Pretty Maids – Pretty Maids (EP)

Pretty Maids coverZačiatkom 80. rokov vo svete dominoval pop metal, reprezentovaný kapelami, ako napríklad Cinderela, či Europe. Zahanbiť  sa nenechala ani taká krajina, akou je Dánsko, ktorá dala metalovému svetu okrem hororového kráľa Kinga Diamonnda aj výbornú kapelu Pretty Maids.

Samotná kapela vznikla v roku 1981 a založili ju Ronnie Atkins a Ken Hammer. O dva roky vydávajú svoje prvé EPčko s rovnomenným titulom.

Dané dielo obsahuje 6 skladieb a kapela nám predvádza v čom spočíva jej sila a to v silných melódiách a v balansovaní medzi pop metalom v štýle Europe, hard rockom a speed metalom. Dôkazom môjho tvrdenia je aj skladba City Light, ktorá predstavuje vysokoenergický úvod daného EPčka.

Fantasy predstavuje o niečo popovejšiu tvár kapely, ktorá slúži ako oddychovka  k nasledujúcemu bloku energiou sršiacich skladieb, ktorý konči záverečnou piesňou Nowhere to Run. Z nich by som chcel vyzdvihnúť skladbu Children of Tomorrow. Hymnický úvod, precítený text a úchvatne sólo.

Toto EPčko pripravilo pôdu pre ďalšie ich nahrávky, ktoré sa budú postupne vylepšovať. Môžeme ho brať ako zápalku, ktorá rozhorí veľký oheň a páni muzikanti z Pretty Maids na ďalších nahrávkach ukázali, ako v tejto vatre vedia podkurovať.

Lineup:

  • Ronnie Atkins – Spev
  • Ken Hammer – Gitary
  • Pete Collins – Gitary
  • John Darrow – Basa
  • Alan “Stevie” Owen – Klávesy
  • Phil Moorheed – Bicie

Tracklist:

  1. City Lights
  2. Fantasy
  3. Shelly The Maid
  4. Bad Boys
  5. Children Of Tomorrow
  6. Nowhere To Run

Rok vydania: 1983

Vydavateľstvo:Bullet Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.prettymaids.dk/
https://www.facebook.com/prettymaids/
https://www.youtube.com/user/prettymaidsdenmark/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *