Dorian Gray – Druhá Tvár

DoriansČasto počúvam názory, že domáca rocková scéna je o ničom a mnoho mladších rockerov sa často po kvalitných piesňach obzerá do zahraničia. Myslím si však, že každý rocker by mal poznať v prvom rade domácu scénu.

Jednou z kapiel, ktoré sa v dnešných neľahkých časoch podujali niesť pomyselný prápor patrí aj bratislavskí Dorian Gray. Rockové trio nenechalo nič na náhodu a po piatich rokoch sme sa dočkali danej novinky. Naservírovali nám desať plnokrvných skladieb, pri ktorých keď sa započúvate, tak ani nebudete veriť, že vaša prechádzka so slovenským hard rockom sa už skončila. Osobne sa priznám, že zo začiatku som mal problém s vokálom speváka a gitaristu v jednej osobe Vadima Bušovského. Neskôr som si však všimol, že sa jedná o veľký talent a Doriani si nemohli vybrať lepšie. Z jeho prejavu cítiť nesmierny talent, ktorý do tejto muziky neskutočne sedí.

Okrem kvalitného hard rocku tradičného strihu ako v úvodnej skladbe 2012 (s textom, ktorý nesmierne vystihuje našu spoločenskú situáciu) alebo Život je istý (kde sa Vadimovi podarilo asi najlepšie gitarové sólo albumu) nájdeme na albume aj bluesové prvky. Ide hlavne o Zlodeja koní alebo Krajšia než v predstavách, kde sú bluesový a rockový štýl v krásnej rovnováhe a skladba navodzuje veľmi príjemné pocity.

Mojím najväčším favoritom je posledná, motorkárska S.O.H.E. Okrem pohody, ktorú z nej cítim je asi najkrajšou ukážkou umenia Dorianov a tiež mám rád aj jej text. Myslím si, že by bola skvelou voľbou pre človeka, ktorý na tento spolok natrafí po prvý krát.

Kto ma záujem, o kvalitný hard rock spievaný slovensky, DG sú preňho skvelou voľbou. Osobne som rád, že sa aj v dnešných neľahkých časoch nájdu pod. kapely.

. Mojím osobným prianím je to, aby si aspoň skladbu ako Život je istý všimli aj nejaké tie rádia (aspoň regionálne 🙂 ).

Lineup:

  • Vadim Bušovský – Spev, gitara
  • Daniel Urbán – Basa
  • Boris Brna – Bicie

Tracklist:

  1. 2012
  2. Neznáma
  3. Krajšia než v predstavách
  4. Život je istý
  5. Viem čo viem
  6. Žena v červenom
  7. Zlodej koní
  8. Kóma
  9. Portréty krásnych žien
  10. S.O.H.E.

Vydavateľstvo: Samovydanie

Rok vydania: 2013

Youtube ukážka:

Hodnotenie: 5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *