Novinky z prostredia interpretov Black Sabbath, U.D.O., Exodus, Skálmöld

Remix albumu Born Again od Black Sabbath

24.6.2023

black sabbath ian gillan 1983V relácii Trunk Nation With Eddie Trunk na SiriusXM, ktorá sa vysielala 22. júna, gitarista Tony Iommi hovoril o plánoch na remix albumu Black Sabbath – Born Again.

Ide o platňu z augusta 1983 výnimočnú tým, že tam spieval Ian Gillan (Deep Purple). Okrem toho to bola posledná štúdiová nahrávka, kde hral pôvodný bubeník Bill Ward.  

black sabbath born again cover

Tracklist:

  1. Trashed
  2. Stonehenge (instrumental)
  3. Disturbing the Priest
  4. The Dark (instrumental)
  5. Zero the Hero
  6. Digital Bitch
  7. Born Again
  8. Hot Line
  9. Keep It Warm

Ohľadom toho, kedy môžeme očakávať remixovanú verziu Born Again Tony povedal:

,,Hneď ako som spomenul [že uvažujeme o remixe], ľudia si pomysleli: aha, veď on na tom rovno pracuje… No nie, pretože najprv sa musíte dostať cez [ostatné albumy Sabbath z katalógu]… Teraz sú na rade nahrávky k platni Born Again. Prevádzame ich z kotúčového záznamu na digitálny, aby sme sa na ne mohli poriadne pozrieť. Ale opäť, všetko si vyžaduje čas a musí sa to robiť postupne. Dúfame, že niekedy vydáme všetky veci; je to len otázka postupného prechádzania. A viem, že ľudia sú nervózni [a hovoria]: Kde to je? Kde to je? Kde to je?… Rád by som povedal: Áno, tu je to. Ale na to, aby sa to vydalo, je potrebný len čas. Musíte to uvoľňovať postupne.”

A aké zmeny môžeme na novej verzii očakávať? Tony odpovedal:

,,Keď táto platňa bola pôvodne nahraná, v štúdiu znela skvele. Páčila sa nám. Ale potom sme vyrazili na turné a zvuk sa nejako utlmil. A či to bolo z lisovania alebo čo, to neviem. Ale rád by som sa na to pozrel. Keď som si púšťal album Born Again, počul som, že sú tam časti, kde som si hovoril: Toto malo byť hlasnejšie, Toto malo byť výraznejšie – bicie alebo čo to mohlo byť. Sú tam veci, ktoré naozaj treba upraviť, pretože na tom albume je aj niekoľko naozaj dobrých skladieb. Ale bolo by pekné dať mu teraz aktuálnu kvalitu… Chcem, aby sme mohli znova vytiahnuť pásky a naozaj si to dobre vypočuť a zistiť, čo musíme upraviť a zmeniť, aby to bol lepšie znejúci album.”

Linky:
https://www.blacksabbath.com/welcome.html
https://www.facebook.com/BlackSabbath
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063535862395

Zdroj: https://lnk.sk/qufi

U.D.O. – prvý singel z chystaného albumu

23.6.2023

u.d.o. kapela 2023Kapela U.D.O. na čele s Udom Dirkschneiderom a doplnená o Petra Baltesa (Udovho bývalého kolegu z Accept) vydá 25. augusta nový album Touchdown.

udo touchdown cover

Tracklist:

  1. Isolation Man
  2. The Flood
  3. The Double Dealer’s Club
  4. Fight For The Right
  5. Forever Free
  6. Punchline
  7. Sad Man’s Show
  8. The Betrayer
  9. Heroes Of Freedom
  10. Better Start To Run
  11. The Battle Understood
  12. Living Hell
  13. Touchdown

Vypočujte si prvý singel – Forever Free:

Bubeník Sven Dirkschneider vysvetľuje význam tejto piesne:

,,Forever Free má ľudí prinútiť, aby neverili len faktom, ktoré počujú alebo im ukazujú napríklad médiá, ale aby sa zamysleli individuálne. Samozrejme, nechceme tým povedať, že človek by mal všetko spochybňovať. Pieseň má len vyjadriť, že je lepšie vytvoriť si vlastný názor na konflikty a iné témy, za ktorými si človek stojí, aj keď je niekedy nesprávny, ako slepo nasledovať masu. Je to hudobná pocta nášmu privilégiu žiť v slobodnom svete, ako to našťastie môžeme.”

Linky:
http://www.udo-online.com/
https://www.facebook.com/udoonline/
https://www.instagram.com/u.d.o._official/
https://www.youtube.com/user/UDOtubetv

Zdroj: Barbara Francone – Atomic Fire Records

Exodus – zmluva s Napalm Records

20.6.2023

exodus kapela 2023Legendárna americká thrashmetalová formácia Exodus uzavrela zmluvu s rakúskym gigantom Napalm Records!

Daná formácia započala svoju činnosť v roku 1979. Odvtedy si právom pripísala status metalovej legendy. Pochádza zo známej oblasti San Francisco Bay Area. V poslednom desaťročí sa k ním vrátil spevák Steve “Zetro” Souza. Spolu s dlhoročnými členmi – gitaristami Garym Holtom a Lee Altusom, bubeníkom Tomom Huntingom a basákom Jackom Gibsonom žnú mohutné úspechy a teraz sa spájajú s Napalm Records pre svoju ďalšiu vzrušujúcu etapu.

Gitarista Gary Holt:

,,Exodus sú nesmierne nadšení, že môžu oznámiť pripojenie k rodine Napalm Records! Pre kapelu nastal čas na novú kapitolu a my sme nadšení, že sa pripájame k tomuto vydavateľstvu a začíname šliapať na plyn a pripravovať sa na ďalšiu nahrávku! Presvedčili nás svojou vášňou a láskou ku kapele, a to, kam sa budeme v budúcnosti uberať. Nemohli sme odmietnuť…”

Thomas Caser, generálny riaditeľ Napalm Records, dodáva:

,,Sme hrdí na to, že môžeme oznámiť podpis zmluvy s jednou z najvplyvnejších metalových kapiel na svete – kapelou, ktorá počas svojej desaťročnej kariéry dokázala vždy prinášať najvyššiu kvalitu. Nemôžeme sa dočkať, až začneme pracovať a budeme spolu na cestách! Vitajte v rodine Napalm – Exodus!”

Linky:
http://www.exodusattack.com
https://www.facebook.com/exodusattack/
https://www.instagram.com/exodusbandofficial/
https://www.youtube.com/c/exodusattack

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Tayva Martinez

Skálmöld – prvý singel z chystaného albumu

20.6.2023

skalmold kapela 2023Po takmer 15 rokoch kraľovania na metalovej scéne 18. augusta 2023 predstavia vikingskí metaloví giganti Skálmöld novú nahrávku Ýdalir.

Spevák Björgvin Sigurðsson o novom albume:

,,S hrdosťou vám všetkým predstavujeme náš šiesty štúdiový album Ýdalir. Od vydania našej poslednej platne uplynulo už 5 rokov a je najvyšší čas, aby sme našim fanúšikom ponúkli novú hudbu. Koncom roka 2019 sme sa rozhodli dať kapele malú prestávku. Dať si čas na premýšľanie a načerpanie nových síl po rušných a na udalosti bohatých prvých desiatich rokoch existencie Skálmöld. A potom prišiel Covid. Takže prestávka mohla byť o niečo dlhšia, než sme zamýšľali. Ale môžem úprimne povedať, že sme späť silnejší ako kedykoľvek predtým, plní energie a hladu tvoriť novú hudbu a predstaviť ju našim fanúšikom. A Ýdalir je toho dôkazom. Šestica z nás môže pokojne povedať, že je to možno naša doteraz najsilnejšia nahrávka plná energie, chytľavých melódií a pohanskej epickosti.”

skalmold ydalir cover

Tracklist:

  1. Ýr
  2. Ýdalir
  3. Urður
  4. Ratatoskur
  5. Verðandi
  6. Veðurfölnir
  7. Skuld
  8. Níðhöggur
  9. Ullur

Vypočujte si prvý singel Ratatoskur:

Linky:
https://skalmold.is/
https://www.facebook.com/skalmold/
https://www.instagram.com/skalmold/
https://twitter.com/skalmoldiceland/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Íris Dögg Einarsdóttir

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *