Sorrowful Land – Faded Anchors

sorrowful land faded cover

sorrowful land faded coverUkrajinskú metalovú scénu príliš nepoznám. Jedinou výnimkou je výborná formácia Jinjer, preto one man band Sorrowful Land bol pre mňa výzvou. Celé to založil Max Molodtsov v roku 2014. Spomínaný umelec robí všetku muziku.

Okrem toho si pozýva zaujímavých hostí. Dodnes mu vyšli tri štúdiové albumy u Black Lion Records. Najnovší Faded Anchors of the Past mu vyšiel 27. januára 2023.

Temnota

Ak máte radi pomalý doom, toto budete milovať. Je to vážne šialene pomalé. Muzika tečie ako strašidelná mastná čierna rieka priamo do vašej hlavy. Zaplaví vás a utopí.

Je tu veľa veci, čo oceníte. Pekné melódie, drsný growling, výborné čisté vokály, nápadité aranžmány. Skladby vzbudzujúce podvedomú úzkosť, parádne stupňovanie napätia a temnota, ktorá vás zaplavuje každým ďalším tónom.

Klávesy použité v skladbách citeľne stupňujú depresívnu atmosféru celého albumu a pekne dopĺňajú nosné melódie so slušnými gitarovými riffmi. Celkom vás to dostane na kolená.

Hororový šepot ako napríklad v titulnej piesni mi vrážal klince rovno do mozgu a desil viac ako hlasný spev. Takú atmosféru som pri počúvaní hudby už dávno nezažila. Pre mňa je táto skladba asi naj na celom albume, aj keď veľmi súperí o prvenstvo so Small Lost Moments. Ale ak mám byť úprimná, vyslovene slabú vec tu nenájdete.

Hudba trocha pripomína My Dying Bridge alebo niektoré veci od Paradise Lost. Je v nej smútok a zlosť a odráža všetky myšlienky, aké mám pri pomyslení na to, čo sa v tej krásnej krajine vedľa našej teraz deje. Kiežby takéto veci zostali len v pesničkách…

Zhrnuté a podčiarknuté

Čiže po novinke Sorrowful Land – Faded Anchors of the Past určite siahnite. Snáď sa o Maxovi čoskoro dozvie aj ostatný svet.

Lineup:

  • Max Molodtsov – spev, gitary, basa, klávesy, programovanie bicích

Hostia:

  • Pierre Laube – vokály (skladba 1)
  • Henrik Ekholm – vokály (skladba 2 a 3)
  • Stefan Nordström – vokály (skladba 3)
  • Kaivan Saraei – vokály (skladba 4)
  • Miguel Santos – vokály (skladba 4)

Tracklist:

  1. As Long as We Breathe
  2. Faded Anchors of the Past
  3. The Cold Gray Fog of Dawn
  4. Small Lost Moments
  5. As I Behold Them Once Again
  6. Where the Sullen Waters Flow
  7. The Night Is Darkening Around Me
  8. When Oceans Calm (Outro) (instrumental)

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Black Lion Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/sorrowfulland/
https://www.instagram.com/sorrowful_land/
https://open.spotify.com/artist/2uPqDLBZqeIsLKy8bqp2Og/
https://sorrowfulland.bandcamp.com/album/i-remember/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *