Novinky z prostredia interpretov Judas Priest, Angra, Sonata Arctica, Shaark

judas priest kapela

Judas Priest zverejnili prvý singel z chystaného albumu

13.10.2023

judas priest kapelaInvincible Shield, nesmierne očakávaný album britskej legendárnej heavy metalovej kapely Judas Priest, vyjde 8. marca 2024.

Dnešný deň ,,judáši“ zverejnili prvú skladbu Panic Attack:

Krátko po tom, čo táto platňa uzrie svetlo sveta sa Rob a jeho partia vydá na na svetové turné, ktorého britská časť odštartuje 11. marca v Glasgowe.

Za uplynulých 50 rokov predali Judas Priest viac ako 50 miliónov albumov po celom svete a hrali aj na najväčších svetových štadiónoch. V roku 2022 boli uvedení do Rokenrolovej siene slávy.

Linky:
http://www.judaspriest.com/
https://www.facebook.com/OfficialJudasPriest/
https://www.youtube.com/JudasPriest
https://www.instagram.com/judaspriest/

Zdroj: Chipster PR and Consulting, Foto: Frank Schwichtenberg, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Angra – tretí singel z pripravovaného albumu

13.10.2023

angra kapela 2023Tretieho novembra sa môžeme tešiť aj na nový album brazílskej legendy Angra – Cycles of Pain.

angra cycles of cover

Tracklist:

  1. Cyclus Doloris
  2. Ride into the Storm – Show lyrics
  3. Dead Man on Display
  4. Tide of Changes – Part I
  5. Tide of Changes – Part II
  6. Vida Seca
  7. Gods of the World
  8. Cycles of Pain
  9. Faithless Sanctuary
  10. Here in the Now
  11. Generation Warriors
  12. Tears of Blood

Pozrite si videoklip k tretiemu singlu Gods Of The World:

Gitarista Bittencourt povedal: ,,Toto video je úvahou o tom, koho v skutočnosti nasledujeme ako lídra a zároveň podvedome uctievame svojimi činmi. Ľudia si môžu myslieť, že uctievajú Boha a nasledujú konkrétne hodnoty, ale v skutočnosti majú iné priority, ako napríklad prácu, spoločenské postavenie,  jedlo, sociálne médiá, pôžitky atď. Naše najvyššie hodnoty zohrávajú veľmi malú úlohu v tom, ako sa správame. Väčšina z nás v súčasnej spoločnosti je závislá od toho, že sme pripojení na internet, siete a sociálne médiá. Choroba, ktorá sa stala normálnou. Všetko sa začína tým, že od toho závisí väčšina našej práce a prežitie, a končí pocitom prázdnoty a úzkosti, keď sú naše telefóny vypnuté. To nás všetkých robí veľmi pasívnymi voči vplyvu najrôznejších právd, ktorými sme bombardovaní. Kým náš mozog je otupený a vnímavý, velia nám vonkajšie, tiež protichodné odkazy. Takže bohmi, ktorí dnes vládnu svetu, sú chaotické zvyky v našom vnútri, a my sa zmatene pokúšame hľadať márne zážitky, aby sme naplnili naše osamelé a prázdne duše.”

Predošlé single:
Ride into the Storm: https://youtu.be/64YSuGo_QKQ?si=lxPBqC2gaFelKJjV
Tide Of Changes: https://youtu.be/x_kH0Php1sA?si=es_5ibJzinv-VtsI

Linky:
http://www.angra.net/
https://www.facebook.com/AngraOfficialPage/
https://lnk.sk/nrfl
https://www.instagram.com/AngraOfficial/
https://www.youtube.com/user/AngraChannel

Zdroj: Barbara Francone – Atomic Fire Records

Sonata Arctica – nová skladba

13.10.2023

sonata arctica kapela 2023Sonata Arcitca ohlásila nové turné Nordic Power Metal titans 2023. Spolu s nimi na ňom vystúpia aj Stratovarius a Induction. Okrem toho Tonyho parta tajne nahrávala nový album a dnes vypustila do sveta novú skladbu First In Line. Milo prekvapí hlavne ľudí, ktorí mali radi ich prvé nahrávky a neskoršia tvorba im príliš nesedela.

Frontman Tony Kakko vysvetľuje:
,,Je to prvá powermetalová skladba, ktorú som napísal pre pripravovaný album. Je nabitý takýmito piesňami. Jej demo názov bol First In Line’a podarilo sa mi pri ňom zotrvať. Pieseň rieši obavu o výchovu novej generácie ľudí s alebo skôr necháva elektronickú obrazovku – konkrétne televíziu, i pad alebo nejakú podobnú – robiť veľkú časť výchovy tejto generácie ľudských bytostí. Myslíme si, že si týmito prístrojmi kupujeme čas, ale sú tieto zariadenia tou správnou “opatrovateľkou” pre naše deti, alebo by sme mali trochu spomaliť, čítať knihy, učiť, že šťastie môže byť a často je niečo, čo dosiahneme zastavením sa a upustením od neustálej stimulácie všetkých našich audiovizuálnych zmyslov? …”

Linky:
https://www.sonataarctica.info/
https://www.facebook.com/sonataarctica
https://www.instagram.com/sonataarcticaofficial/

Zdroj: Barbara Francone – Atomic Fire Records

Thrashoví matadoři SHAARK vydávají singl „The Right to Kill“

13.10.2023

shaark kapela 2023O SHAARK nebylo v českém hudebním rybníčku po jistou dobu slyšet, přestože se jedná o kapelu důvěrně známou každému thrashovému přívrženci. Na scénu však naběhli v plné polní
a do návštěv studia vnášejí znovu pravidelnost a řád.

SHAARK nepolevují v přímočarosti úderného metalu naplněného thrash metalovými riffy, rozhýbávaného groovy houpačkami a hnaného death metalovým válcem. V takovém duchu se
nese i prvnís ingl – agresivní„The Right to Kill“, k němuž vychází i lyric video.

Klip „The Right to Kill“: https://youtu.be/xNSJVqDl2OQ?si=8bDcM7nEfxyi6uPx

Alex vysvětluje, jaké záměry s prvním singlem kapela původně měla: „Skladba „The Right to Kill“ byla pro novou desku složená jako první. Začátek a refrén zněl původněúplně jinak. Měla být zároveň otvírákem k nové desce a bylo pro ni připravené i intro. Ale nakonec při změně aranžmá byla přesunuta tak, aby otevřela druhou stranu LP. Celkový proces byl hodně rychlý, písničku jsme zmákli během jedné zkoušky.“

Zpěvák Peroon doplňuje okolnosti vzniku a práci na aranžmá skladby poznámkou k textu: „Song je o celkově neutěšené situaci okolo nelegální migrace a o nepsaném právu se proti ní bránit jakýmikoliv prostředky. Vše samozřejmě v nadsázce.“Nová deska, která vyjde 16. února 2024 pod názvem "Hybrid War", potěší i sběratele retro nosičů. Kapela se ji opět rozhodla vydat na klasickém černém vinylu, tentokrát ve formátu gatefold.

Co do stručné historie SHAARK vznikli roku 1991, momentálně patří k nejstarším aktivním kapelám na naší scéně, v umělecké pauze dva z kmenových členů kapely hráli s americkou death metalovou legendou MASTER. Kromě pěti řadovek mají na kontě předskakování velikánům jako jsou SODOM, HOLY MOSES, EXODUS nebo TESTAMENT.

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *