Novinky z prostredia interpretov AC/DC, Borknagar, Samael, Refore

colin burges bubeník 2023

Zomrel pôvodný bubeník AC/DC

16.12.2023

colin burges bubeník 2023Začíname smutnou správou. Vo veku 77 rokov zomrel Colin Burgess, pôvodný bubeník legendárnej kapely AC/DC.

Členovia potvrdili jeho úmrtie na sociálnych sieťach:

,, Veľmi smutná správa. Colin Burgess odišiel. Bol to náš prvý bubeník a veľmi uznávaný hudobník. Šťastné spomienky. Rock in peace Colin.”

Colin John Burgess sa narodil 16. novembra 1946 v Sydney. Prvá formácia, s ktorou sa preslávil bola The Masters Apprentices, kde pôsobil v rokoch 1968-1972. Približne rok po odchode sa stal členom AC/DC. Prvýkrát s nimi vystúpil v nočnom klube Eve at Checkers v Sydney.

V tej dobe jeho spoluhráčmi boli gitaristi Angus a Malcom Youngovci, spevák Dave Evans a basák Larry Van Kriedt.

Natočil aj pôvodnú verziu prvého singlu AC/DC – Can I Sit Next To You Girl. Neskôr, v roku 1974 ho vyhodili, pretože na koncert prišiel pod vplyvom alkoholu. Nahradil ho Phil Rudd, ktorý hra v AC/DC dodnes.

V roku 1988 bol Colin uvedený do siene slávy Aria ako člen Masters Apprentices.

R.I.P.

Linky:
https://www.acdc.com/
https://www.facebook.com/acdc
https://www.instagram.com/acdc/

Zdroj: https://lnk.sk/ghbh

Borknagar ohlásili nový album

15.12.2023

borknagar kapela 2023Borknagar, pionieri nórskeho avantgardného black metalu, 23. februára 2024 vydajú nový album Fall. Cele to zastrešia Century Media Records.

Obsahuje osem majestátnych skladieb a trvá 54 minút. Materiál mixoval Jens Bogren vo Fascination Street Studios (Opeth, Amon Amarth, Kreator). Autorom ohromujúceho obalu bol Eliran Kantor (Testament, My Dying Bride, Sodom).

Zakladateľ Øystein G povedal: ,,Sme nesmierne hrdí, že vám môžeme predstaviť náš 12. album s názvom Fall, ďalšiu kapitolu našej hudobnej cesty. V mnohých ohľadoch predstavuje pokračovanie True North, ale ako vždy sa posúvame ďalej a ďalej, aby sme hľadali ešte širšie a náročnejšie obzory. Sme verní nášmu hudobnému odkazu, no prešli sme ohňom a ľadom, aby sme dosiahli náš doteraz najvyšší vrchol. Hoci Fall predstavuje širokú škálu hudobných a textových nápadov, jeho základ je založená na fascinácii a ocenení samotného okraja života…”

borknagar fall cover

Tracklist:

  1. Summits
  2. Nordic Anthem
  3. Afar
  4. Moon
  5. Stars Ablaze
  6. Unraveling
  7. The Wild Lingers
  8. Northward

Pozrite si video k prvému singlu Summits:


Linky:

https://www.borknagar.com/
https://www.facebook.com/borknagarofficial
https://www.instagram.com/borknagar/

Zdroj: https://lnk.sk/dmim

Samael – živák

13.12.2023

samael kapela 2023Legendárna švajčiarska industrial blackmetalová formácia Samael ohlásila živý album Passage – Live. Vydaný bude 16. február 2024. Natočený bol počas vypredaného koncertu v Krakowe – posledného dňa turné Passage 25th Anniversary Tour.

Vorph uviedol: ,, Zmes metalu, industriálu a elektroniky, ktorá je našou značkou už takmer tri desaťročia, sa začala s Passage. Je to pre nás takmer nultý album a sme radi, že môžeme ponúknuť tieto skladby v novom poňatí a oživiť túto nahrávku pre naše dlhoročné publikum, ako aj pre tých, ktorí kapelu objavili nedávno.”

samael kapela 2023

Tracklist:

  1. Passage
  2. Rain
  3. Shining Kingdom
  4. Angel’s Decay
  5. My Saviour
  6. Jupiterian Vibe
  7. The Ones Who Came Before
  8. Liquid Soul Dimension
  9. Moonskin
  10. Born Under Saturn
  11. Chosen Race
  12. A Man in Your Head

Dôkazom jeho kvalít je skladba Jupiterian Vibe:

Dostupný bude v týchto formátoch:

  • 1LP Gatefold Marbled Red/White & 20 Page Booklet (limitovaný počet 300 ks)
  • 1LP Gatefold Black & 20 Page Booklet
  • 6 Page Digipack & 56 Page Booklet in a Slipacase
  • Digital Album

Linky:
https://www.facebook.com/OfficialSamael
https://www.samael.info/
https://twitter.com/samaelofficial
https://www.youtube.com/user/samaeltv

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Cyril Perregaux

Třeste se, singl „Eternal Pain od REFORE je venku

15.12.2023

Druhá řadovka ultimátního thrashového nářezu z Valašska REFORE se kvapem blíží. Po prvním singlu z desky, který byl historicky jejich prvním živákem, vydávají další singl „Eternal Pain“.

První album REFORE vyvolalo poměrně velký rozruch na české thrashové scéně a proslýchalo se o nich i za hranicemi. Druhá deska je o poznání tvrdší a naštvanější, důkazem budiž druhá ochutnávka z nahrávky s názvem „Eternal Pain“. Deska „Illusionof Existence“ se opět potýká s nihilistickými tématy úpadku kultivované společnosti a zaslepením nejbystřejších myslí. Válečná vypalovačka „Eternal Pain“ není výjimkou: „Skladba je obecně o válečném tématu, možná je to trochu klišé. Ale je to, bohužel, stále aktuální věc. Ve válkách umírají nevinní lidé a vždy to končí smutkem v rodinách pěšáků, ať jsou na straně poražených nebo vítězů,“ komentuje zpěvák Fera text skladby.

Hudebně je „Eternal Pain“ velmi tvrdá propracovaná, avšak zbytečně nepřekombinovaná skladba. Okolnosti jejího vzniku osvětluje Fera: „Seděli jsme tenkrát s bubeníkem Dominikem na staré zkušebně. O nic jsme se nesnažili, upřímně jsme se nacházeli ve stadiu, kterému umělci říkají tvůrčí blok. Nic a nikdo na nás ve skutečnosti netlačí, a tak jsme si s klukama řekli, že to necháme být, šli jsme si jen zahrát, protože nás to baví, jako si jiní jdou zahrát fotbal. A najednou jsme vymysleli tenhle riff, cítil jsem z něho devadesátky možná trochu OBITUARY. Skladba se pak okolo riffu už napsala sama.“

Na celou desku „Illusion of Existence“ si ještě chvíli počkáme. Vychází až v půlce února, předobjednávky jsou už spuštěny na Sparkshopu. Kapela chystá den po vydání desky tedy 17. 2. 2024 ve Valašských Klobukách svou zimní verzi festivalu tentokrát pod hlavičkou Thrash nebo Běž, kde novou desku „Illusion of Existence“ pokřtí.

TZ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *