Dymytry – Neonarcis

DymytryDymytry sa stali pred pár rokmi mojou najobľúbenejšou českou kapelou. Ich hudba, texty a imidž sú na takej úrovni, že v inak hodne tancovačkovom česku pôsobia ako päsť na oko.

Chlapci v maskách ako z filmu Predátor tvrdia že hrajú psy-core, ale ono je to v podstate iba komerčnejší thrash metal s využitím industriálnych zvukov a klasicky metalovým hlasom s občasným vplyvom Jonathana Davisa z Korn.

Keď nepočítam debutové EP, tak novinka je druhý album pätice a oproti predchodcovi, úspešnému Neser sa vyznačuje chytľavejšou melodikou a lepším zvukom. Každý jeden song od úvodneho Lunaparku až po záverečnú Harpyju sú metalové perly, ktoré Vás strhnú a majú aj čo povedať. Vynikajúce výkony muzikantov a speváka nútia si púšťať CD Neonarcis dookola. Ako by ste počúvali to najlepšie z nedávnej minulosti Arakain s malými hard coreovými vplyvmi a milou nadsázkou.

Keby som mala vymenovať najlepšie veci z Neonarcis tak by to bola práve rovnomenná skladba, úvodná Lunapark, tretia Síť pro sociály, ktorá hovorí o znechutení z Facebookovskej kultúry s čím veľmi súhlasím. Ďalšie perly sú skladby Dymytry a Ocelová parta s vkusným využitím dievčenského zboru.

Dymytry dokázali že sú v Čechách úplná špička, ktorá smeruje na trón a momentálne sú nenastaviteľní.

Lineup:

  • Jan „Protheus“ Macků – spev
  • Jirka „Dymo“ Urban – gitara
  • Jan „Gorgy“ Görgel – gitara
  • Artur „R2R“ Mikhailov – basa
  • Miloš Meier – bicie

Tracklist

  1. Lunapark
  2. Média
  3. Síť pro sociály
  4. Skoč
  5. Rádio
  6. Neonarcis
  7. Stáváš se potravou
  8. Pod nuselákem
  9. Jsem nadšenej
  10. Dymytry
  11. Ocelová parta
  12. Harpyje
  13. Hanglická

Vydavateľstvo: Metalgate

Rok vydania: 2012

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.dymytry.cz/
https://www.facebook.com/dymytrycz/
https://www.instagram.com/dymytry_cz_official/

Hodnotenie: 6/6

One thought on “Dymytry – Neonarcis”

  1. Tak myslim si že táto kapelka má budúcnosť a verím že sa o nich bude ešte veľa počuť, muzika perfektná… a album NESEr to je dokonalosť sama 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *