Horká kaše

Je mi ctí začít tuto sekci a to filmem, pozor!! českým!!  Horká kaše z roku 1988. Tento film bych chtěla přiblížit, protože je mi líto, že je opomíjený. Málokdo ho zná, nebo ho viděl. Řeknete si, co se diví?  Vždyť v tu dobu tu vládl ještě socialismus, který rozhodně nebyl rocku nakloněn. Jenže rock a metal se před veškeré úsilí socialismu rozšiřoval stále víc. Vznikali kapely, lidi je chodili poslouchat čím dál víc

Horka Kaše

Film Horká kaše vlastně vznikl proto, aby tenhle hudební proud ukázali jako špatnou věc, že lidi co  takovou muziku poslouchají, jsou vyvrhelé socialistické společnosti. Ukázal  však pravý opak, jak je komunismus prohnilý, ignorující osobnost člověka. Ale dost už piplání v myšlence a přejdu stručně k obsahu.

Děj

Děj se odehrává uprostřed obrovské králíkárny, pořád se rozrůstající. Hlavními osobami jsou tu Honza a Lucie, žáci  osmé třídy nejmenované základní školy. Honza se chytne party starších kluků, z nichž se z dvou vyklubou potomci rodičů vyššího postavení ve společnosti a pak jim představí i kamarádku Lucii.

Několikrát zajde parta  na koncert Vitacitu s kterými ještě tehdy zpívala Lucie Bílá. Hudba se tu vlastně prolíná celým dějem, jak několika záběry přímo z koncertů a to téměř celými songy, tak i ostatním dějem jako podbarvení.

Na sídlišti je nuda a tak si ji parta zpestřuje šikanou mladších dětí i starších lidí. Tím se vyjevuje druhá tvář kluků z dobrých rodin. Doma poslušné děti a venku hajzlíci.Vyvrcholení druhé tváře mazánků nastane ve vile, kde bydlí jeden ze starších mladíků a kam po jednom koncertě zajdou…

Koncec

Myšlenka filmu je vyvrcholena právě na konci filmu, kde se ukázalo, kdo je vlastně ve společnosti větší ignorant a pár, jako zástupce těch co poslouchají metal to rozhodně není!!!!

Na úplný závěr doporučuji  film skouknout všem rockerům a metalistům, kvůli pohledu na nesmyslné myšlenky komunismu, ale i pro perfektní hudbu v podání Vitacitu s M.Dodo Doležalem a výborné rockerce 😀 Lucii Bílé.

Režisér: Radovan Urban
Rok vzniku 1988
Dĺžka: 83 minút
CSFD link: https://lnk.sk/jtn7
IMDB: https://lnk.sk/mywp

Youtube ukážka:

Hodnotenie: 6/6

Obrázok: reprofoto Youtube/Pyroefekty.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *