The Rods – Brotherhood of Metal

he Rods Brotherhood cover

he Rods Brotherhood coverPočas zlatej éry heavy metalu a hard rocku v 70 a 80tych rokoch vzniklo množstvo kapiel.

Niektoré z nich sú obľúbené aj v dnešných časoch (Iron Maiden, Helloween) a iné sa vytratili z pamäti. To však neznamená, že nedokážu spraviť kvalitné albumy. Do takejto skupiny patria aj Američania The Rods.

Slávni členovia

Tí vznikli v roku 1980. Názov (pokiaľ nie ste veľkými milovníkmi tzv. old schoolu) vám asi nič nehovorí. Členovia však majú za sebou bohaté skúsenosti v slávnejších bandách.

Bicman Carl Canedy sa mihol napr. v prvej zostave Manowaru a hral aj s Jackom Starrom. Basák Garry Bordonaro okrem iného taktiež pôsobil v kapele Jacka Starra.

Gitarista a spevák David “Rock” Feinstein napr. účinkoval v jednej z prvých kapiel samotného kráľa rock/metalovej muziky Ronieho Jamesa Dia – Elf.  Začiatkom mesiaca vydali 9. album Brotherhood of Metal.

Metal-rocková klasika

Názov tak trochu napovedá, že bude tam nejaká ta príchuť jednej Carlových bývalých bánd. Ale nemusíte sa obávať. S oslavou metal/rockového štýlu to páni nepreháňajú.

Pomyselné ,,ódy“ tento žáner tu nájdeme len dve – prvú, zároveň titulnú a ôsmu 1982. Celkovo však z nahrávky cítiť tu správnu ,,old school“ príchuť. Štýlovo je to taký hard n heavy. Členovia sú ovplyvnení muzikou formácii v ktorých pôsobili.

Dominujú stredne-rýchle tempá, no Carl občas (samozrejme s citom) využíva aj dva kopáky. David síce nie je speváckou extratriedou, jeho farba hlasu je však veľmi príjemná. Doprovodnými vokálmi sa do piesni zapájajú aj ostatní členovia.

Zhrnutie

Brotherhood of Metal sa vám určite bude páčiť, či fandite old school alebo máte preferujete skôr novšie kapely. Určite mu dajte šancu.

Lineup:

  • David “Rock” Feinstein – spev, gitary
  • Garry Bordonaro – basa, doprovodný vokál
  • Carl Canedy – bicie, doprovodný vokál

Tracklist:

  1. Brotherhood of Metal
  2. Everybody’s Rockin’
  3. Smoke on the Horizon
  4. Louder than Loud
  5. Tyrant King
  6. Party All Night
  7. Tonight We Ride
  8. 1982
  9. Hell on Earth
  10. The Devil Made Me Do It
  11. Evil in Me

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: SPV/Steamhammer

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.therods.com/
https://www.facebook.com/OfficialRodsPage
https://www.instagram.com/the.rods.fanpage
https://open.spotify.com/artist/3W6mkWRUQjmny6bSsEcJf3
https://www.youtube.com/carlcanedy

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *