EYES N’ LIPS – Pornstar for President

EYES Pornstar coverĎalšou zaujímavou talianskou kapelou, ktorej CD sa mi dostalo do rúk je EYES N’ LIPS.

Ani v tomto prípade to nebude symphonic metal v štýle Rhapsody of Fire, ani žiadna goreovina, ale poctivá heavy/hard/glam rocková vec. Oficiálne vznikli v roku 2011, ale ich korene siahajú do 2009-teho.

Ako som už uviedol na albume Pornstar for President nám ponúkajú ten najpoctivejší hard/glam rock. Ich najväčšími devízami je hlas speváka, ktorý si hovorí Mr. Scorpion a celkovo chytľavé skladby s dobrými gitarovými motívmi. Úvod v podobne Jack and Daniel ma síce moc neoslovil, ale hneď to napravili dvojkou – Fuckin´ Obsessive.

Počas titulnej Pornstar for President si trochu oddýchneme, aby sme si vypočuli opäť nesmierne chytľavú – Soldier of Love. Tu sa hlavne predvedie spevák a celkovo je ako stvorená na koncerty. Všetci vieme, najlepšie albumy tohto štýlu zdobili často aj pekne balady. Tomu nebude ináč ani u ENL. Presne v polovici sa nachádza With You. Je síce príjemne spravená, ale zas musím povedať, že som počul aj lepšie.

Z druhej polovice by som ocenil napr. hneď nasledujúcu – Bring Me To Your Paradise. Tak si predstavujem poriadnu rockandrollovú jazdu. Hlas Mr. Scorpiona mi tu trochu evokuje legendárneho Roberta Plata od Zepellinov. Pevne dúfam, že ani táto vec nechýba na koncertoch tejto bandy.

Z ďalších zaujme hlavne osmička Desire and Curiosity dobrým riffom. Predposledná Rock your Love bola asi snaha o nejakú rockovú hymnu, ale moc mi nesadla. Ten refrén „Rock your Love“ je trochu otravný. Týmto pánom skôr svedčia rockové jazdy ako záverečná Day After Day. Energická vec, navyše ozdobená aj zaujímavou klavírnou vyhrávkou.

Napriek tomu, že éra 80tych rokov je už dávno za nami, aj toto dielo je dôkazom, že poctivá rocková muzika nikdy nezahynie. Ja osobne budem netrpezlivo očakávať ďalšie dielo od ENL a predpovedám im sľubnú budúcnosť 🙂

Lineup:

  • MR SKORPION – hlavný spev
  • GYPSY – gitara
  • SWIFF – basgitara a doprovodné vokály
  • VIK – bicie a doprovodné vokály

Tracklist:

  1. Jack And Daniel
  2. Fuckin’ Obsessive
  3. Pornstar For President
  4. Soldier Of Love
  5. With You
  6. Bring Me To Your Paradise
  7. Come Away, Come Away With Me
  8. Desire And Curiosity
  9. Rock Your Love
  10. Day After Day

Rok vydania: 2014

Vydavateľstvo: Street Symphonies Records/Andromeda Dischi

Youtube ukážka:

Oficiálne linky:
Oficiálny web: http://www.eyesnlips.net/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/EYES-N-LIPS/221389967880460

Hodnotenie: 5

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *