Novinky z prostredia interpretov Paradise Lost, Hinayana, Suldusk, Dymytry

paradise barak 2015

Paradise Lost oznámili dátum znovuvydania albumu Icon

5.10.2023

paradise lost kapela 2023Kultový album Icon legendárnej britskej kapely Paradise Lost tento rok oslavuje 30. výročie vydania. Prvýkrát uzrel svetlo sveta 23. septembra 1993 a vydalo ho vydavateľstvo Music for Nations.

P.L. sa rozhodli osláviť toto výročie jeho znovunahraním. Nová edícia bude mať názov Icon 30. Dátum vydania je stanovený na 1. decembra.

paradise lost icon 30 cover

Tracklist:

  1. Embers Fire
  2. Remembrance
  3. Forging Sympathy
  4. Joys Of The Emptiness
  5. Dying Freedom
  6. Widow
  7. Colossal Rains
  8. Weeping Words
  9. Poison
  10. True Belief
  11. Shallow Seasons
  12. Christendom
  13. Deus Misereatur

Najlepšie sa o jeho kvalitách sa môžete presvedčiť tak, že si vypočujete novú verziu skladby Widow:

Frontman Nick Holmes povedal:
,,Ďakujeme všetkým, ktorí si doteraz predobjednali Icon 30. Teraz sa s vami radi podelíme o novú verziu skladby Widow z tohto albumu.“

Linky:
http://www.paradiselost.co.uk/
https://www.facebook.com/paradiselostofficial/?fref=ts
https://www.instagram.com/officialparadiselost/
https://paradiselostofficial.bandcamp.com/

Zdroj: https://lnk.sk/fwn7

Hinayana – druhý singel z chystaného albumu

5.10.2023

hinayana kapela 2023Americkí melodickí death metalisti Hinayana 10. novembra potešia fanúšikov novinkou Shatter And Fall.

hinayana shatter cover

Tracklist:

  1. Slowly Light Collides
  2. Mind Is a Shadow (feat. Vincent Jackson Jones)
  3. How Many Dreams
  4. Spirit and Matter
  5. From Our Darkest Moments
  6. Reverse the Code
  7. Lost to Flame
  8. The Answer
  9. Triptych Visions
  10. A Tide Unturning (feat. Tuomas Saukkonen)
  11. Taken

Frontman komentuje:
,,Či už ide o závislosť alebo jednoducho o túžbu po inom živote, často sa môžeme stratiť v našich myšlienkach. Triptych Visions je o vlastnej neschopnosti vymaniť sa z tohto začarovaného kruhu sebadeštrukcie a úniku, bez ohľadu na bolesť, ktorou sa vždy končí. Skladba ukazuje intenzívnu a emocionálnu stránku nového zvukového smerovania skupiny Hinayana.“

Prvý singel:
Reverse the Code: https://youtu.be/S2blq4pewi8?si=fh6ISV1UUqbql3QC

Linky:

hinayana.bandcamp.com
https://www.facebook.com/hinayanamusic/
https://www.instagram.com/hinayanaband/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Jackie Schutza

Suldusk – zmluva s Napalm Records

4.10.2023

suldusk kapela 2023Rakúske vydavateľstvo Napalm Records s hrdosťou oznamuje uzavretie zmluvy s austrálskym dark folk/blackgaze projektom Suldusk. Dané teleso sa sformovalo okolo talentovanej speváčky Emily Highfield. Debutový album Lunar Falls, ktorý bol veľmi cenený aj v zahraničí, vydali v roku 2019.

Poslucháčov zaviedli do temného magického sveta, kde sa kombinujú rôzne temné a extrémne zvuky a vlastný zvukový vesmír Suldusk. Temný folk, blackgaze, post-rock, prog, doom a dokonca aj prvky black metalu prechádzajú jeden do druhého a vytvárajú jedinečnú syntézu zvuku, ktorú zdôrazňuje hlas spomínanej Emily Highfield.

Čoskoro vydajú druhú platňu a sú pripravení vydať sa na ďalšiu cestu do hĺbok pralesov, kde sú emócie skryté pod húštinami, aby odhalili to, čo nemá byť vidieť.

Emily Highfield o podpise:
,,Sme veľmi hrdí, že môžeme oznámiť podpísanie medzinárodnej zmluvy s vydavateľstvom Napalm Records. Pripojiť sa k tak dobre hodnotenému labelu, ktorý s nami zdieľa našu víziu a nadšenie pre našu hudbu,  je začiatkom novej kapitoly pre Suldusk. Vďaka tejto spolupráci  budeme môcť osloviť viac fanúšikov a aj absolvovať turné mimo austrálskych hraníc. Na začiatku roka 2024 cez Napalm vydáme nový album. Viac info sa dozviete čoskoro.”

Sebastian Münch (Senior A&R v Napalm Records) hovorí:

,,Emily Highfield úchvatným spôsobom spojila všetku krásu temného folku a post-rocku so štipkou black metalu. Ide o krásny spôsob, ktorý dá fanúšikom Ulver, Agalloch a Empyrium novú obľúbenú kapelu. Teším sa na nový štúdiový album.”

Ukážka tvorby:

Linky:
https://www.facebook.com/Suldusk
https://www.instagram.com/suldusk/
https://www.youtube.com/@suldusk3056

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Naomi Baker

Dymytry – personálne zemetrasenie

5.10.2023

dymytry kapela 2023

Ilustračné foto

Známa česká kapela Dymytry sa prekvapivo rozišla so svojim frontmanom Protheom. Navyše, po novom budú vystupovať bez masiek.

Vyhlásenie uverejnené na ich facebookovej stránke:

,, Přátelé, kamarádi, Dymytry, rodino, máme pro vás zásadní zprávu, tak chceme, aby nám bylo vidět ve videu do tváře.
Kdo nás zná a sleduje – ví, že v roce 2018 jsme prošli první velkou kapelní krizí. Ta se následně utlumila úspěchem tour a desky Revolter a vše vypadalo, že to ustojíme, ale bohužel se ukázalo, že neshody mají hlubší kořeny než jsme si mysleli. No a samozřejmě sólové turné i zahraniční cesty tu pomyslnou propast mezi Protem a kapelou ještě více prohloubily.

Ze sociálních sítí a rozhovorů jste asi vypozorovali, komu je co bližší a kdo se kde cítí líp. Takže místo toho, abychom společně slavili 20 let na scéně, každý se vydal svou cestou. Navíc jsme se natolik odcizili lidsky a vlastně i žánrově, že už v tom prostě nešlo dál pokračovat. A přetvářet se, že je vše v pořádku – byl by akorát klam na vás, na naši Dymytry rodinu.

Abyste si nemysleli, že jsme to vzdali po první výměně názorů…Naši nejbližší jsou našimi svědky, jak dlouho a jak moc jsme se trápili a jak moc jsme se snažili to slepit a udržet, bohužel se nám to nepodařilo. A asi se všichni shodneme, že hudba by se měla dělat z radosti a jedině pak tu radost může rozdávat.

Takže po O2 areně Protheus odchází na sólovou dráhu a nám nezbývá doufat, že se nám podaří najít nový hlas Dymytry, který vy fanoušci přijmete, aby mohla Dymytry hudba žít dál. Samozřejmě si uvědomujeme, že ta změna bude bolet, ale taky víme, že kdybychom to neudělali, tak dříve nebo později Dymytry poškodíme ještě víc. Tak nám oběma držte palce a zůstaňte při nás – budeme vás potřebovat mnohem víc než kdy předtím. Rodina drží při sobě.“

Linky:
http://www.dymytry.cz/
http://www.facebook.com/dymytrycz
https://www.instagram.com/dymytry_cz_official/
http://bandzone.cz/dymytry

Zdroj: http://www.facebook.com/dymytrycz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *