Törr – Tanec svatýho Víta

torr tanec coverTörr Live vyšiel box set s prvými štyrmi platňami Törru a Henych sa v médiach vyhrážal, že novinka uzrie svetlo sveta až keď sa objaví veľký investor. No neviem či sa investor zjavil, ale jednoznačne v roku vychádza novinka, ktorá patrí medzi to najlepšie čo kedy Törr vydali. Ale je určite to najkontroverznejšie.

Album Tanec sv Víta je kompletne industriálne dielo. Obsahuje množstvo samplov, skreslených bicích, loopov a podobných vymožeností, ktoré dodnes v našich končinách moc ľudí nepoužíva. Materiál sa nepodobal na nič z Törrovskej minulosti.

Až na jednu zložku ich hudby. Atmosféra bola úplne rovnaká ako na legendárnom Armagedone. Platňa prináša množstvo zvláštnych textov a melódií. V niekoľkých skladbách sa objavia dosť chytľavé refrény a dokonca aj ženské spevy.

Intro nahovoril Olda Říha z Katapultu a intro aj outro sú milé vtipy. Ak náhodou budete mať viac času a ste tolerantní tak určite siahnite po tomto úžasnom albume plnom industriálnych zvukov, trashových riffov a temných prvkov.

Neskutočná nahrávka, ktorú Henych musel spraviť. Z môjho pohľadu je škoda, že kapela nepokračovala týmto smerom a že sa zostava po turné rozpadla.

Lineup:

  • Henych – basa, spev, sample, klavesy
  • Izzy – gitara, spev, sample, klavesy
  • Vajda – bicie, sample, klavesy

Tracklist:

  1. My
  2. Láska až za hrob
  3. Lolita twist
  4. Pravá ruka ďábla
  5. Temná země
  6. Vražda
  7. Madera
  8. Žijem v měste
  9. Tanes sv. Víta
  10. Mikrofón

Rok vydania: 2000

Vydavateľstvo: Popron Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.torr.cz/
https://bandzone.cz/torr

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *