The Pant – Out There

The Pant_150x130O tomto zoskupení som sa dozvedel po zhliadnutí plagátu k ich spoločnému turné s kolegami Witch Hammer. The Pant fungujú na českej scéne od roku 1996 a na svojom konte majú aj také úspechy ako singel vydaný v USA, množstvo koncertov a niekoľko štúdiových albumov. Daný materiál Out There je zatiaľ piaty.

Na úvod musím oceniť, že daný materiál sa vyznačuje kryštálovo čistým zvukom, čo u podobných kapiel nebýva vždy pravidlom. K jeho obsahu  môžem povedať to, že pekne rozvíjajú hard and heavy odkaz svetových legiend daného žánru.

Na jeho začiatku sa stretneme s energickou No name Girl a podobne je na tom aj druhá Get out. V oboch by som ocenil hlavne peknú gitarovú hru. Čo sa týka spevu, tak podľa mňa do ich muziky pasuje, ale myslím si, že spevák a basák v jednej osobe, Roman Kočiřík by sa do toho mohol viac oprieť. Prispelo by to k väčšej dynamike daného materiálu.

Trojka Out there sa bude niesť v o niečo pomalšom tempe a slúži ako oddych pred rýchlou Down. Evening Rain opäť trochu spomalí a po nej v Here We Go si opäť užijeme The Pant v celej svojej kráse. Rýchle tempo, skvele vyhrávky a pekné sólo.

Je to ten typ skladby, ktorý nesmie na koncertoch chýbať. You are Levaning je jedinou baladou daného albumu. Osobne si myslím, že ak sa kapelám z rock/metal scény podarí balada, tak je to jedna z najúžasnejších vecí na svete. Bohužiaľ v tomto prípade mam pocit, že je to najslabšia pieseň na CD.

Napravia to ale dve skvelé songy I `m not Afraid a chytľavá Deep in the Dark (ktorú určite tak ľahko nedostanete z hlavy 🙂 ).

Záver albumu sa nesie v tak trochu bluesovejšom duchu a to vďaka coveru Don`t Walk Away, kde budete okrem iného počuť aj banjo vďaka hosťovi Václavovi Strouhalovi.

Kto má rad hard and heavy muziku „z českých luhů a hájů“, tak toto dielo bude mať určite rád. Ja to zatiaľ ohodnotím stupňom 4,5.

Lineup:

  • Roman Kočiřík – hlavný spev, basgitara
  • Víťa Jelínek – gitary, doprovodné vokály, kazzoo
  • Tomáš Vaca – bicie, doprovodné vokály
  • Woyta Urbánek – texty a saxofón

Hostia:

  • Václav Strouhal – klávesy a banjo
  • Ondra Jelínek – doprovodné vokály v Don´t Walk Away

Tracklist:

  1. No Name Girl
  2. Get Out
  3. Out There
  4. Down
  5. Evening Rain
  6. Here We Go
  7. You Are Leaving
  8. I´m Not Afraid
  9. Deep In The Dark
  10. Don´t Walk Away (cover)

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: Samovydanie

Linky:
http://www.thepant.cz/
https://www.facebook.com/pages/The-Pant/117466704383
http://bandzone.cz/thepant

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *