Novinky z prostredia interpretov Timo Tolkki, Warmen, Crypta, New Metal Collaboration

Timo Tolkki obnovil Stratovarius’s Dreamspace pod novým názvom

2.6.2023

stratovarius timo tolkki 2023Jedným z hudobných telies, ktoré skúšal Timo Tolkki rozbehnúť bola formácia Stratovarius’s Dreamspace, zložená z členov rannej zostavy Stratovarius – Tuoma Lassilu (bicie) a Anttiho Ikonena (klávesy). 

Spomínaných muzikantov ste mohli počuť na albumoch ako Fright Night (1989), II (1992), Twilight Time (1992), Dreamspace (1994), kde ešte spieval spomínaný Timo. Okrem toho nahrali aj Fourth Dimension (1995) so spevom Tima Kotipelta.

Timo Tolkki ohlásil, že kapela znovurozbehla činnosť pod názvom Timo Tolkki’s Strato.

Trojica sa opäť stretla v lete minulého roka a vtedy sa rozhodli pre uvedený názov. V prísnom utajení skúšali v Tuomovej garáži. V januári tohto roka podpísali zmluvu s vydavateľstvom Warner Music Japan a momentálne nahrávajú svoj debutový album s názvom Return To Dreamspace.

Eric Cerda, manažér Tima Tolkkiho, označuje ich muziku ako ,,klasická éra Dreamspace, ale aktualizovaná pre rok 2020″.

Tuomo Lassila bol zakladajúcim členom Stratovarius. Stalo sa tak v Helsinkách v roku 1984. Pôvodným gitaristom bol Staffan Stråhlman, no neskôr ho vystriedal Timo Tolkki. Postupne spolu dosiahli celosvetový úspech a definovali súčasný power metal.

Timo Tolkki zložil viac než 100 skladieb a nakoniec v roku 2008 po ťahaniciach odišiel. Medzi jeho najznámejšie skladby patria Black Diamond, Hunting High And Low, Speed of Light… Stratovarius predali viac než 4 milióny platní, na ktorých sa podieľal ako gitarista.

Linky:
https://www.facebook.com/tolkki777

Zdroj: https://lnk.sk/dsax

Warmen – detaily pripravovaného albumu

1.6.2023

warmen kapela 2023Formácia Warmen, založená bývalým klávesákom Children of Boodom Jannem Wirmanom, 18. augusta pod Reaper Entertainment vypustí do sveta novinku Here For None.

warmen here cover

Tracklist:

  1. Warmen Are Here For None
  2. The Driving Force
  3. A World Of Pain
  4. Too Much, Too Late
  5. Night Terrors
  6. Hell On Four Wheels
  7. The End Of The Line
  8. Death’s On Its Way
  9. The Cold Unknown

Bonus:

  • Dancing With Tears In My Eyes

Janne uvádza:
,,Či už poznáte Warmen, alebo ste sa s našou hudbou zoznámili prvýkrát, čaká vás prekvapenie! Vložili sme doň veľa myšlienok a energie a skutočne reprezentuje to, čím hudobne sme. Veľa melodických vecí a šialených sól s brutálnym riffovaním a bubnovaním!”

Here For None predznamenáva novú éru. Verní heslu ,,Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ“, môžu oprávnene vyhlásiť, že preberajú hudobný odkaz z Janneho bývalej kapely:

,,Vždy budem Janne z Bodom. To mi nevadí, teším sa z toho a nemusím skrývať svoju minulosť. Vnímam to aj ako pozitívum pre Warmen“vyhlasuje Janne o svojej minulosti.

Členovia Warmen:

  • Janne Wirman – klávesy
  • Petri Lindroos – spev
  • Antti Wirman – gitary
  • Jyri Helko – basa
  • Seppo Tarvainen – bicie

Linky:
https://www.facebook.com/warmen

Zdroj: Greg Rothermel

Crypta – nový album

31.5.2023

warmen here coverBrazílčanky Crypta 4. augusta vydajú nástupcu ich posledného počinu Echoes of the Soul. Nový album sa bude volať Shades of Sorrow a vyjde 4. augusta.

crypta shades cover

Tracklist:

  1. The Aftermath
  2. Dark Clouds
  3. Poisonous Apathy
  4. The Outsider
  5. Stronghold
  6. The Other Side of Anger
  7. The Limbo
  8. Trial of Traitors
  9. Lullaby for the Forsaken
  10. Agents of Chaos
  11. Lift the Blindfold
  12. Lord of Ruins
  13. The Closure

Fernanda o novom albume:
,, Shades of Sorrow je napoly koncepčný album, ktorý významovo opisuje cestu do hlbín našej psychiky, keď čelíme ťažkým bojom. Je to výlet do mnohých odtieňov bolesti, ktorým niekedy musíme čeliť, keď znášame svoje životné výzvy. Piesne sú dokonalým pochmúrnym, temným, emocionálnym soundtrackom pre túto cestu“

O jeho kvalitách sa najlepšie presvedčíte z prvého singlu Lord of Ruins:

Bubeníčka Luana o novom singli:
,, Lord of Ruins sme vybrali ako prvý singel, pretože kombinuje jemné aj agresívne melódie, ktoré sú prítomné na celom albume. Takže sme si mysleli, že je dobrou reprezentáciou toho, čo môžeme očakávať od celého diela. Je to zároveň záverečná skladba a má veľmi úderný význam. Je to uzavretie konceptu celého albumu a dokonale zapadá aj do konceptu obalu.“

Linky:
http://www.cryptaofficial.com/
https://www.instagram.com/cryptadeath/
https://www.facebook.com/cryptadeath/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Estevam Romera

PRIŠIEL NÁŠ ČAS – NEW METAL COLLABORATION PREDSTAVUJE SVOJ ALBUM

30.5.2023

new metal band 2023

Dolnokubínska kapela New Metal Collaboration (NMC) predstavuje svoj prvý debutový album s názvom Prišiel náš čas. Od roku 2019 formácia hudobníkov priebežne skladala piesne, natáčala videoklipy a čas vydania albumu práve nastal, a to pod taktovkou skúsených producentov z Randal Group Production – Jimiho Cimbalu a Ľubomíra Mazáka. Album obsahuje desať skladieb, ktoré už sú dostupné v digitálnej podobe prostredníctvom väčšiny streamovacích platforiem.

Na albume sa podieľalo niekoľko kvalitných hosťujúcich muzikantov – bývalý bubeník Peter Balušík, Tomáš Hollub (bicie) na Jimiho odporúčanie a Erich „Boboš“ Procházka (ústna harmonika). „Pre zaneprázdnenie nášho bubeníka Maťa sme ich k nahrávaniu vystriedali niekoľko, a najviac si ceníme nápad doplniť skladbu Svoj svet hľadám ústnou harmonikou, ktorá vnáša country prvok.“ prezrádza gitarista Džoro.

new metal prisiel cover

NMC – Svoj svet hľadám
https://youtu.be/lnqIA8JTzDk

Fanúšikovia sa môžu tešiť na skvelú metalovú muziku v podobe desiatich rôznorodých skladieb. Pri počúvaní si určite nájdete svoje obľúbené skladby, či už v podobe textov alebo gitarových riffov. Na oficiálnom youtube kanály si viete vychutnať dokonca 3 videoklipy a 2 lyric videa.

Džoro dopĺňa ako sa dostať k albumu: „Album bude k dispozícii aj v podobe USB kľúča s bookletom a darčekom (šnúrka na krk a tričko s logom kapely) v počte 200 ks, ktorý bude dostupný v predaji na FB stránke kapely a na koncertoch.”

NOVÝ ALBUM NMC – PRIŠIEL NÁŠ ČAS NA SPOTIFY
https://open.spotify.com/album/7j11SvIkRM5XFUVa3MgQz0?si=W4xe_zmuTvW_jp47W96OgA

https://www.facebook.com/nmcbandofficial

Zdroj: Pavol Dráb, Foto: archív kapely

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *