Brujeria + Thorwald, Grinding Jesus Brothers, 21.7.2023; Collosseum Club – Košice

brujeria collosseum koncert 2023

Hostia

Piatok patril v Colle extrémnemu metalu. Členovia stropkovských Grinding Jesus Brothers zbierali skúsenosti od svojho vzniku v roku 2009 aj v kapelách Perversity, Ataraxia, Brute, Fat a Killerface. Na konte majú len jedno EP Reign of Evil. Svoj grind s prvkami crustu a hardcoru nasekali do ľudí ako prví.

Surový zvuk, klepačky, ale aj pomalšie pasáže s dvoma vokálmi ihneď zaujali pomaly sa trúsiace publikum. Začalo sa Introm a pokračovalo sa skladbami Hangover, Európsky Omyl, War, Holokaust, Anarchy, Protest Song, Crust, Hlad, Moral Sokushinbutsu, Reign of Evil, Sold Out Reality a Who Is It.

grinding jesus collosseum koncert 2023

Domáci

Ako druhé sa predstavilo košické grindcore kvinteto Thorwald, ktoré vydalo v máji minulého roka svoj tretí radový album Diablov Tanec. Je to známa a rešpektovaná banda. Vznikla v roku 1999 a dávno už patrí medzi európsku špičku vo svojej kategórii.

Ich set otvorilo Intro, z ktorého sme sa dozvedeli, že tu vládne Satan Diabol. V agresívnej metalovej expanzii pokračovali songmi Smrad, Diablov Tanec, Sací Reflex, Digitálna Evolúcia, Atómový Mrak, Inkvizítor, Bushidó, Jožo Ráž, Tisícročia v Plameňoch a Gumanizácia.

thorwald collosseum koncert 2023

Prišelci z iného sveta

Tridsať rokov ubehlo od vydania legendárneho debutu Matando Güeros. Pri tejto príležitosti zavítal do Európy gang Brujeria. Na jeho obale je ruka držiaca odrezanú ľudskú hlavu, ktorá bola prevzatá z mexických novín. Odťatú gebuľu, prezývanú ,Coco Loco’, si skupina zvolila za maskota.

Album bol na mnohých miestach zakázaný kvôli jeho obalu a obsahu. Brujeria sa venuje kontroverzným témam ako sú obchod s drogami, satanské rituály, nelegálna migrácia, sexuálne násilie na ženách a antiamerikanizmus.

Bola založená v Los Angeles v roku 1989. Jej členovia sú Hispánci a Latinoameričania. Vystupujú pod pseudonymami a prezentujú sa ako kapela pozostávajúca z drogových bossov, ktorí taja svoju identitu, pretože ich hľadá FBI. Spolupracovalo s ňou veľa známych hudobníkov ako Shane Embury (Napalm Death), Jeff Walker (Carcass), či Dino Cazares (Fear Factory).

Krátko pred 21.00 sa ozvali tóny nejakej mexickej ľudovky a následne zvuky pouličného konfliktu. Hneď na to zaútočilo na 170 členné publikum zabijácke death grindcore komando v maskách a vytasilo svoje najväčšie zbrane ako Narcos – Satánicos, La Migra, Brujerizmo, La Ley De Plomo, Laboratorio Cristalitos a Marijuana (cover – paródiu na populárnu pieseň Macarena). Zvuk bol brutálny, z účinkujúcich šiel strach, došlo aj na stage diving a na konci nechýbali ani mačety. Ich piaty album Esto Es Brujeria by mal vyjsť v septembri u Nuclear Blast.

brujeria collosseum koncert 2023

Čo dodať, opäť vynikajúci koncert. Za všetkých ďakujem !

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *