Edu Falaschi (Almah) – ,,Unfold je plný čerstvej energie!”

Edu Falaschi 2014Začiatkom roka, sa uskutočnil rozhovor k skvelému albumu Unfold, od Brazílčanov Almah. Ich spevák Edu sa pred časom dostal z problémov s hlasom a odpovedal na pár otázok. Pre technické problémy (a vlastne aj pre pomalosť ľudí od Almahu 🙂 ) ho môžte prečítať až teraz.

Zdravím Edu, prajem všetko dobré do Brazílie. Čo pripravuje Almah pre poslucháčov pre rok 2014?

Edu Falaschi: Čauko priateľu. Rok 2014 bude pre Almah aj pre mňa veľmi príjemný. Som fakt kurva šťastný… Taktiež ti prajem všetko najlepšie 🙂

Ak sa nemýlim,  ako dôvod odchodu z tvojho predchádzajúceho pôsobiska Angry si uviedol veľké problémy s hlasom. Je už všetko v pohode?

Edu Falaschi: Nie tak celkom. Jasné, mal som nejaké problémy, ktoré ovplyvnili ovládanie môjho hlasu, ale rozhodol som sa to ukončiť pre viac dôvodov. Prvý: Už som nechcel spievať v takých výškach, pretože je to príliš vysoko pre chlapa.

Nemohol som tam ostať, nebolo to prirodzené pre mňa. Taktiež som to ukončil pre mnoho interných problémov a negatívnu atmosféru vo vnútri.

Akým spôsobom si sa dával do kopy?

Edu Falaschi: Niekoľko rokov som absolvoval terapie a nakoniec po opustení Angry, sa mi hlas vrátil! A už môžem dýchať!

Album Unfold je stále v podstate power metalový žáner, no ale ukázali ste na ňom, že sa vôbec nebojíte experimentov. Mohol by si trochu porozprávať o jeho vzniku? (Tvorivý proces, nahrávanie a podobne?)

Edu Falaschi: Jasne. Unfold je plný čerstvej energie. Začínajúc s Motion a končiac Unfold, tu Almah predvádza svoj vlastný štýl a vlastný jazyk.
Zvyknem komponovať tak 95% materiálu.

Potom si vymeníme mp3 s hlavnými myšlienkami, stretneme sa kvôli aranžmánom a nakoniec to nahráme každý vo svojom domácom štúdiu. K mixáži posielame všetok materiál do Los Angeles v USA.

Mojím najväčším favoritom, je asi skladba I Do, ktorá asi najviac odzrkadlí o čom je Almah. Prezraď nám o nej niečo viac?

Edu Falaschi: Pekne, je to silná metalová balada. Taktiež ju mám rád, obsahuje veľa pozitívnych vibrácií.

A napríklad balada Warm Wind je taktiež balzamom na uši. O čom hovorí jej text?

Edu Falaschi: To je typická balada. Zvykol som komponovať, odkedy som začal s hudbou. Mám rád tento druh piesní. ¾ nádherné vokálne melódie, moderná a s popovou príchuťou. Mám to rád, je to pre mňa prirodzené. Tento text som napísal pre moju dcéru. Je určená špeciálne pre ľudí, ktorí majú niekoho radi.

Ako si zatiaľ spokojný s jeho predajom v Brazílii a ostatnej Európe?

Edu Falaschi: Určite som spokojný, vyvíja sa to dobre. Teraz taktiež predávame dosť aj cez internet (iTunes, Amazon, CDBABY…).

Videl som už na youtube pár koncertov, kde ste hrali z neho skladby. Chystá sa aj nejaké väčšie turné? (napríklad aj do Európy a možno aj k nám na Slovensko).

Edu Falaschi: V Európe budeme hrať koncom novembra. Dúfam, že sa čoskoro vrátime aj na Slovensko 🙂

Almah 2014

Čo civilný život členov Almahu, ich záľuby, záujmy a podobne.

Edu Falaschi: Žijeme v rôznych mestách. Ja mám profesionálne štúdio v Sao Paulo. Produkujem tu veľa kapiel. Spievam nejaké koncerty pre TV. Rád hrám futbal, Marcelo Barbosa je vlastníkom troch hudobných škôl v Brazílii a ostatní proste žijú hudbou, učia a podobne.

Ostal si v kontakte aj s ľuďmi z tvojej bývalej kapely Angry?

Edu Falaschi: Nie.

Mohol by si trochu opísať ako vyzerá život vo vašej, pre našich ľudí exotickej, krajine Brazílii?

Edu Falaschi: Brazília rastie, smeruje k lepšiemu. No musíme veľa pracovať, aby to bolo vidieť.

A čo vaša metal scéna? Ako je to s podporou médií, návštevou koncertov a podobne?

Edu Falaschi: Taktiež smeruje k lepšiemu, tento rok bude dobrý. Je naplánovaných veľa koncertov, keďže ekonomika sa už zlepšuje.

Ako vlastne začal tvoj muzikantský príbeh. Aká udalosť (alebo skladba) ťa priviedla na muzikantskú dráhu a ako si sa dopracoval postupne ku kapelám ako Angra a Almah?

Edu Falaschi: Bolo to dávno haha 🙂 Na ďalší rok oslávim 25. výročie v tejto branži. K Angre som sa pripojil v 2001, pekné časy. A Almah som založil v 2006, keď som si uvedomil, že Angra bude mať veľa problémov do budúcnosti.

Čo si myslíš o budúcnosti power metalového žánru? Ako sa bude v najbližších rokoch vyvíjať? Podľa mnohých nemá takú silu ako niekedy.

Edu Falaschi: No, vždy verím v kreativitu, inovatívnosť, a vynaliezavosť vo vnútri power metalového priestoru. Myslím, že to dosahujeme práve s Almahom 🙂

No to je všetko, tak ďakujem za rozhovor a poprosím o nejaký ten odkaz pre mojich čitateľov.

Edu Falaschi: Ďakujem za príležitosť a dúfam, že sa čoskoro stretneme na Slovensku 🙂

Foto: ALMAH/EFalaschi Media Service

Youtube ukážka:

Odkazy:
Oficiálny web: http://www.almah.com.br
Facebook: https://www.facebook.com/official.almah

Za spoluprácu ďakujem Lesnému Trolovi a Albertovi Vicentemu 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *