Witch Hammer – Prince For The New World

S touto kapelou, som sa zoznámil v hitparáde, jedného lokálneho rádia. Priznávam, že som veľkým milovníkom českého metalu, no ale žiadna kapela ma neoslovila ako táto.

Witch Hammer vznikli v roku 1999 a po dvoch demách a jednom promáči vydali debutový album s názvom Prince Of The New World. Napriek tomu, že som zahliadol na nejakých weboch obviňovanie kopírovania Ironov, ja osobne to považujem za neopodstatnené.  Z albumu síce cítiť istú inšpiráciu Železnou Pannou, ale osobne si myslím že je to v únosnej miere.

Na albume sa nachádza 9 skladieb plus úvodne intro. Napriek tomu že nemajú speváka Dickinsonovho formátu, jeho spev skladbám veľmi svedčí.

Po úvodnom intre na vás doslova vystrelí výborná skladba Time Of The Burning, z výbornou úvodnou melódiou a refrénom, ktorý vo vašej hlave bude znieť minimálne týždeň. Taktiež v tejto skladbe treba oceniť výborne sólo na záver, ktoré ma len jedinú chybu a to že je moc krátke.

Dvojka Give It Up, síce zapadne do albumu, ale mne moc nesadla. Nie je síce zlá ale oproti jednotke, je akosi menej chytľavá, čo ako tak vylepšuje gitarové sólo.

Nedostatočnú chytľavosť dvojky hneď napraví trojka Kill My Pain, ktorá patrí medzi najrýchlejšie skladby na albume albume. Začiatok trochu evokuje skladbu Heeding The Call od Hammerfallu, napriek tomu nemožno kapelu obviniť s plagiátorstva. Skladba ako stvorená pre koncerty, kde musí rozprúdiť davové šialenstvo. Hadbang na túto skladbu neodporúčam, keďže hrozí trvala deformácia krčnej chrbtice:-).

Nasleduje druha najrýchlejšia skladba albumu Powerman. Napriek slušnému gitarovému sólu, svojou chytľavosťou mierne zaostáva za predchádzajúcou skladbou.

Lost Memories je jedinou baladou na albume. Vcelku podarená balada, kde by som ocenil pekný precítený spev Jána Šotkovskeho. Táto balada je príjemným spestrením albumu.

Pomaly sa dostávame k famóznemu vrcholu albumu, výbornej hymne Heavy Metal Machineria. Výborný melodický začiatok, a megavýborný chytľavý refrén. Táto skladba je priam nevyhnutnosťou na koncerty Witch Hammer. Dav ľudí, krčiacich Heavy Metal Machineria za doprovodu bicích, musí byť nádherný úkaz.

Po Mašinérii nasleduje nemej zaujímavá skladba Angel Of Salvation, ktora začne ako štandardná heavy metalová skladba, neskôr v minúte aj Angel Of Salvation, ktora začne ako štandardná heavy metalová skladba, neskôr v minúte aj pätnástej sekunde sa zvrtne vo výborný speedmetalový nářez (ako by povedali bratia Česi). Tak tiež ide o skladbu, ktorá najlepšie vynikne na koncertoch.

V deviatke Glorious sa dočkame menšieho skľudnenia, čo však nijak neohrozí chytľavosť skladby.

Záver One Soliderman sa nesie v stredne rýchlom tempe. Jedna sa o skladbu, ktorá v pohode zapadne do albumu, napriek tomu si myslím že oproti iným skladbám trochu zaostáva.

Záverečný verdikt: Túto kapelu by som kľudne označil za nástupcu Kreysonu. Ak hľadáte album, ktorý vás nebude nudiť ani minútu, tak Witch Hammer sú tou správnou voľbou.

Lineup:

  • Jan Šotkovský – kytara, zpěv
  • Oldřich Volný – kytara
  • Petr Caputa – baskytara
  • Robert Mišun – bicí

Tracklist:

  1. Sound Of The Beast
  2. Time Of The Burning
  3. Give It Up
  4. Kill My Pain
  5. Powerman
  6. Lost Memories
  7. Heavy Metal Machineria
  8. Angel Of Salvation
  9. Glorious
  10. One Soldierman

Hodnotenie: 5,5

One thought on “Witch Hammer – Prince For The New World”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *