The Rods – Rattle the Cage

the rods rattle the cover

the rods rattle the coverNapriek tomu, že americká kapela The Rods (svojho času nazývaná aj „americkí Motörhead“) mala vždy šťastie na kvalitných muzikantov (ex-členovia kapiel Rainbow, Black Sabbath…), nikdy sa nestala mohutne obľúbená. Avšak, vždy produkovala skvelú muziku.

V januári tohto roka vypustila do sveta jedenásty album Rattle the Cage. Oproti predošlému Brotherhood of Metal sa zmenila zostava. Predstavili na ňom nového basáka Freddyho Villana. Taktiež sa zmenilo sa aj vydavateľstvo. Banda prešla pod Massacre Records.

Hrkotanie klietky

No nezmenilo sa to, čo vedia títo chlapci najlepšie. Tvoriť kvalitný a veľmi chytľavý mix hard/heavy metalu. Pri ich hudbe si spomeniete na spolky ako Black Sabbath a sem tam aj Iron Maiden.

Nejedná sa samozrejme o kopírovanie, ale už od prvej skladby Now And Forever počuť, že tá príchuť tam je. Tak ako každý, aj David “Rock” Feinstein a jeho chlapci majú svoje vzory. A keď je reč o úvodnej piesní, tá má aj niečo naviac – klávesy v štýle Deep Purple. O ne sa postaral starý známy hosť Lonnie Park

Mám pocit, že David spieva o niečo lepšie, ako tomu bolo na „Bratstve Metalu“. Osobne som síce zvyknutý na kapely s dvoma (alebo viac) gitarami, ale to vôbec nevadí. Aspoň sa  Freddy nemôže sťažovať na nedostatok priestoru.

Konečný verdikt

The Rods opäť nesklamali. Žiadna rockerka, žiadny rocker sa pri počúvaní ich najnovšej platne nebude nudiť. Už len nejak vyriešiť to, aby sa konečne dostali viac do povedomia.

Lineup:

  • David “Rock” Feinstein – spev, gitary
  • Freddy Villano – basa, doprovodný vokál
  • Carl Canedy – bicie, doprovodný vokál

Hostia:

  • Lonnie Park – klávesy

Tracklist:

  1. Now And Forever
  2. Wolves At The Door
  3. Cry Out Loud
  4. Rattle The Cage
  5. Can’t Slow Down
  6. Metal Highways
  7. Hell Or High Water
  8. Play It Loud
  9. Shockwave
  10. Hearts Of Steel

Rok vydania: 2024

Vydavateľstvo: Massacre Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.therods.com/
https://www.facebook.com/OfficialRodsPage
https://www.instagram.com/the.rods.fanpage
https://open.spotify.com/artist/3W6mkWRUQjmny6bSsEcJf3
https://www.youtube.com/carlcanedy

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *