Headfire – Tanec v Ohni

Headfire Tanec coverDneska sa pozrieme na pomerne mladý materiál – debut českej motorkárskej heavy metalovej kapely Headfire – Tanec v Ohni.

Podobne ako je tomu pri bunkách aj tento spolok sa zrodil delením. A to domovskej bandy Ocelot.

Koncom roka 2012 od nej odchádza gitarista  Luboš ,,škleboš“ Kozdera, ktorý sa ujíma aj postu za mikrofónom. Nasledujú ho aj ďalší „oceloťáci“ – basák Pavlel „medvěď“ Urbánek a bubeník Dávid ,,Harbill”  Klimek.

Napriek tomu, že Ocelot poznám síce len zbežne, ale z toho čo som počul, Headfire sú im štýlovo dosť podobní (veď ako inak, keď na svojom webe uvádzajú, že Luboš pôsobil v Ocelote 18 rokov a citujem: ,, Tvořil 90% hudby a udával směr kapely“).  

Aj ich skladby sú vystavané na masívnych gitarových základoch občas inšpirovaných tzv. špinavým rock and rollom lengendárnej  Lemmyho partie. Narážam na kúsky Seš Jinej alebo Velkej Sráč, o ktorej dúfam, že znie aj na koncertoch.

No podľa môjho názoru narozdiel od ich kolegov obsahujú o niečo lepší spev. Lubošov hlas mi síce zo začiatku tiež moc nesedel, ale postupom času som si ho obľúbil. Najlepšie vynikne hlavne v pomalších  a strednotepových kúskoch – hlavne Má co chtěl, A hyeny řvou. Do budúcnosti by som od nich privítal aj nejakú peknú metal baladu, kde by podľa mňa tiež pasoval.

Z rýchlejších vecí s jeho hlasom ma oslovila hlavne osmička Pořadnej Fuck a posledné dve titulná Tanec v Ohni (pekný gitarový motív)  a „motorheadovka“ Hellmaří  (pekne chytľavo spravená). Odchovancov pravoverného hevíku tento materiál určite osloví (a keď nie tak určite neurazí).

Ak na ďalších albumoch budú vypilovať a rozvíjať svoj štýl (čo je dnes síce ťažké, ale nie nemožné), tak podľa mňa budú patriť medzi špičku českého metalu 🙂

Lineup:

  • Luboš ,,Škebloš” Kozdera – Spev, Gitary
  • Pavel Urbánek ,,Medvěd” – basgitara, vokal
  • David Klimek – Bicie

Tracklist:

  1. Headfire
  2. Seš jinej !
  3. Má co chtěl
  4. A hyeny řvou
  5. Velkej sráč
  6. Pekelná jízda
  7. Rebel
  8. Pořádnej fuck
  9. Tanec v ohni
  10. Hellmaři

Rok vydania: 2013

Vydavateľstvo: CMC

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.headfire.cz/
https://www.facebook.com/headfireband/
https://bandzone.cz/headfire/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *