Edguy – Space Police – Defenders of the Crown

 Edguy Space coverTobias Sammet so svojou partou šialených jokerov EDGUY dosiahol celosvetový úspech s albumami: Savage Poetry (1995), Kingdom of Madness (1997), Vain Glory Opera (1998)… Teraz na rad prichádza po 3 rokoch novinka z názvom  SPACE POLICE, nesie 10 skladieb a páru bonusovky.

Blížil sa už pomaličky zlomový deň a ja som už netrpezlivo čakal. V marci pre celý svet vypustili skladbu Sabre a Trock a dostalo ma to do kolien. Prvá skladba a hneď to bol nárez. Je strašne energická, má rýchle riffy a Tobiasov hlas je v nej výborný. O pár dní sa objavila ďalšia nečakaná songa s názvom Love Tyger, prvýkrát ako som ju počul myslel som si, že tam počujem Lavatory Love Machine a áno počul som to tam, má tam aspoň nejaké tie prvky. Je to strašne veselá pesnička a ten klip je fakt zábavný.

Space Police drží si pomalšie tempo, je tam počuť melodické gitary a opäť chytľavý refrén. Na jej konci  sa konajú vesmírne boje. Defenders of the Crown, je opäť plná energie a nechýba jej chytľavosť. Tobias tam ťahá výšky až do nebies.

Pieseň s rozprávkovým slovanským názvom Realms of Baba Yaga zneje škrípavými gitarami a stredným tempom. Čiastočne mi pripomína 2 Minutes To Midnight od Iron Maiden. A na rade je cover s názvom Rock Me Amadeus. Tobias v ňom skvele rapuje, samotný Falco by sa mu mal pokloniť za originalitu :D. Do MeLike a Caveman má rezavú gitaru a jednoduchý klávesový motív.

Voľnejšie tempo albumu naruší power metalová spomienka Shadow Eaters. Je to návrat k starým koreňom. Je melodická a rýchla. Po čase sa to celé uvoľní a na rad prichádza balada Alone In Myself. Refrén je čistý a nádherný tak ako celá songa.

Celé uvoľňujúce tempo vytrhne brnkanie basgitary a je tam počuť kolísavé tempo. The Eternal Wayfarer má fantastický refrén a je to najdlhšia skladba. Tobias použil v nej “viachlas”. Začiatok je pomalý, počuť len gitary a pokojný spev. Po pár sekundách sa to celé rozbehne. Lepši záver albumu ani nemohol byť.

Album Space Police – Defenders of the Crown je vydarené dielo. Aj po viacero vypočutí, stále je to pecka. Môžem len odporúčať 🙂

Lineup:                                                                                                                                                                                                          

  • Tobias Sammet – spev
  • Dirk Sauer – gitara
  • Jens Ludwig – gitara
  • Tobias “Eggi” Exxel – bassgitara
  • Felix Bohnke – bicie

Tracklist:

  1. Sabre & Torch
  2. Space Police
  3. Defenders Of The Crown
  4. Love Tyger
  5. The Realms Of Baba Yaga
  6. Rock Me Amadeus [Falco cover]
  7. Do Me Like A Caveman
  8. Shadow Eaters
  9. Alone In Myself
  10. The Eternal Wayfarer

Bonus:

  • England
  • Aychim In Hysteria
  • Space Police [progressive version]
  • Space Police [instrumental version]
  • Love Tyger [instrumental version]
  • Defenders Of The Crown [instrumental version]
  • Do Me Like A Caveman [instrumental version]

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: NUCLEAR BLAST

Youtube ukážka:

Oficiálny web: http://www.edguy.net/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *