Dave Lombardo – Rites of Percussion

dave lombardo rites cover

dave lombardo rites coverDave Lombardo je bubeník, ktorého by brala každá kapela. V máji vydal svoj prvý sólový album s názvom Rites of Percussion.

Rodák z kubánskej Havany patrí medzi zakladateľov kalifornskej legendy Slayer. Ich vyhladzovacia doska Reign in Blood z roku 1986 je považovaná za manifest thrash metalu.

Hrával aj v množstve iných kapiel ako Grip Inc., Voodoocult, Fantômas, Dead Cross, Mr. Bungle, Suicidal Tendencies, Testament, či Misfits.

Obrady perkusií

Napriek tomu, že debut je takmer celý postavený na bubnoch, vôbec nepôsobí ako prázdna ukážka technickej zdatnosti. Celkovú tajomnú atmosféru pomáhajú vytvoriť aj ďalšie nástroje a zvuky.

Myšlienku nahrať taký album vnukol Krstnému otcovi kontrabasu sám Mike Patton už v roku 1998. Myslím, že jeho tvorba mala na neho najväčší vplyv. Výsledkom je experimentálna world music. O finálny mix sa postaral jeho syn Dave.

Majster Lombardo predvádza neuveriteľné množstvo perkusií a ich úžasné zvuky. Sú tu rytmy džungle (Initiatory Madness), chvíle elegancie s filmovým nádychom (Inner Sanctum), funky (Journey of the Host), beztvarej nočnej mory (Interfearium) a mystiky (Guerrero). Vynikajúci úvod skladby Omiero by si určite zaslúžil viac času.

Verdikt

Jeho práca po boku Mikea Pattona bola dobre zúročená. Rites of Percussion má určité atmosférické ozveny šialených nahrávok, ktoré frontman skupiny Faith No More vytvoril na začiatku svojej sólovej kariéry, ale v pútavom, novom kontexte.

Dave Lombardo naplnil pestrých 34 minút vynaliezavosťou a hmatateľnou láskou k svojej profesii.

Lineup:

  • Dave Lombardo – bicie a perkusie

Tracklist:

  1. Initiatory Madness
  2. Separation from the Sacred
  3. Inner Sanctum
  4. Journey of the Host
  5. Maunder in Liminality
  6. Despojo
  7. Interfearium
  8. Blood Let
  9. Warpath
  10. Guerrero
  11. Vicissitude
  12. Omiero
  13. Animismo

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: ‎ Ipecac Recordings

Youtube ukážka:

Linky:
https://davelombardoart.com/
https://www.facebook.com/thedavelombardo/
https://www.instagram.com/davelombardo/
https://www.youtube.com/user/Prgrssvmind/
https://davelombardo.bandcamp.com/album/rites-of-percussion

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *