Novinky z prostredia interpretov Metal Church, Staind, Therion, Metanol

Metal Church zverejnili druhý singel z chystaného albumu

28.4.2023

metal church 2023Americkí us power/thrash metaloví veteráni Metal Church zverejnili druhý singel z ich chystaného 13. albumu Congregation of Annihilation.

metal church 2023

Tracklist:

  1. Another Judgement Day
  2. Congregation of Annihilation
  3. Pick A God and Prey
  4. Children of the Lie
  5. Me The Nothing
  6. Making Monsters
  7. Say a Prayer with 7 Bullets
  8. These Violent Thrills
  9. All That We Destroy
  10. My Favorite Sin (Bonus Track)
  11. Salvation (Bonus Track)

Ním je skladba Making Monsters:

Kurdt Vanderhoof o Making Monsters:
,,Making Monsters je skladba, ktorá prezentuje to, čo robíme už viac ako 30 rokov. V súlade s tradíciou Metal Church, kombinuje heavy a agresívny zvuk thrash metalu a zároveň vnáša poriadnu dávku melódie a refrénov. Má v sebe pohodu starej školy Metal Church a zároveň ukazuje, ako sa náš charakteristický zvuk vyvíjal. Kapela funguje na plné obrátky.”

Marc Lopes dodáva:
,,Jednoducho temná, strašidelná, ťažkotonážna skladba, ktorá textovo vychádza z knihy Making Monsters: The Uncanny Power of Dehumanization od Davida Livingstona Smitha – naozaj desivé čítanie. Je založená na skutočnom výskume reálneho života. Dehumanizácia druhých, ktorá ich mení na niečo také desivé, že ich treba zničiť. Hlboké, filozofické a psychologické veci…”

Prvý singel:
Pick A God and Prey: https://youtu.be/ujYNQz6qwNg

Linky:
http://metalchurchofficial.com/
https://www.facebook.com/OfficialMetalChurch
https://www.instagram.com/metalchurchofficial/

Zdroj: Gregor Rothermel

Albový comeback Staind je potvrzen, kapela vydává čerstvý singl

27.4.2023

staind kapela 2023O albovém návratu STAIND se šuškalo už nějakou dobu. Nyní se začíná stávat realitou. Kapela, která své největší úspěchy zapsala na startu tisíciletí alby „Break the Cycle“ (2001) a „14 Shades of Grey“ (2003), vydává singl „Lowest in Me“ a ohlašuje na září album „Confessions of the Fallen“, které vyjde dvanáct let po posledním počinu beze jména u vydavatelství BMG.

„Chtěl jsem náš zvuk modernizovat, aby byl aktuální,“ říká zpěvák Aaron Lewis. „Jsme jasně rozpoznatelní, ale zároveň je znát i to, že sledujeme a snažíme se porozumět zvukovým novotám, které v době vydání našeho posledního alba k dispozici ještě nebyly.“

Že se kapela záměrně vydala vstříc elektronice, potvrzuje i kytarista Mike Mushok: „Řekl bych, že v nových skladbách je citelněji zastoupena elektronika, což je pro nás novinka, ale dnes to není nic až tak neobvyklého. Ale myslím, že to je fajn, nijak jsme to s ní nepřeháněli.“

STAIND tvoří zpěvák a kytarista Aaron Lewis, kytarista Mike Mushok, baskytarista Johnny April a bubeník Sal Giancarelli. Kapela se zformovala v roce 1995 ve Springfieldu, Massachusetts. Za svou kariéru vydala sedm studiových alb, kterýžto prodala přes 15 milionů kopií po celém světě. Jejich průlomová deska „Break The Cycle“ z roku 2001 je pětinásobně platinová a obsahuje velehit „It’s Been Awhile“, kterýžto se řadí mezi nejhranější písně v rádiích vůbec. Po odmlce se v roce 2019 kapela vrátila na pódia a na domácí scéně nahrála reunion živák „Live: It’s Been Awhile“. Své nové album, první za dvanáct let, „Confessions of the Fallen“ vydají chlapci v září 2023 u BMG.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=kKqdFvW–eM
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5KDIH2gF0VpelTqyQS7udb?si=2-HXG1P3T12624RnzBWjTg

TZ

Therion podpísali zmluvu s Napalm Records

27.4.2023

therion kapela 2023Vydavateľstvo Napalm Records s potešením oznamuje uzavretie zmluvy s pioniermi symfonického metalu Therion!

Po vinylových reedíciách kritikmi uznávaných klasických albumov Secrets Of The Runes, Lemuria, Sirius B a Gothic Kabbalah na jeseň 2022 sa Therion spojili s vydavateľstvom Napalm Records. Pod ich hlavičkou koncom tohto roka vydajú novú platňu.

Ďalšie informácie budú čoskoro nasledovať, takže ostaňte naladení!

Kapela uvádza:
,,Po takmer 30 rokoch od podpísania zmluvy s Nuclear Blast Records sme po vypršaní zmluvy cítili, že je čas vyskúšať niečo nové. Napalm Records je jedno z najväčších a najlepších metalových vydavateľstiev a o Therion prejavovali záujem už dlhé roky, takže keď prišiel čas poobzerať sa po novom labeli, prišlo nám prirodzené začať s nimi rokovať. Dohodli sme sa a teraz sme nadšení, že s nimi môžeme začať spolupracovať a máme veľkú dôveru, že s nadchádzajúcim záverečným albumom trilógie Leviathan odvedú úžasnú prácu.”

Sebastian Münch, A&R, Napalm Records o podpise zmluvy:
,,Ako celoživotný fanúšik s veľkým potešením oznamujem podpísanie zmluvy s Therion. Táto kapela je inovátorom operného metalu a s albumami Theli a Vovin vytvorila nadčasové majstrovské diela. Nedávno, s vydaním Leviathan I a II, začal Christofer rozprávať nový hudobný príbeh a cestu, po ktorej veľmi radi kráčame spoločne. Vitajte v rodine Napalm!”

Linky:
https://www.facebook.com/therion/
https://www.youtube.com/therionband
https://www.instagram.com/TherionBand/

Zdroj: Napalm Records, Foto: Mina Karadzic

METANOL MAJÍ NOVÝ SINGL

25.4.2023

Chcete husí kůži? Jak je libo! Královéhradecká formace Metanol totiž vydala nový singl s názvem Stále stejná! A jestli vám během sledování videoklipu nenaskočí husí kůže, tak jste buď emocionálně vyprahlí, nebo jste ho neposlouchali ku*va nahlas!

Výše zmíněná čtveřice ve slokách pořádně přitvrdila, čímž se dramaticky zvýraznil kontrast mezi slokami a zpěvnými, melodickými refrény. Skrytým ústředním tématem písničky je žárlivost, což je samozřejmě společný jmenovatel hudebního podkladu a videoklipu.

O skvělý zvuk se postaral Martin Holly Holandr, který natočil a produkoval mimo jiné poslední album kapely Metanol – Empatie. Kdo ho zná, tak moc dobře ví, že tahle symbióza bezpochyby funguje a nezbývá, než se těšit, co dalšího společně vytvoří. Stále stejná po zvukové stránce přesahuje hranice naší republiky, tak buďme rádi, že jsou kluci věrní mateřskému jazyku.

Kapela s videoklipem vsadila na spolupráci se zkušeným a velmi talentovaným Martinem Kolembářem – režisérem, kameramanem a střihačem v jedné osobě – a i tohle spojení se mimořádně vydařilo. Příběh vás vtáhne do minulého století a úplně vás pohltí svou atmosférou. Víc nebudu prozrazovat, podívejte se sami!

UPOZORNĚNÍ: POSLOUCHÁNÍ METANOLU VE VÁS MŮŽE VYVOLAT ZÁVISLOST!

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *