Rozhovor s Bradom z Mysterious Eclipse zo dňa 26.6.2013

Slovenská death metalová scéna je opäť bohatšia o nové dielo. Mysterious Eclipse začali počinom Hell of Pain novú kapitolu svojej histórie. Nech sa páči gitarista Martin Bradáč, známy pod prezývkou Brado.

 

No zdravím Brado, poďme rovno na to. Aké pocity máš z aktuálneho diela Hell of Pain?

Brado: Čauko. Celkom dobre. Mrzí ma však, že sme pri nahrávaní neboli lepšie nástrojovo vybavení. Ale to je samozrejme všetko otázka peňazí. Čo sa tyká hudby, tak som toho tak prepočuvaný, že už nemám ani súdnosť a radšej si počkám na názory ľudí. Zatiaľ sa dosť ujala skladba so slovenským textom “Ruža” a preto by sme chceli na ďalšom albume použiť viac textov v rodnom jazyku

Album je výnimočný tým, že ste na ňom predstavili vašu novú speváčku Petru „Kitty“ Siazikovu. Kedy a ako sa k vám pridala a aké sú naň ohlasy?

Brado: Bola to čisto náhoda. Mali sme v kapele menšie problémy a ja som z hnevu pozeral inzeráty na bazos.sk. Peťa hneď prijala pozvanie prísť na skúšku a začal sa kolotoč okolo bývalého speváka a nej.
Ohlasy sú veľmi dobre

Nebude mať problém so spievaním starších vecí na koncertoch?

Brado: Nie vôbec. Ona ich v pohode spieva. A aj tak meníme playlist tak, že postupne vyhadzujeme staré veci.

 

 

 

 

 

Čo je dôvodom tejto zmeny playlistu? Snaha o novú tvár kapely?

Brado: Hmm, skôr urobiť za všetkým hrubú čiaru. Je to možno divné, ale ako skutočná kapela fungujeme len rok. Dovtedy to bolo len neustále hľadanie stability. Už ma začali niektorí ľudia kvôli tomu aj nenávidieť.

Čiže postupom času nebude možne na vašich koncertoch počuť skladby z albumov Two Years Later , …and the Long Night Fell, No Morning Followed?

Brado: Áno, pretože tie skladby boli naprogramované automatom a živá hudba sa hrá inak.

Spomínal si, že do budúcnosti chcete zaradiť na album viac slovenských vecí. Ako to bude s angličtinou. Nájde sa pre ňu nejaké miesto?

Brado: Určite áno. Peťa je v angličtine výborná. Myslím, že by to mohlo byť tak pol na pol.

Myslím, že tak to bude zrejme ideálne. CD sa zatiaľ dá zakúpiť iba na iTunes a Amazone. Kedy bude dostupné aj fyzicky?

Brado: Chceme to stihnúť do 16.11.2013 kedy nám to bude krstiť Roman Špatný z Depresy u nás v Novom Meste nad Váhom v klube Za rampami. Na obale pracujeme. Vydávať to budem ja ako vydavateľ.

Nejaké riadne vydavateľstvo sa nepodarilo nájsť?

Brado: To možno príde časom. Chcem som si to zobrať sám na triko, lebo sa propagácii venujem naplno sám.

Jasne. Je plán aj na nejaký klip?

Brado: Áno určite. Momentálne hľadám človeka, ktorý by to spravil podľa našich predstav.

Ako to vyzerá zatiaľ s koncertami?

Brado: Ponuky sú, ale všetko záleží od podmienok. Každý koncert je iný a jeden sme už aj zrušili, lebo sme sa nedohodli.

Rieši sa aj niečo väčšie? (čo ja viem festival, poprípade vystúpenie s dákou zahraničnou hviezdou)

Brado: Tento rok je už neskoro. Všetky festivaly sú už rozbehnuté a tak nezostává nič iné ako všetko naplánovať na budúci rok s albumom Hell of Pain.

Vyššie si naznačil nejaké personálne zmeny v kapele. Si ešte v kontakte s bývalými členmi?

Brado: Len s dvoma členmi. S bývalým gitaristom sa občas stretnem a bývalý spevák chodí s našou speváčkou Peťou. Preto naspievali duet Ružu.

Ty si jeden z prvých ľudí, s ktorými som robil na tomto webe rozhovor. (Koniec roku 2010  ) Čo sa od vtedy zmenilo v kapele a tvojom osobnom živote?

Brado: V kapele som našiel konečne tých správnych ľudí, spôsob dobrej komunikácie a veľa zážitkov na skúškach a na koncertoch. Tento rok som sa oženil a každú chvíľu ma prísť na svet dcéra Klarka. Dúfam teda, ak sa doktor nezmýlil 🙂

Super  Ty ak sa nemýlim, si jeden čas vyučoval na gitare. Venuješ sa ešte tomu?

Brado: Bol to môj životný sen a splnil sa mi tým, že som učil v ZUŠke v Novom Meste nad Váhom. Pravda je taká, že som s tým sekol, pretože som sa chcel začať viac venovať kapele.

Aký bol vlastne tvoj hudobný príbeh. Ako si sa stal muzikantom?

Brado: V 15tich som mal prvú frajerku a raz keď sme spolu sedeli v izbe, tak hrali v Rock Fm skladbu Buráky od Alkeholu. Vtedy som si povedal, že chcem hrať na gitare. Nikdy ma to predtým nenapadlo, ani ma k hudbe rodičia neviedli. Proste to prišlo samo. Brachov bývalý spolužiak mi požičal španielku. Ja som bol z toho úplný debil. Prvú skladbu ma naučil “Na Kráľovej holi”. Nemal som žiadneho učiteľa, takže začiatky boli dosť ťažké.

Mysterious Eclipse je tvoja prvá banda, či bolo niečo aj predtým?

Brado: Nebolo nič predtým. Možno aj preto som s tou kapelou citovo spätý.

Čo by si zmenil na našej scéne ako prvé ak by si mal možnosť?

Brado: Keby som mal tú moc, tak určite poskytnúť kapelám priestory na skúšanie, aby nemuseli hrávať v skurvených garážach a pivniciach.

Verím, že raz sa to zmení  Ok, tak ďakujem za rozhovor. Prajem všetko dobre a poprosím o nejaké záverečne slova pre čitateľov môjho webu

Brado: Ďakujem. Moje posledné slová pre ľudí sú, aby chodili na koncerty, kupovali náš album aby chápali, že všetko niečo stojí. Nech im není ľúto dať par eur na vstupnom, alebo za CD. Nič nie je zadarmo a aj organizácia koncertu a nahrávacie štúdio obnášajú vydaje kapely a kopec roboty okolo neho a stráveného času.

 

 

 

 

 

 

 

Odkazy:
Facebook: https://www.facebook.com/mysteriouseclipse.sk
Bandzone: http://bandzone.cz/mysteriouseclipse
Myspace: http://www.myspace.com/mysteriouseclipse
Reverbnation: http://www.reverbnation.com/mysteriouseclipse
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/hell-of-pain/id664637776

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *