Novinky z prostredia interpretov The Offspring, Green Lung, Heavy Load, The Karnsteins

the offspring 2023

The Offspring pripravujú nový album

7.9.2023

the offspring kapela 2023V novom rozhovore v The Jesea Lee Show gitarista Kevin „Noodles“ Wasserman potvrdil, že kapela The Offspring začala makať na nasledovníkovi poslednej platne Let The Bad Times Roll z roku 2021.

Noodles a jeho partia opäť spolupracujú so slávnym producentom Bobom Rockom (Mötley Crüe, Metallica), ktorý im produkoval tri posledné nahrávky.

,,Máme hotových šesť alebo sedem piesní –  a myslím, že dokonca už sú aj zmixované. A práve chceme dorobiť ďalších päť alebo šesť… Naším zámerom je mať aspoň desať piesní na platni a potom budeme hotoví. Predpokladám, že budúci rok budeme mať niečo vonku.”povedal Noodles.

Na otázku, či sa nový materiál bude niesť v duchu starej školy alebo predstavuje skôr novú éru Noodles odpovedal: ,,Je to tak trochu oboje – všetko. Posledná skladba, ktorú sme urobili, znie dosť oldschool (trochu ako Come Out Swinging). Určite budú aj nejaké oldschoolové veci, niečo rockvoejšie a samozrejme zabŕdneme ak do poppunku .”

Linky:
https://www.offspring.com/
https://www.facebook.com/Offspring
https://www.instagram.com/offspring/

Zdroj: https://lnk.sk/zajy

Green Lung – druhý singel z pripravovaného albumu

7.9.2023

cryptopsy as gomorrah cover„Okkultrockoví“ Green Lung 3 novembra potešia fanušíkov novým počinom This Heathen Land.

green lung this cover

Tracklist:

  1. Prologue
  2. The Forest Church
  3. Mountain Throne
  4. Maxine (Witch Queen)
  5. One for Sorrow
  6. Side B
  7. Song of the Stones
  8. The Ancient Ways
  9. Hunters in the Sky
  10. Oceans of Time

Pozrite si videoklip k druhému signlu Maxine (Witch Queen):

Spevák Tom Templar hovorí: ,,Už od nášho prvého EP v textoch oslavujeme britské čarodejníctvo a týmto novým singlom sme chceli vzdať hold čarodejnici modernej doby – Maxine Sanders. Najvyššia kňažka v srdci alexandrijského čarodejníctva Maxine je neopozeraným národným pokladom. Patrí medzi prvých ľudí, ktorí na začiatku sedemdesiatych rokov spojili skutočné čarodejníctvo s rock’n’rollom. Skladba “Maxine (Witch Queen)” je milostnou piesňou Maxine z pohľadu člena jej covenu a spája úderné riffy s psychedelickými kombo organmi a viacvrstvovými vokálnymi harmóniami…”

Prvý singel:
l Mountain Throne: https://youtu.be/NsCq286wqVE?si=blWLpheQ71e8pbTi

Linky:
https://greenlung.co.uk/
https://www.facebook.com/greenlungband/
https://www.instagram.com/greenlungband/
https://open.spotify.com/artist/2MIoyDjdxCUdnV59UqbJGk

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Arne Jamelle

Veľkolepý návrat Heavy Load

6.9.2023

heavy load kapela 2023Kapela Heavy Load, ktorá odštartovala švédsku vlnu heavy metalu je späť. Od vydania ich posledného počinu Stronger than Evil uplynuli štyri desaťročia: (1983). Piesne H.L. sa už v minulosti púšťali do vikingských tém. Táto formácia stála na čele hnutia, ktoré predbehlo svoju dobu.

Skladby sú dramatické a vykresľujú veľkú škálu nálad, pričom vášnivá inovatívnosť a tvorivý zápal vždy jasne žiaria v každej skladbe na albume!

Comebackový album Riders of the Ancient Storm sa nesie v znamení ich dobre známeho zvuku a pesničkárstva. Dátum, kedy uzrie svetlo sveta je stanovený na 6. októbra.

heavy load riders of the cover

Tracklist:

  1. Ride the Night
  2. We Rock the World
  3. Walhalla Warriors
  4. Angel Dark
  5. Slave No More
  6. Raven Is Calling
  7. Sail Away
  8. Butterfly Whisperings (Bonus Track)

O Heavy Load

Heavy Load vznikli v Štokholme počas pochmúrnej zimy v rokoch 1974-1975. Zakladajúcimi členmi boli bratia Ragne Wahlquist (spev, gitara a klávesy) a Styrbjörn Wahlquist (spev a bicie).

Títo dvaja vynaliezaví ľudia nechceli, aby im niekto z vonku stál v ceste pri formovaní ich vlastnej budúcnosti ako priekopníkov heavy metalu: Ako producenti a majitelia štúdia Thunderload vytvorili zvuk, ktorý sa rýchlo stal vzorom európskeho doom metalu (napr. Epicus Doomicus Metallicus od Candlemass 1986).

Keď už hovoríme o prieskumníkoch: Dedičstvo Vikingov je pre nich už od detstva dôležitým zdrojom inšpirácie. Ich emocionálny vzťah k ľuďom z dávnej minulosti, ľuďom, s ktorými zdieľajú večné ľudské výzvy, bol predurčený na to, aby našiel odozvu v ich hudbe.

Následkom toho bratia spojili hard rock 70. rokov s vikingským prostredím a sentimentom, čoho výsledkom je charakteristický štýl hudby, textov a výtvarných návrhov obalov albumov kapely: Štýl “viking metal”má dodnes mnoho nasledovníkov po celom svete.

Hoci vikingská tematika bola vždy výraznou črtou tvorby Heavy Load, niektoré z ich piesní vykresľovali príbehy s iným pozadím.

Linky:
https://www.heavyload-sweden.com
https://www.facebook.com/heavyloadofficial

Zdroj: J. Morti Uhlig – cmm GmbH

The Karnsteins – nový album

6.9.2023

the karsteins bratislava 2023Slovenská horror punková skupina THE KARNSTEINS práve vydáva svoj štvrtý album a tento krát v slovenskom jazyku. Má názov “KARPATSKÉ ZLO”. Album môžete objednať na CD: thekarnsteinshorrorpunk@gmail.com

Ak počúvate a kupujete hudbu na elektronických platformách, tak je zverejnený úplne všade.

the karnsteins karpatske zlo cover

Napríklad tu:

Spotify: https://open.spotify.com/album/7BFkglPZDlshNmhRQkwe68
Bandcamp: https://karnsteins.bandcamp.com/album/karpatsk-zlo
YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_mwLNk1oBh0SdzB60TIYoikfz429tJF1L0
Bandzone: https://bandzone.cz/_82271

Album obsahuje trinásť pôvodných skladieb a dve cover verzie. Od BRAŇA ALEXA zo SLOBEDNEJ EURÓPY s názvom I AM DRACULA (https://www.youtube.com/watch?v=9ojsvETXcQY) a od českej legendy

ZNOUZECNOST, skladba HAMLET (https://www.youtube.com/watch?v=CoAjJe6l-fY).

Obal pripravili MIRKA HUDÁKOVÁ a JÁN COSS. Album sa nahrával v štúdiu SHAARK – Bzenec. Na albume tradične účinkujú hostia JANE RAZOR z JANESESSION a NINA ŠEVCOVÁ z MARHALEN.

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *