw

Foto Alessandro profilovka: https://lnk.sk/snw2, Foto Alessandro tetovanie: https://lnk.sk/pv37

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *