Novinky z prostredia interpretov Bullet For My Valentine, Lancer, Angra, Allmara

bullet for my valentine 2023

Bullet For My Valentine strávia budúci rok prácou na novom albume

8.7.2023

bullet for my valentine kapela 2023V novom rozhovore pre Mike James Rock Show, ktorý sa konal  tento víkend na festivale 2000trees vo Withingtone (UK) sa gitaristu kapely Bullet for my Valentine – Michaela “Padgea” Pageta pýtali na ich najbližšie plány.

Odpovedal:
,,V lete nás v Európe čaká ešte niekoľko festivalov – 10 alebo 11. Potom budeme mať malú prestávku, takpovediac v auguste a septembri. Následne sa vydáme na mesiac (resp.  päť alebo šesť týždňov) do Ameriky, aby sme tam koncertovali ako headlineri. Nie som si príliš istý, čo bude na konci roka, či tam ešte niečo bude. A potom prestaneme [koncertovať] a začneme znova písať. Takže v roku 2024 budeme písať album. Na ďalší rok sa vrátime. Rok 2025 je výročím niečoho veľkého,” –  zrejme naráža na skutočnosť, že v roku 2025 uplynie 20 rokov od vydania debutového albumu Bullet for my Valentine – The Poison.

Bullet for my Valentine vznikli v roku 2003 v meste Bridgend (Veľká Británia – Južný Wales). V roku 2004 vydali rovnomenné EP a na ďalší rok uzrel svetlo sveta ich spomínaný debutový album. Ten obsahoval aj pieseň Hand of Blood, vďaka ktorej dosiahli celosvetový úspech. Tohto roku potešili aj obyvateľov Slovenska vystúpením na známom festivale Topfest.

Linky:
http://bfmv.co.uk/
https://www.facebook.com/BulletForMyValentine/
https://www.instagram.com/bfmvofficial/

Zdroj: https://lnk.sk/lmd6, Foto: Stefan Bollmann; Wikimedia

Lancer – druhý singel z chystaného albumu

7.7.2023

lancer kapela 2023Švédski heavy metalisti Lancer 11. augusta vypustia do sveta novú platňu Tempest.

lancer tempest cover

Tracklist:

  1. Purest Power
  2. Fan the Flames
  3. Entity
  4. Out of the Sun
  5. Tempest
  6. Corruption
  7. Blind Faith
  8. We Furiously Reign
  9. Eye for an Eye
  10. The Grand Masquerade
  11. End of the World
  12. Postlude

Vypočujte si druhý singel – Entity:

Kapela o novom singli:
,,Ide o silnú skladbu s viacerými zmenami tóniny a naozaj chytľavým a rýchlym refrénom. Napriek tomu má temný feeling, pretože hovorí o počúvaní deštruktívnych hlasov v tvojej hlave, ktoré ovládajú tvoj život“.

Prvý singel:
Fan The Flames: https://youtu.be/Yx04TTmCRU0

Linky:
https://www.facebook.com/lancermetal/
https://www.instagram.com/lancermetal/

Zdroj: Markus Wosgien – Fireflash Records

Angra – zmluva s Atomic Records

4.7.2023

angra kapela 2023Legendárna brazílska progressive/powermetalová formácia Angra s Fabiom Lionem za mikrofónom podpísala zmluvu s vydavateľstvom Atomic Records. Pod ich hlavičkou 3. novembra vydajú už 10. album Cycles Of Pain. Jeho vydanie podporia špeciálnou ,,release show“, ktorá sa bude konať v São Paulo, brazílskej Tokio Marine Hall v ten istý deň.

angra cycles of cover

Zakladajúci člen/gitarista Bittencourt hovorí:

,,Som veľmi hrdý, že môžem oznámiť, že náš najnovší album vyjde 3. novembra a bude vydaný a distribuovaný firmou Atomic Fire Records. Tešíme sa, že sme súčasťou rodiny tohto vydavateľstva. Je to pre nás špeciálny moment. A to pre mňa, ako človeka, čo založil kapelu pred viac ako 30. rokmi aj pre všetkých. Sme vlastne treťou generáciou. To znamená, že máme tretieho speváka – Fabia Lioneho. Pôjde teda o tretiu nahrávku tretej generácie. Je to náš 10. štúdiový album, takže je to ako zachovať odkaz, ale aj zamerať sa na budúcnosť.

Je veľmi zábavné mať toto partnerstvo s Atomic Fire Records, pretože slovo „Angra“ tiež znamená miesto v Brazílii, kde bol v 70. rokoch postavený atómový reaktor. Táto jadrová elektráreň je v podstate vytvorená na to, aby vyrábala akúsi čistú energiu, no je to veľmi silná, ktorá by mohla svet zachrániť, ale aj zničiť. Bude to veľmi obrovská explózia a metaforicky môžeme povedať, že to bude veľmi silný album. Dúfam, že spálim svet hudbou, ktorá dokáže vyliečiť duše smutných a osamelých ľudí.”

Atomic Fire Records A&R Markus Wosgien hovorí:

,,Pamätám si, že som v roku 1992 dostal demo Angra »Reaching Horizon« pre fanzin, ktorý som vydával v 90. rokoch. Okamžite som sa zamiloval, toto bola jednoducho nová forma power metalu. André Matos mal konečne po odchode od Viper nový domov. O rok neskôr vyšiel album »Angels Cry«, ktorý stále považujem za jeden z najlepších power metalových albumov všetkých čias. V priebehu rokov sa Angra vyvíjala, ale stále zostali verní sami sebe.

Sme viac než šťastní, že môžeme byť súčasťou ich budúcnosti a že môžeme vydať ich pripravovaný 10. štúdiový album, ktorý nás opäť ohromil. Pre nás je Angra tiež záležitosťou našich sŕdc, keďže sú kapela, ktorú sme vždy sledovali, rešpektovali a milovali. Celý náš tím je viac než hrdý na to, že sa kapela a jej manažment rozhodli pridať k nášmu zoznamu a veriť nám.”

Linky:
http://www.angra.net/
https://www.facebook.com/AngraOfficialPage/

Zdroj: Barbara Francone – Atomic Fire Records

Allmara – nový album

5.7.2023

allamra kapela 2023Hudební skupina Allmara si pro své posluchače připravila žhavou novinku. Po bezmála čtyřleté práci na nových skladbách vychází dlouho očekávaná deska nesoucí název BRÁNA! .

Deska byla nahrána ze začátku roku 2023 ve studiu Allmara. Obsahuje 11 skladeb. Mimo jiné i skladby, které Allmara vydala jako singly společně s videoklipem.

allamra brana cover

Seznam skladeb

  1. Intro
  2. Brána!
  3. Vůně cigaret
  4. Ona
  5. Robin Úd
  6. Čas proti
  7. Pár doušků
  8. Zpověď narkomana
  9. Valkýry
  10. V zákazu zastavení
  11. Spartakus

Celý koncept desky je soustředěn na výchozí bod a tím je brána, jak už název naznačuje. Brána, jako pomyslný most, portál či cokoliv si dokážete představit. V dnešní době, která je hrozně uspěchaná, plná stresu, starostí, honbou za bohatstvím a kdo ví čeho všeho, se Allmara rozhodla, že vytvoří nějaký pomyslný únik mimo dnešní dobu- realitu. Každá jednotlivá skladba nás proto zavane někam jinam, do jiné situace, do jiné reality a každý si může ve skladbách najít to svoje.

Nutno podotknout, že album obsahuje i velmi oblíbenou skladbu Valkýry, která se umisťovala na vysokých příčkách v hudebních hitparádách na internetu.

Linky k albumu:
BRÁNA! na YouTube
BRÁNA na Spotify

Ďalšie linky:
https://allmara.cz/
https://www.facebook.com/AllmaraOfficial/
https://www.instagram.com/allmara_official/

Zdroj: Miloš Zubr, Foto: Luděk Blavský; www.musicgate.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *