Novinky z prostredia interpretov Korpiklaani, Warkings, Poetry in Telegrams, 100na100

korpiklaani kapela 2023

Korpiklaani ohlásili nový album

15.12.2023

korpiklaani kapela 2023Fínska folkmetalová kapela Korpiklaani ohlásila názov a dátum vydania nového albumu. Platňa Rankarumpu uzrie svetlo sveta 5. apríla 2024. Okrem toho oznámili veľké koncertné plány na rok 2024, ktoré začnú rozsiahlym britským turné s Alestorm a Heidevolk.

Spomínaná nahrávka bude opäť plná chutného folk metalu a jeho rôznych príchutí. Avšak ponúka aj nové koreniny. Žeby sa prastarí bohovia radostnej hudby rozhodli žehnať svojich vlastných synov nejakým novým zázračným extraktom?

,,Vždy, keď začnem písať niečo nové, tak si to nájde svoju vlastnú cestu bez akéhokoľvek nútenia – ten materiál jednoducho vychádza odniekiaľ z hĺbky môjho vnútra. Úplne prirodzene. Keď som začal vymýšľať skladby pre Rankarumpu, stanovil som si cieľ. Niekoľko predchádzajúcich nahrávok, najmä Kulkija (2018), bolo ako celok trochu pomalších. Takže tentoraz som chcel ťažiť z mierne rýchlejších temp – trochu ako starí Korpiklaani.”povedal Jonne Järvelä.

Presne o tom je Rankarumpu. Samozrejme, Korpiklaani občas spomalia ale Rankarumpu ako celok  sa ženie vpred rýchlejším tempom.

Rovnako ako dve predchádzajúce nahrávky, aj túto realizoval  inžinier a producent Janne Saksa.

korpiklaani koncerty 2024

Linky:
http://korpiklaani.com/
https://www.facebook.com/korpiklaani/
https://www.instagram.com/official_korpiklaani/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Arne Jamelle, Foto: Peero Lakanen /úprava Jan Yrlund

Warkings – nový videoklip

13.12.2023

Warkings prekvapili fanúšikov videoklipom k skladbe Ragnar. Daný song bol súčasťou albumu Revolution z roku 2021.

Linky:
https://www.facebook.com/warkingsmetal/
https://www.instagram.com/warkings_metal/
https://warkings.bandcamp.com/

Zdroj: Napalm Records

Čo spája Jonathana Davisa, t.A.T.u. a Poetry in Telegrams?

14.12.2023

poetry in telegrams
14. decembra 2023 vyšla nová nahrávka projektu Poetry in Telegrams (feat. Sven Martin) – The Line of Love. Úvodný singel Juliet and Romeo dopĺňa trojica ďalších akustických skladieb z doterajšieho repertoáru: Stargazing, Breathing a Mysteries.

EP je oslavou desaťročnice PiT, pričom ide o ich prvý „negitarový“ minialbum. Piano nahral Sven Martin, klavirista/klávesista z kapely Jonathana Davisa (KoЯn) či t.A.T.u., vokály naspieval autor projektu, hudby a textov – Johny Štefeček.

CD vznikalo v amerických štúdiách (North Hollywood) a na Slovensku, finálny mix a mastering je opäť dielom Rolanda Grapowa z Grapow Studios. Obálka bola inšpirovaná diapozitívom Svetozára Kamila Štefečka, zosnulého otca zakladateľa PiT, grafický návrh zrealizoval SkiFi. Promo fotografie vznikli v ateliéri Veroniky Klimonovej.

poetry in the line cover

Link – The Line of Love:
https://poetryintelegrams.bandcamp.com/album/the-line-of-love-ft-sven-martin

Piesne PiT nájdete aj na najznámejších streamovacích službách:
https://ditto.fm/the-line-of-love

POETRY IN TELEGRAMS je medzinárodný hudobný projekt, ktorý v roku 2013 založil slovenský hudobník a textár Johny Štefeček. Okrem novinky mu vyšlo päť radových nahrávok, na ktorých sa spolupodieľali zahraniční hostia Thomas Lang (AUT/USA), Jørgen Munkeby (NOR), Paul Ortiz (UK), Marco Minnemann (GER/USA) a Gil Sharone (USA). O zvukový kabát PiT sa stará Roland Grapow (GER), Grapow Studios.

Doterajšia tvorba si vyslúžila pozitívne ohlasy na slovenských i zahraničných internetových portáloch. EP Melancholy (2016) a I, Koheleth (2018) získali nominácie
na Radio_Head Awards v kategórii Hard & Heavy. Krátky film Petra Čermáka Interlude (v hlavných úlohách Gregor Hološka a Ivana Kološová) s hudbou PiT získal v roku 2022 ocenenia na medzinárodných filmových festivaloch v Košiciach a v Budapešti.

Poetry in Telegrams môžete sledovať na nasledujúcich stránkach:
www.poetryintelegrams.com – oficiálna webová stránka + hudobný blog
www.youtube.com/user/poetryintelegrams – YouTube kanál Poetry in Telegrams
www.instagram.com/poetryintelegrams/ – Instagram Poetry in Telegrams
www.facebook.com/poetryintelegrams – FB stránka Poetry in Telegrams
www.twitter.com/PoetryInT – X (Twitter) Poetry in Telegrams

Tlačová správa

Svět už shořel, nový klip a nové album kapely 100na100

14.12.2023

Kapela 100na100 má za sebou tři alba, poslední album „Blbej ro(c)k“ vyšlo v roce 2021. Několik songů nového alba vzniklo vlastně v pauze, kterou kapela ohlásila loni na podzim po
skončení festivalové sezóny, protože zpěvačky Naty se chystala přivést na svět dvě posily do vokální sekce, jak sama říká.

Dvojčata Anna a Ella si ještě počkají na své první vystoupení, ale Naty je zpět a letošní sezónu již byla v plném zápřahu.

Nosná píseň, která dala i jméno nového alba se jmenuje pochopitelně Svět už shořel a současně s ní vyšel koncem listopadu i klip. Natáčel se na Těrlické přehradě a živě na koncertech
kapely 100a100.

Kameraman, scénárista a režisér Stanislav Rýc využil také umělou inteligenci k dotváření scén, atmosféry i pro simulaci samotného světa v plamenech. Podle jeho slov už bude AI přítomna ve všech budoucích klipech kapely.

Členové kapely prohlašují, že Standovi plně důvěřují a skočí za ním i do vody, což někteří pro dobro klipu a na pokyn režiséra stejně udělat museli a v přehradě skončili.

V klipu se objeví i Démoni z Orlové. Démoni a 100na100 se setkali na festivalu Hellpdays v roce 2022 a Démoni vystoupili s kapelou v právě v songu Svět už shořel. A tady mohli diváci poprvé vidět ohňovou show ve spojení s tímto songem.

Ohlasy byly bouřlivé, kapelu a Démony to svedlo dohromady a pro rok 2024 chystají sérii společných vystoupen

Tlačová sprava

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *