Three Days Grace – One-X

three days grace one coverVždy je niekto iný ako tí ostatní. Aj papierový panáčik s X na hrudi, ktorého môžeme vidieť v okruhu priateľov s fajočkami  na obale druhej štúdiovej nahrávky kanadskej skupiny Three Days Grace – One-X. Niekoľkonásobne platinová doska sa taktiež odlišuje niektorými aspektmi od ďalších výtvorov.

Väčšina textov je založená na denníku, ktorý si Adam viedol počas svojej odvykacej kúry od OxyContinu. Počas liečenia  sa jeho parťáci naňho nevykašľali, a nehľadali náhradu, ale čakali, kým porazí vlastných démonov.

A objavil sa aj nový producent Howard Benson, ktorý tak nahradil Gavina Browna.

Skvelá muzika

Hneď z úvodu môžeme zachytiť vďaka It´s all over, že Gontier svoj boj s démonmi myslí vážne, lyrics odrádza od závislosti všakovakého druhu. Hudba TDG  v tejto piesni, a ako zistíme neskôr aj na celom diele nabrala na tvrdosti oproti debutu. Druhá skladba Pain je presne to, čo by sme od tejto štvorice očakávali. Animal I have become.

Čo dodať? Zmeniť sa na beštiu počas necelých 4 minút je možné, hlavne vďaka perfektnému začiatku. Never too late začne akusticky, ale v refréne sa pekne pritvrdí. Jeden z najväčších hitov kapely je venovaný Naomi, Adamovej žene.

Ide o vďaku, že pri ňom stala počas ťažkých chvíľ. Nasleduje opäť dostatočné tvrdá On my own, s kritickým obsahom na vlastný život. Riot nás volá k vzbure, kde sa dá v refréne poriadne vykričať, podobne ako to robí spevák, špeciálne v závere.

Ak sa túžite dostať von živý, tak si pusťte Get out alive. Začiatok je pomaly, a jemný, ale skutočne len začiatok. Keď partnerka nechá zomrieť váš vzťah, vašu lásku, vaše city, no jednoducho všetko tak vás povzbudí Let it die. A naopak, keď sa nedokážete prestať trápiť kvôli vašej vysnívanej alebo vysnívanému, nastavte si terapiu s Over and over.

Vypočujete si aj doprovod klasickej hudby, ktoré striedajú tvrdé riffy gitár.Číslo desať si vyslúžila Time of dying. Názov pôsobí trochu pesimisticky, ale v skutočnosti sa jedná o rýdzu rockovú optimistickú vec o tom, ako nezomriete. No čo, láska robí divy s každým, ale o tom až pri čísle 10. Život je pes, ale aj keď dostanete kopačky, dá sa to brať z lepšej stránky, ako sa o tom spieva v Gone forever. Znova akustické intro, tvrdé refrény.

Posledná a zároveň titulná pieseň ma začiatok obstaraný bicími Neila Sandersona, aby sme si  vypočuli zaujímavé hudobné prvky a v závere  pekný zbor.

Čo dodať na záver?

Oproti ich prvotine ide jednoznačne s o krok vpred, ak nie aj dva. ,,Chlapci“ z veľkej časti dospeli, čo možno vycítiť z lyricsov. Je vidno, že sa z veľkej časti jedná o osobnú výpoveď.

Fošňa je zároveň tvrdšia oproti predchodcovi, a hudba viac prepracovaná so zaujímavejšími aranžmánmi, ale stále sa je kam posunúť, predsa len, niektoré tituly nie sú až tak prepracované ako by mohli byť.Veľkým klenotom TDG je ich spevák, Adam, ktorý predvádza výbornú prácu s hlasom, perfektne pracuje s emóciami a s celým svojim prejavom.

Na ňom stojí veľká časť úspechu. Je len škoda, že ho jeho démoni znova porazili…..

Lineup:

  • Adam Gontier – hlavný spev, doprovodná gitara
  • Neil Sanderson – sólová gitara
  • Brad Walst – basgitara, doprovodné vokály
  • Barry Stock – bicie, klávesy, doprovodné vokály

Tracklist:

  1. It´s all over
  2. Pain
  3. Animal I have become
  4. Never too late
  5. On my own
  6. Riot
  7. Get out alive
  8. Let it die
  9. Over and over
  10. Time of dying
  11. Gone forever
  12. One-X

Rok vydania: 2006

Vydavateľstvo: Jive

Youtube ukážka:

https://www.youtube.com/watch?v=xoMFME29goc

Linky:
http://www.threedaysgrace.com/
https://www.facebook.com/threedaysgrace
https://www.instagram.com/threedaysgraceofficial/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *