Törr – Armageddon

törr armageddon coverZačať sériu recenzií albumov legendy českého black metalu Törr – Armagedonom neznamená koniec, ale obrovskú zábavu. Toto je ľudia neskutočný kult.

Si pamätiam ako som si kúpila platňu v Priore, po tom čo som už dlhú dobu vypekala ich single a demá na prastarom kazeťáku značky Grundig.

Legendárny obal

Už predný obal je skvelý. Keď kapela stojí v kostnici v Kutnej hore a pózujem pred týmto morbídnym kultúrnym bohatstvom. Od tej doby som asi nebola jediná fanynka metalu čo si tam zašla urobiť rovnakú fotku.

Henych mal k foteniu úžasnú historku o tom ako uplatili farára aby ich tam pustil sa fotiť. Dokonca ich tam vpustil aj s autobusom na cintorín. Keď sa dofotili, tak im vraví: …. a chlapci nie že tú fotku dáte na obal nejakej kazety, či plagát….!

Prvé čo Törr spravili, že tú fotku dali na obal albumu Armagedon z ktorého sa predalo 100 000 kusov 🙂

Klasika

Nahrávku otvára úchylné intro Chrám smrti a potom nasleduje jedna klasika za druhou. Šakalom neuveriteľne naspievaný Žal a Henychom zachroptený Vrať sa ke psúm. Henychov hlas na tomto albume pripomína najviac legendárneho Cronosa z Venom.

Na albume je okrem vynikajúcich Henychových textov, počuť skutočné perly čierného a brutálneho humoru pána Šakala Švarca. Napríklad v skladbe Posedlá: Posedlá, ďáblem posedlá, Líbá mu ocas, na smrt mu přísahá, Obcuje s kozlem, až k ránu uléhá.

No najvačšia perla sa nachádza v skladbe Padlý chtíč: ,,Masturbace mozku, masturbace těla. Padlý chtíč. Od rána do večera by ho tam mít chtěla, padlý chtíč.”

Konečný verdikt

Album ma veľmi zvláštny zvuk. Ktorému sa dá vytýkať mnoho, ale na druhú stranu zachycuj atmosféru tak podmanivým spôsobom, že vás vťahuje do hudby a vy sa neviete dočkať pokračovania.

Lineup:

  • Henych – basa, spev
  • Šakal – gitara, spev
  • Melmus – bicie

Tracklist:

  1. Žal
  2. Vrať Se Ke Psům
  3. Smlouva S Peklem
  4. Samota V Smrti
  5. Král mor
  6. Lady Madeline
  7. Zlej Sen
  8. Posedlá
  9. Padlý Chtíč
  10. Armageddon (Part 1)

Rok vydania: 1990

Vydavateľstvo: Multisonic

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.torr.cz/
https://bandzone.cz/torr

Hodnotenie: 4/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *