Keel – Lay Down The Law

Keel Lay Down Cover
Kapelu Keel založil Peter Keel, bývalý spevák kapely Steeler v roku 1983. Krátko na to sa k nemu pridali ďalší členovia a to David Michael Philips (gitara), Marc Ferrari (gitara), Kenny Chaisson (basa) a Bobby Marks (bicie).

Philips krátko po založení odišiel ku glam metalovým kolegom King Kobra a bol nahradený Bryanom Jayom. Krátko po nahratí dvoj skladbového dema, nahrávajú debutový album, pomenovaný Lay Down The Law.

Sex, drugs and rock and roll

Samotný album obsahuje okrem eroticky ladeného obalu (veď ako sa hovorí sex, drugs and rock and roll 🙂 ), aj 9 výborných skladieb v heavy metalovom kabáte. Cítiť z neho neskutočnú mladícku dravosť a chuť hrať. Peter Keel napína svoje hlasivky ku prasknutiu. Chlapci chcú svetu ukázať, že sú jednoducho Metal Generation.

Nenájdete tu skladbu, ktorá vás nezaujme. Či už výborný otvárak Thunder And Lighting, ktorá začne krátkym dunením hromu, alebo megachytľavú titulnú Lay Down The Law. Taktiež výborná balada Princess Of Illusion, kde Peter ukáže že okrem dravých heavy metalových skladieb mu to svedčí aj v citlivých baladách.

Till Hell Freezes Over

A samozrejme by som nemal zabudnúť na Till Hell Freezes Over. Začne baladickým úvodom, neskôr pridá na tempe. V jej prípade by som chcel vyzdvihnúť okrem výborného Petrovho spevu aj gitarové sólo, ktoré považujem za najlepšie sólo albumu.

Záver

Toľko mladíckej dravosti, toľko chuti hrať som už dlho nepočul.

P.S.: Keďže Keel som spoznal vďaka ich aktuálnemu albumu Streets Of Rock And Roll, tak prvé čo ma napadlo pri počúvaní Lay Down The Law, že kapela musela začínať s iným spevákom a z úplné inou zostavou. Ale o tom niekedy nabudúce.

Lineup:

  • Ron Keel – Vocals
  • Marc Ferrari – Guitar
  • Bryan Jay – Guitars
  • Kenny Chaisson – Bass
  • Bobby Marks – Drums

Tracklist:

  1. Thunder and Lightning
  2. Lay Down the Law
  3. Speed Demon
  4. Princess of Illusion
  5. Born Ready
  6. Metal Generation
  7. Till Hell Freezes Over
  8. Tonight You’re Mine
  9. Let’s Spend the Night Together

Rok vydania: 1984

Vydavateľstvo: Shrapnel Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://ronkeel.com/
https://www.facebook.com/ronkeel/
https://www.youtube.com/c/RonKeelOfficial/

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *