Voľne Pohodení – 22:00

volne pohodeni 22 cover

volne pohodeni 22 coverBratislavskú alternatívno-rockovú kapelu Voľne Pohodení založili dvaja členovia Peter Ďurinďák a Milan Miklo počas štúdia v roku 1995. V tom čase fungovali asi dva roky a potom sa na dlhú dobu odmlčali.

V roku 2019 si povedali, že to skúsia znova. Vlastne to napadlo Petrovi pri trhaní zeliny, kedy si uvedomil, že je viac muzikant ako záhradkár (dôkaz, že práca na záhrade má blahodarné účinky).

Pridali sa k nim Tomáš Pristač (vokál) a Honza Gajdoš (bicie nástroje). A tak v roku 2021 vznikol prvý album Voľne pohodení.

22:00

V novembri tohto roku táto formácia vydala druhé CD pod názvom 22:00. Dvanásť  skladieb vyniká dobrými melódiami, výraznými gitarovými riffmi a textami občas depresívnymi, občas clivými. Je veľkým plusom, že si po celý čas zachovávajú svoju kvalitu a neskĺzavajú do prvoplánovitosti.

Páni sa na albume pekne vyhrávajú so zvukom a štýlmi a aranžmány sú výborné. Hudba chvíľami znie bluesovo, chvíľami až psychedelicky a niekedy máte dojem, že ste sa vrátili do sedemdesiatych rokov minulého storočia. Priznávam sa, že mne takáto muzika sedí. Má to hlavu a pätu, zaujímavú hĺbku a dokáže prekvapiť.

Po prvom počutí by som napísala, že najlepšia pieseň je O ňom, po druhom, že Dážď, nakoniec to ale vyzerá, že najviac sa mi páči Hodina splínu a zasnenia. Mala som pomerne silné nutkanie si ju púšťať dokola. A možno to vyhrá Karel Čapek blues…

Zhrnuté a podčiarknuté 

Čo dodať na záver? Album 22.00 je plný dobrej muziky. Páni by si zaslúžili viac pozornosti od fanúšikov, aj od rádií. Ak milujete Mariána Vargu či napríklad Le Payaco, toto by vám rozhodne nemalo ujsť.

Lineup:

  • Tomáš Pristač – spev
  • Peter Ďurinďák – gitara
  •  Milan Miklo – basa
  •  Geraldo – bicie

Tracklist:

  1. Chronos a Kairos
  2. Hodina splínu a zasnenia
  3. Všetky budíky vypnuté
  4. Okamih
  5. Čo povieš
  6. O ňom
  7. Lucida Intervalla
  8. Karel Čapek Blues
  9. Láska je kvílenie
  10. Dážď
  11. Spíš v tieni právd
  12. V tvojom svete

Rok vydania: 2023

Vydavateľstvo: Financials s.r.o.

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/skupinavolnepohodeni
https://open.spotify.com/artist/6bGzOwe0L3bz3YHPKvWl1p
https://www.youtube.com/channel/UCbJ6JC1ZR-i4jbg625TFenw

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *