Last in Line – Jericho

last in line jericho cover

last in line jericho coverIhneď po smrti Ronnieho Jamesa Dia vznikli tri projekty ex-členov Dio bandu. V prvom z nich Dio Disciples nájdete poslednú zostavu Dio. Spieva tam Tim Ripper Owens a hrajú len hity.

Druhý Ressurection Kings začínal ako zostava z albumu Dream Evil s novým spevákom. Hudobne išlo o priame pokračovanie nahrávky Master Of The Moon.

No a tretí obsahoval lineup z platne Last In Line. Viedol ho gitarista Vivian Campbell (Def Leppard, ex-Dio, ex-Whitesnake). Vivianov návrat k skladbám z jeho éry u Dio bol od začiatku kontroverzný. Po jeho odchode od Dio nemal na Ronnieho dobrého slova a na tradičný heavy metal bol veľmi kritický. Ale toto teleso zo všetkých ,,post Dio formácii” dopadlo najlepšie.

Iba tribute?

Vyvinuli sa do vlastného smeru a už to nie je tribute “veľkému malému mužovi”. Ich tretí album Jericho je toho dôkazom. Prirodzený a tvrdý zvuk ukrýva skvelý moderný heavy/rock, ktorému absolútne dominuje úžasný spev Andrewa Freemana.

Skladby sa väčšinou nesú v strednom tempe a majú hitové refrény. O výkonoch pána gitaristu netreba pochybovať a ani o bubnoch majstra Vinnieho Appiceho, či o výkone basáka Phila Soussana. Ako iste viete, ten v osemdesiatych rokoch paradoxne hral u konkurenčného Ozzyho.

Občas tu nájdeme songy, ktoré by sa kľudne ujali u Def Leppard. Napríklad klipovka Bastard Son. Mne sa najviac páči song Ghost Town.

Zhrnuté a podčiarknuté

Mimoriadne vydarený album. No narozdiel od jeho dvoch predchodcov mohol obsahovať viac rozmanitejšie piesne.  Ale pre heavymetalových znalcov stále povinná kúpa.

Lineup:

  • Andrew Freeman – spev
  • Vivian Campbell – gitary
  • Phil Soussan – basa
  • Vinny Appice – bicie

Tracklist:

  1. Not Today Satan
  2. Ghost Town
  3. Bastard Son
  4. Dark Days
  5. Burning Bridges
  6. Do the Work
  7. Hurricane Orlagh
  8. Walls of Jericho
  9. Story of My Life
  10. We Don’t Run
  11. Something Wicked
  12. House Party at the End of the World

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: earMusic

Youtube ukážka:

Linky:
lastinlineofficial.com
https://www.facebook.com/LastInLine/
https://www.instagram.com/lastinlineofficial/
https://soundcloud.com/LastInLineOfficial/
https://open.spotify.com/artist/5eq1b8QdJPz9PfnZmZndtZ
https://www.youtube.com/channel/UCJcMmynnMJFSRVdgHyMPN7w

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *