Novinky z prostredia interpretov Anthrax, Cryptopsy, Lunatic Gods, Arawn

antrhax 2023

Frank Bello dúfa, že nový album Anthraxu vyjde na budúci rok

7.7.2023

anthrax kapela 2023V novom rozhovore pre Ultimate Guitar basák kapely Anthrax – Frank Bello porozprával, ako to vyzerá s nasledovníkom ich posledného albumu For All Kings z roku 2016.

Povedal:

,, Nahrávame – gitary, bicie. Ja vlastne nahrávam basgitaru budúci mesiac. To, čo v ANTHRAX robíme v týchto dňoch je, že spolu točíme niekoľko skladieb. Máme ich osem alebo deväť. A budeme pokračovať v písaní. Myslím si, že je to dôležité. Takto sme urobili poslednú nahrávku a vydarila sa tak, ako sme chceli. Momentálne máme dobrú väčšinu piesní, ktoré už poznáme. Ale stále chceme mať pár ďalších. Takže to je cesta, ktorou ideme… Ja budem robiť svoju basu budúci mesiac. Potom prídu na rad vokály a budeme to mať uzavreté. Následne začneme písať niekoľko ďalších songov. Hneď potom si vyberieme, čo bude pre platňu najlepšie a ako sa bude nahrávka vyvíjať. Dúfame – modlím sa, aby sme ju vydali na nový rok…. Od poslednej nahrávky uplynulo, myslím, takmer osem rokov…“

Ako trávili členovia Anthrax pandémiu?

,,Pravidelne sme sa stretávali. Ale počas pandémie, keď bolo všetko zatvorené (žijem v New Yorku) sme boli naozaj uzavretí. Keď sa to začalo, bolo to naozaj smiešne. Všetci sa rušili cez internet a podobne. To je skvelé. Myslím, že to uspokojilo veľa ľudí. Podľa mňa to bolo skvelé. Bola to zábava. Ale pri ANTHRAX musíme byť všetci traja v miestnosti, pozerať sa na seba a “vibrovať”…  A robíte to takto [cez video], a to sa mi páči. Ale tá latencia – je tam sekundové oneskorenie. Predstavte si, že len tak jamujete, je to ako: “Čo ste tam hrali? A zastaví to tú atmosféru. A zrazu bezdôvodne rozoberáte skladbu. Je to ako: “Dobre. Takto sa to nerobí. Musíme sa dať dokopy. Tak sme to urobili. A myslím, že to bol múdry krok, pretože nevydáme nič, čo by sme nežili…”

Linky:
https://www.anthrax.com/
https://www.facebook.com/anthrax/
https://www.instagram.com/anthrax/
https://twitter.com/anthrax/

Zdroj: https://lnk.sk/otzh

Cryptopsy – nový album v septembri

7.7.2023

anthrax kapela 2023Kanadskí technickí death metalisti Cryptopsy 8. septembra t. r. vypustia do sveta novinku As Gomorrah Burns.

cryptopsy as gomorrah cover

Tracklist:

  1. Lascivious Undivine
  2. In Abeyance
  3. Godless Deceiver
  4. Ill Ender
  5. Flayed The Swine
  6. The Righteous Lost
  7. Obeisant
  8. Praise The Filth

Spevák Matt McGachy k pripravovanému albumu povedal:
,,Som nadšený, že konečne môžem predstaviť As Gomorrah Burns. Je to album, ktorý sme pripravovali posledných päť rokov. Dôkladná práca, na ktorú sme hrdí. Je to dokonalá zmes oldschoolových Cryptopsy s niekoľkými modernými zvratmi. Výrazne sme sa opreli do groovov a niektoré riffy sme nechali dýchať o niečo viac ako na niekoľkých posledných vydaniach. Som naozaj nadšený z novej éry Cryptopsy.”

Vypočujte si prvý singel – In Abeyance:

McGachy o novom singli:
,,In Abeyance je o pocite izolácie, keď sa objavuje v novom prostredí. Hľadanie pocitu spolupatričnosti a zároveň smútok za predchádzajúcim životom. Z hudobného hľadiska je to facka do tváre. Je to banger, ktorý sa zdá byť priamočiary, no zostáva ultra komplexný.”

Linky:
https://www.facebook.com/cryptopsyofficial
https://www.instagram.com/cryptopsyofficial/
https://open.spotify.com/artist/29PgYwTelpNl6370XLqFtN

Zdroj: Nuclear Blast – Tim Nottorf, Foto: S. Bollmann; CC BY-SA 4.0; Wikimedia

Lunatic Gods – nový album

7.7.2023

lunatic gods kapela 2023Známa slovenská formácia Lunatic Gods tento rok vydá nástupcu svojho posledného počinu Turiec z roku 2018. Volať sa bude Vresovanie a o vydanie sa postará česká firma Black Hornet Production. Udeje sa tak 1.11.2023

Linky:
http://bandzone.cz/lunaticgods
http://lunaticgods.info
https://www.youtube.com/user/lunaticgodstv?sub_confirmation=1
https://www.facebook.com/lunaticgods

Zdroj: Miloš Zubr

ARAWN vydávají nový klip

7.7.2023

Mostecký kvartet ARAWN vydává pod labelem Smile Music Records nový videoklip k písni „Už tady nechci žít“. Kapela nabízí skvělou kombinaci tvrdé hudby a nápaditých textů
vybízejících k moshpitu.

ARAWN [orón, erejvn] je v keltské tradici králem podsvětí, představuje boha smrti a padlých ve válce. Je jednou z významných postav a symbolizuje cyklickou povahu života, smrti a
znovuzrození. Přesto je Arawn přísný a nesmlouvavý, proto jej mostecký kvartet volí za název svého nesmlouvavého death thrashoveho melodismu. Kapela má jasnou a přesnou vizi, kudy se má thrashový bůh podsvětí vydat, na vás už je, zda posbíráte odvahu jej následovat.

Singl „Už tady nechci žít“ má jasné poselství:

„Za spolupráce a technické podpory našich kamarádů jsme klip točili v nejmenované polorozpadlé hale, protože tohle místo koresponduje s duchem a myšlenkou této písně. Text jsem napsal jako vyjádření nesouhlasu se zacházením s přírodou. To, jak jsme bezohlední a jak se nám to jednou vymstí (jestli už není pozdě). Nechci být pokrytec. Každý z nás má svojí uhlíkovou stopu, ale někdo větší a někdo menší. Taky jezdím autem, topím plynem, nakupuju potraviny v supermarketu. Bez toho asi dnes už nelze žít. Ale třídím odpad, šetřím vodou, nevyhazuju nikde po venku bordel a podobně. Kdo to dělá je hlupák.

Věřím, že klip zaujme a třeba, což by bylo nádherný, někomu i otevře oči,“ poodkrývá další dimenzi skladby zpěvák Ďuro. Hudebně se singl klasické thrashovině ARAWN trochu vymyká doplňuje Ďura bicmen Viking: „My můžeme coby hudební sekce nastínit, že se song trochu vymyká řekněme typickému ARAWN soundu, zkusili jsme to tentokrát zase trošku jinak, než je obvyklé a tak pozorné ucho posluchače může mimo jiné zaznamenat i takové záležitosti, jako jsou tři rozdílné rytmy, tři zcela odlišná tempa a řadu dalších šperků, které vyplouvají na povrch s dalším a dalším poslechem. Myslíme si, že skladba je to náročná, ovšem i ona náročnost působí svěže a věříme, že osloví řadu příznivců metalové muziky a to nejen těch, kteří již ARAWN znají a mapují, ale i ty, kteří nás uslyší nějakým způsobem poprvé.”

Na kontě mají thrasheři dvě alba a nespočet odehraných koncertů, které z mostečáků činí aspiranty na konkurenci českým zajetým thrashovým stálicím, ale i těm daleko za hranicemi a možná i za velkou louží. Pro svůj řízný thrash v kombinaci s přesně mířenými melodiemi, které však neubírají hudbě agresivitu, se harmonicky inspirují v mýtech plných krve, smrti a pomsty.

Tuhle sypačku podporují promyšlenými až nepříjemně trefnými sociálně i mytologicky laděnými českými texty v podání nezaměnitelného chrapláku, který se okamžitě vrývá hluboko pod kůži. Tahle čtyřka kombinuje silné kytarové melodie zaobalené do do přísně agresivní sypačky, která nenechá nikoho klidným. ARAWN nejsou ukolébavka pro poetické duše, ale agresivní nakládačka s ambicemi být tahounem nejtvrdších tuzemských festivalů otevírající ty nejdivočejší moshpity.

Sestava:

  • Ďuro Hrča – growl/scream, čistý vokál
  • Zakk – kytara/scream
  • Viking – bicí
  • Hroch – baskytara

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *