Novinky z prostredia interpretov Dark Tranquillity, Austrian Death Machine, Under the Oak, Náv

dark tranquillity 2023

Dark Tranquillity začali nahrávať nový album

19.10.2023

dark tranquillity kapela 2023Švédska kapela Dark Tranquillity začala v örebrroskom Fascination Street Studios nahrávať nový album.

Tento štvrtok (19. októbra) zdieľali video s bubeníkom Joakimom Strandbergom Nilssonom, ako skladá nové piesne pre pokračovanie albumu Moment (2020).

K videu pridali komentár:
,,Začalo sa to! Tento týždeň sa oficiálne začína proces nahrávania ďalšieho albumu D.T. Pozrite si, ako Joakim tvorí rytmický základ v štúdiu Fascination Street Studios. Zostaňte naladení na ďalšie informácie!”

V auguste tohto roku frontman Mikael Stanne povedal pre JJ’s One Girl Band, že ešte nemá vymyslený možný textový koncept pre ďalšiu platňu:
,,Teraz pracujeme na hudbe a mám nejaké nápady. Texty, ktoré som zatiaľ napísal nie sú jednotne tematicky zamerané.  Zaoberajú sa všetkými frustráciami, ale neviem, či to dokážem spojiť dokopy, alebo to bude veľmi samostatné. Uvidíme…”

Linky:
https://www.darktranquillity.com/
https://www.facebook.com/dtofficial/
https://www.instagram.com/darktranquillityofficial/

Zdroj: https://lnk.sk/bgll

Austrian Death Machine – prvý singel po 10 rokoch (feat. bodybuilder Craig Golias & gitarista Angel Vivaldi)

17.10.2023

austrian death machine 2023Na metalovej scéne nájdeme aj bizarné zoskupenia/projekty. Medzi také patrí aj Austrian Death Machine. Je to projekt/one man band okolo Tima Lambesisa, speváka As I Lay Dying.
Muzika A.D.M. je celá postavená na parodovaní známeho herca Arnolda Schwarzeneggera. Tomu napovedá aj názov albumov (Total Brutal – 2008, Double Brutal – 2009, Triple Brutal – 2014). Po treťom sa im podarilo niečo nemožné – rozpadnúť sa.

No teraz po 10 rokoch sa Tim rozhodol opäť vydať niečo pod hlavičkou A.D.M. Zároveň podpísal zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. Nová platňa uzrie svetlo sveta na budúci rok.

Skráťte si čakanie vypočutím singlu No Pain No Gain, na ktorom spolupracovali aj zaujímaví hostia. Budete tam počuť aj bodybuildera Craiga Goliasa a gitaristu Angela Vivaldiho.

Tim povedal:
,,Tento pripravovaný album je ,,najviac heavy” zo všetkých. Ahhnold mi povedal, aby som ho urobil brutálnejší, a tak som ho samozrejme poslúchol. Pre hudobných nadšencov, ide o moderný štýl produkcie, ktorý je odlišný od toho, na čo ste mohli byť zvyknutí od tejto kapely, ale stále si zachováva moje thrashové korene, čo môžete počuť v skladbe No Pain No Gain. Každopádne,  Ahhnold mi povedal, že som naozaj vyrástol a prišiel som si na svoje ako dobre naolejovaný stroj… ale zároveň prikázal, aby som stroje ničil, takže som trochu zmätený…”

Takisto som poctený, že môžem spolupracovať s Napalm Records! Okrem toho, že Napalm má také silné globálne zastúpenie a neuveriteľný personál, Ahhnold mi povedal, že musíme podpísať zmluvu už len na základe brutality názvu. Rovnako ako akcia 80. rokov a Ahhnold. Je to dokonalá kombinácia.”

Thomas Caser, výkonný riaditeľ vydavateľstva Napalm Records/vedúci oddelenia A&R, dodáva:
,,Austrian Death Machine, adaptovaný zo slávneho sloganu Arnieho/Terminátora I’ll be back, sa po viac ako desiatich rokoch konečne vracia so svojou najbrutálnejšou a najzábavnejšou tvorbou vôbec!”

Linky:
austriandeathmachine.com
https://www.facebook.com/AustrianDeathMachine/
https://www.instagram.com/austriandeathmachineofficial/
https://twitter.com/austriandeath/

Zdroj: Napalm Records, Foto: Dylan Gould

Under the Oak – nový videoklip

17.10.2023

Nórska thrashmetalová formácia Under the Oak natočila videoklip k skladbe Loyal to the Core. Ta pochádza z jej minuloročného počinu Rattus Norvegicus.

Linky:
https://www.facebook.com/oakthrash
https://www.instagram.com/undertheoak_thrash
https://open.spotify.com/artist/4D5JLNwo6hpfNZrIKgqMdw

Zdroj: Wormholedeath Records

Blackmetaloví NĀV natočili třetí album! Venku bude koncem října

16.10.2023

Bez debat to nejlepší, co jsme dosud natočili! Tak mluví jihočeští NĀV o svém novém albu, které vyjde koncem října u pražského labelu MetalGate. Již třetí řadovka kapely, jež se
dnes řadí mezi přední blackmetalové formace tuzemské scény, má název Trpte.

„Nahrávka navazuje na předešlá alba kapely. Má tradičně syrový zvuk a atmosféru plnou zmaru a běsů,“ uvádí Ondřej Šmejkal z vydavatelství MetalGate.

„Trpte pro nás představuje další posun, byť nepochybně vycházíme z toho, s čím jsme přišli na prvních deskách. Jsme s výsledkem maximálně spokojení!“ navazuje kytarista a zpěvák Ivan.
Kapela novinku opět pořídila v jindřichohradeckém Low Resolution Studiu baskytaristy Hromyho, který se zároveň postaral i o mix a mastering.

„O hudbu a texty jsme se rovným dílem podělili já a Hromy, stejně tak o zpěvy. Mimochodem ve skladbě Promaja se k nám ve zpěvech přidal také bubeník Herm se svými dcerami. Na albu máme i zajímavé hosty, ale jejich jména teprve odtajníme,“ říká Ivan.

Od vydání výborně přijaté desky Arcizlo (která se o rok později dočkala vinylové verze) letos utekly tři roky, což však neznamená, že by kapela v mezičase mezi oběma alby nic nového netočila. Vloni vyšlo nadmíru zajímavé splitko s kapelou ŁŪT, na kterém NĀV mimo jiné nabídli strhující cover Co znamená vésti koně od legendy undergroundu The Plastic People Of The Universe. Trpte vyjde ve všech formátech – na LP (ve dvou barevných

Tisková zpráva
Autor: Václav Votruba
www.metalgate.cz
admin@metalgate.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *