Omission – Pioneers of the Storm

omission pioneers of coverOmission je španielska kapela, ktorá hrá taký temný heavy metal s príchuťou thrashu.

Na konte majú zatiaľ tri radové albumy (ak nepočítame nejaké tie dema a kompilácie) a tento rok vydali album s názvom Piooners of the Storm.

Peklo

Už samotný obal albumu napovedá čo to o jednotlivých songoch – nachádzajú sa na ňom pekelné zástupy pripravené vyraziť do sveta. Samotných skladieb je do kopy 9 a hneď po intre na vás vyjdú so skladbou The Slaughter Hour. K strednému tempu z úvodu sa o par min pridajú besniace dvojkopáky, démonický vokál speváka a zároveň gitaristu Patillasa, ktorý vami prenikne, ako keď vás kopne elektrina.

Myslím si, že okrem thrasherov a nejakých tých blackošov, si prídu na svoje aj milovníci kapiel typu Metal Church. Dôjde aj k miernemu presakovaniu iných štýlov a to hneď v nasledujúcej Drunken, Junkie & Punter. Tento song podľa mňa najviac zaujme milovníkov deathu a blacku, ktorí siahnu po tomto nosiči.

Po ňom v I Am the Devil Scythe kapela pridá na tempe a drobného spomalenia sa dočkáte až od 6tky – Totally Fucked Up. To samozrejme nemusí byť na škodu, keďže si myslím, že aj vďaka tomu v 9tke vám ukáže spevák najväčšie poklady svojho hlasu. D

robnú chybu v albume vidím v poslednej skladbe – kde niečo po tretej minúte nastane ticho a pokračovanie začne niečo po šiestej minúte a to iba v podobe tajomných zvukov. Neviem, čo tým chceli páni povedať. Myslím si, že sa to dalo spraviť aj inak.

Konečný verdikt

Tak milovníci temného nadupaného metalu sa majú načo tešiť. Kapele sa podaril album, ktorý určite spoji ako heavy a power metalistov, tak thraherov ako aj milovníkov blackmetalu a podobne. Som zvedavý na nejaké ďalšie počiny, ktorými nás táto kapela poctí a taktiež, ako sa na nich dívajú v katolíckom Španielsku 🙂

Lineup:

  • Patillas – spev, gitary
  • Marco Marouco – hlavné gitary
  • Surt – basová gitara
  • Daviti- Drums

Tracklist:

  1. Ab Intra
  2. The Slaughter Hour
  3. Drunken, Junkie & Punter
  4. I Am the Devil Scythe
  5. In Mourning We Dwell
  6. Totally Fucked Up
  7. At Last We Will Have Revenge
  8. Crushing Defeat
  9. Deathwish
  10. Attack of the Living Dead

Rok vydania: 2012 (elektronicky), 2013 kazeta

Vydavateľstvo: War Productions

Youtube ukážka:

Linky:
www.omission.es
https://www.facebook.com/OMISSION.ES/
https://www.youtube.com/omissionofficial

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *