Burning Witches – The Dark Tower

burning witches the dark cover

burning witches the dark coverŠvajčiarska female kapela Burning Witches je výtaným zjavením na metalovej scéne. Všetky dievčatá sú krásné a skvelé hudobníčky. Od nástupu súčasnej speváčky Laury Guldemond to má už stopercentne tú správnu silu.

Laura je proste metalová speváčka so všetkým čo k tomu patrí. Silný chraplák a rozsah. Jej spev ma doslova väčšie gule ako väčšina powermetalových spevákov dnešnej doby, čo sa toľko trápia vo výškach.

Poctivý heavy metal

Celý album je tvrdá jazda v štýle Judas Priest a nie je v podstate čo vytknúť. Tak to proste má byť. Až teda na ten zvuk čo sa od minulých nahrávok ani o chlp nezmenil. Niežeby mi to osobne vadilo, no v dnešnej dobe ten zvuk všetci riešia ako dôležitejšiu zložku než samotné pesničky. Takže ich to pravdepodobne môže brzdiť.

Moja srdcovka je Evil Witch, ktorá je nesmierne chytľavá aj keď na začiatku som sa zľakol či nepočúvam Talianov White Skull. Zarazilo ma to. Ale nevadí. Čo ma privádza ku klipovke World On Fire. Tá je doslova ukradnutý Judas Rising od Judas Priest. Rytmus, riff a spev v slohe sú skoro totožné a myslím, že nebudem jediný komu to bude vadiť.

Konečný verdikt

Burning Witches hrajú presne taký metal aký má byť. Toto je forma, ktorá sa môže hrdo nazývať heavy metal. Obsah väčšinou tiež. Rozhodne sa oplatí kúpiť a napočúvať.

Lineup:

  • Laura Guldemond – spev
  • Romana Kalkuhl – gitary
  • Larissaa Ernst – gitary
  • Jeanine Grob – basa
  • Lala Frischknecht – bicie

Tracklist:

  1. Rise Of Darkness
  2. Unleash The Beast
  3. Renegade
  4. Evil Witch
  5. World On Fire
  6. Tomorrow
  7. House Of Blood
  8. The Dark Tower
  9. Heart Of Ice
  10. Arrow Of Time
  11. Doomed To Die
  12. Into The Unknown
  13. The Lost Souls

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/burningwitches666/
https://www.instagram.com/burningwitchesofficial/
https://www.twitter.com/burningwitches/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *